Sfaturi simple care stimulează energia din casa ta

Sfaturi simple care stimulează energia din casa ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 March 2021 in SfaturiSpiritualitate

Chiar dacă nu îți place esoterica, trebuie să fi simțit că îți lipsește energia uneori când ești acasă. Obosești, te trezești obosit, vii acasă cu reticenta, ieși cu reticenta. De ce să nu încerci aceste mici schimbări?

Lenjerie de pat în tonuri naturale

Aceasta este una dintre cele mai simple modalități de a transforma un spațiu haotic într-o cameră liniștită cu energie pozitivă: cumpărați doar lenjerie de pat nouă. Potrivit lui Kelsey Patel, un renumit vindecător Reiki, ar trebui evitate culorile strălucitoare și modelele închise. Ea recomandă nuanțe deschise, cu cât mai puține modele, țesături naturale – de exemplu bumbac.

Casa aglomerata

Un studiu din 2018 a constatat că femeile care locuiesc în camere aglomerate au niveluri ridicate de cortizol, un hormon legat de stres. „Dacă te trezești și vezi haos, este posibil să nu-ți dai seama, dar energia acestui haos este imprimată în mintea ta”, spune Patel.

Dacă simțiși că aveți dezordine și în viața de zi cu zi, acordați atenție depozitării. Rafturile aglomerate fac ca, camera să pară prea dezordonată. „Când garderoba ta este mai organizată și ai spațiu pentru a vedea totul și pentru a ajunge cu ușurință la hainele tale, îți face mintea să se simtă mai liniștită”, spune Patel. “Poate fi un lucru mic, dar face o mare diferență.”

Arome puternice

În mod surprinzător, Patel susține că florile proaspete și parfumate nu trebuie puse în dormitor. “Majoritatea oamenilor pun de obicei flori în dormitor, precum și parfumuri puternice, dar în Feng Shui acest lucru nu este cu adevărat recomandat deoarece consumă oxigen și energie”, explică ea.

În schimb, se recomandă aprinderea unei lumânări parfumate sau a unui ulei esențial plăcut pentru a crea un mediu calm. “Cred că parfumurile sunt o experiență foarte personalizată. Personal îmi place lavanda, menta, lemnul de santal și ylang-ylang”, a spus specialistul. „Nu recomand portocala, lămâia sau grapefruitul înainte de culcare deoarece aduc căldură și un sentiment de energie – le recomand dimineața.” Ea folosește uleiuri revigorante în bucătărie și liniștitoare în dormitor.

Iluminare caldă

Iluminatul poate avea un efect uriaș asupra dispoziției. „Folosiți întotdeauna iluminare ușoară seara, astfel încât ochii să poată începe să se relaxeze și să se pregătească pentru odihnă”, spune Patel. Ea recomandă ca fiecare dormitor să aibă veioze cu iluminare ușoară.

De asemenea, tehnologia poate schimba energia din dormitorul tău. „Fac tot posibilul să stau departe de telefon și computer cel puțin o oră înainte de culcare, astfel încât să mă pot relaxa și să mă rup de energia tehnologiei”, spune ea.

Mobilier tapițat și rotunjit

Acordați atenție mobilierului din camera dvs. „A avea o mobilă pe care nu o folosești niciodată sau care are prea multe margini ascuțite poate fi nedorită și poate crea un sentiment de disconfort în cameră”, explică Patel. În schimb, ea recomandă un mobilier cu linii moi, care sunt folositoare și care nu au potențialul de a vă răni în timp ce treceți pe lângă ele. Nu vă aglomerați casa cu elemente de mobilier care nu vă sunt folositoare, doar pentru a ocupa locul.

Atenție cu fotografiile din dormitor

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac în dormitor este alegerea fotografiilor și a operelor de artă. “Conform Feng Shui, dormitorul ar trebui să creeze un sentiment de intimitate, calm și confort. Prin urmare, fotografiile pe care le alegeți pentru ea ar trebui să aibă acest sentiment. De aceea, avem doar fotografii cu soțul meu și cu mine în camera noastră de acasă, chiar dacă avem doi copii. „Acest lucru ne face să simțim că dormitorul este spațiul nostru sacru”.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!