Sfaturi de la cel mai bun psiholog din lume: 6 reguli care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Sfaturi de la cel mai bun psiholog din lume: 6 reguli care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Psihologul rus Mikhail Litvak a publicat peste 30 de cărți despre dezvoltarea personală și este cunoscut în întreaga lume. În Rusia, este considerat „tatăl psihologiei moderne”. Prin scrierile sale, el încearcă să ne avertizeze asupra diferitelor blocări psihologice cu care ne putem confrunta de-a lungul vieții noastre și care ne împiedică să fim fericiți.

Mikhail Litvak are multe sfaturi, dar ne vom concentra asupra celor mai importante dintre ele.

1. Organizat înseamnă fericit.

Este adevărat. Fericirea nu este o știință, dar este întotdeauna mai ușor de realizat dacă duceți o viață organizată. După cum explică Mikhail Litvak, este important să ai grijă de tine și să investești energie și motivație în încercarea de a obține un sentiment de liniște și bunăstare, deoarece aceste sentimente nu vor apărea peste noapte.

2. Suntem diferiți, cu toții gândim diferit.

Acest lucru este greu de acceptat, dar oamenii din jurul nostru nu sunt obligați să împărtășească părerile și ideile noastre. Acest lucru este valabil și pentru noi înșine. Nu trebuie să fim de acord cu ceilalți sau să gândim ca ei.

3. Trăiește pentru tine!

Probabil ați auzit de multe ori că „fericirea noastră nu depinde de fericirea altora”, dar această frază nu este întru totul adevărată. Fericirea este ceva unic în noi și nu ar trebui să depindă mai mult de ceilalți decât de noi. Cu toate acestea, starea noastră de spirit este adesea influențată de cei din jurul nostru și suntem afectați de problemele lor sau de schimbările de dispoziție.

Oricât de dificil este, este important să ne îndepărtăm de atitudinile negative ale celorlalți dacă vrem să fim fericiți. Să trăim conform nevoilor noastre.

4. Învață să trăiești cu singurătatea ta.

Capacitatea unei persoane de a fi singură și de a medita spune multe despre înțelepciunea sa. O persoană înțeleaptă nu se va teme de singurătate și nu va avea probleme cu singurătatea, ci dimpotrivă. Nu are rost să încerci să îți umpli golul emoțional cu alte persoane.

5. Devino cel mai bun prieten al tău.

Dacă vrei să obții fericirea, începe prin a te aprecia și a te asculta. Nimeni nu te cunoaște mai bine. Deci, de ce să nu ai grijă de propriile tale gânduri? De ce să nu-ți faci timp să te asculți și să te realizezi cât ești de important? Nu te aștepta ca alții să facă asta pentru tine. Fă singur asta pentru tine și pentru propria ta liniște.

6. Să nu ai regrete.

Ai fost rănit, ai fost trădat. Dar toate acestea pot fi depășite! Sentimentele de eșec creează adesea sentimente de nemulțumire profundă și disconfort. Și apoi îi alegem din nou pe cei responsabili pentru greșelile noastre și pe cei care ne-au făcut rău la un moment dat în viața noastră.

Lasă-i să plece! Lasă-l pe fiecare să-și trăiască viața așa cum vrea și cum poate. Învață să ierți pentru că este inutil să te întorci la greșelile din trecut care nu pot fi schimbate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!