Sfaturi de viață înțelepte de la psihoterapeuți. Cel mai bun psiholog este conștiința!

Sfaturi de viață înțelepte de la psihoterapeuți. Cel mai bun psiholog este conștiința!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Vă oferim 7 sfaturi de viață de la psihoterapeuți care vă vor ajuta în momentele dificile ale vieții.

1. Nu pune niciodată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața ta pe umerii altcuiva.

Înțeleg că tentația este mare, și numai așa poți scăpa de propria judecată. Însă numai când veți lua această decizie pe plan intern – „Sunt autorul eșecurilor mele și creatorul succeselor mele”, veți găsi putere.

2. Acceptați faptul că trecutul nu mai poate fi schimbat, a trecut.

Numai viitorul nostru ne este supus, ceea ce depinde direct de ceea ce facem acum, în fiecare moment prezent. Nu vă așteptați ca viitorul să vă zâmbească – faceți-l astfel încât să nu puteți să nu zâmbiți.

3. Scapă de iluzia că poți schimba alte persoane.

În mod inconștient, toți suferim de această greșeală naivă și, drept urmare, ne străduim să facem oamenii mai buni. Oamenii sunt schimbați doar de circumstanțe, orice altceva este doar o înșelăciune a percepției. Lasă-i să fie diferiți și, la un moment dat, vei începe chiar să te bucuri de el.

4. Toate acțiunile noastre vor avea anumite consecințe.

Și, de fapt, alegem întotdeauna nu ce vom face, ci care va fi rezultatul acestei acțiuni a noastră. Așadar, înainte de a face ceva stupid, gândește-te bine la consecințele sale, iar atunci prostia din viața ta va fi mult mai mică.

5. Nu trăi ca și cum ai trăi veșnic.

Fiecare dintre noi va muri. Acest lucru este inevitabil și este un fapt medical. Puteți plânge și suferi din cauza asta sau puteți depune puțin efort și veți părăsi definitiv acest subiect. Nu trăi ca și cum ai trăi veșnic. Și nu trăi ca și cum ai muri mâine. Înțelegeți ambele afirmații și veți găsi propria rețetă pentru o viață fericită.

6. Faceți ceea ce credeți că este important pentru suflet.

Dacă vă întrebați despre sensul vieții, este posibil să fie doar depresie. Ceea ce contează nu este „sensul vieții” specific, ci sentimentul că trăiești cu sens. Faceți ceea ce credeți că este important pentru suflet. Dacă faci doar ceea ce simți că este important, succesul te va ajunge din urmă.

7. Nu vă irosi niciodată timpul și energia cu cei care sunt indiferenți – sau chiar mai rău – cu cei care nu vă iubesc.

În această lume sunt mulți oameni alături de care puteți să trăiți viața în bucurie. Pur și simplu nu trebuie să fii închis și neîncrezător. Crede-mă, fiind deschis și bun, nu pierzi nimic.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!