Sfatul unui medic neurolog: Pentru a vă menține creierul tânăr, mergeți cât mai mult pe jos

Sfatul unui medic neurolog: Pentru a vă menține creierul tânăr, mergeți cât mai mult pe jos

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSpiritualitate

Știm cu toții că aerul proaspăt și plimbările sunt bune pentru sănătatea noastră. Un studiu recent a arătat că chiar și o plimbare de 15 minute poate prelungi semnificativ viața.

Renumitul neurolog științific Daniel Levitin numește mersul pe jos o „super forță”. Când faceți drumeții, spune el, nu numai că obțineți toate beneficiile sportului și timpul petrecut în natură, dar vă mențineți creierul tânăr.

Faceți plimbări și mergeți doar în aer curat. Credeți-mă, creierul îți va mulțumi pentru acest lucru.

Levitin amintește că mișcarea (orice mișcare) este viață și că ar trebui să ne mișcăm cât mai mult posibil. Iar dacă căutați o nouă modalitate de a vă menține creierul sănătos, atunci, așa cum explică neurologul, mersul pe jos vă poate ajuta să faceți acest lucru cu un minim de timp și efort.

„Când vine vorba de sănătatea creierului, hipocampul – o partea creierului nostru, printre altele, responsabilă de memorie – a evoluat ca un GPS „ încorporat ”, astfel încât să ne putem aminti pe unde am mers și de unde am venit, încât să putem recunoaște încă din vechi timpuri locurile prin care am mai trecut. Iar dacă nu lucrăm această parte a creierului, atunci o putem pierde. Hipocampul se poate atrofia, ca orice altă zonă a creierului ”, avertizează el.

O plimbare rapidă și plăcută într-un parc local sau o ieșire în afara orașului este modalitatea perfectă de a vă menține hipocampul în formă. „Când suntem în natură, aceasta are un efect foarte pozitiv asupra creierului. Știm că aici ni se poate întâmpla orice (cel puțin în teorie) și, prin urmare, rămânem mereu în gardă ”, explică Daniel Levitin. – Sub picioarele noastre avem ramuri, pietre și rădăcini, de care ne putem împiedeca și cădea, iar dacă mergem printre copaci, trebuie să ne aplecăm din nou și din nou. Dacă vrem să menținem creierul tânăr, exact acest lucru este necesar.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!