Sentimentele de vinovăție: cum ne afectează energia și cum să scăpăm de ele

Sentimentele de vinovăție: cum ne afectează energia și cum să scăpăm de ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Sentimentul de vinovăție este unul dintre cele mai puternice și în același timp cele mai periculoase. Experții în bioenergie au explicat cum să scapi de ea și de ce ar trebui să facem asta cât mai repede posibil.

I. De ce vinovăția este periculoasă:

1. Energia ta este foarte scăzută

Aura unei persoane care se simte vinovată devine foarte slabă. Din acest motiv, o persoană este mai probabil să se îmbolnăvească. Nu vrea să facă nimic, nici să lucreze, nici să se odihnească, nici să socializeze. Suferă din toate punctele de vedere, dar mai ales din punct de vedere al sănătății.

2. Devii o țintă pentru manipulatori 

Manipulatorii și vampirii energetici atacă fie mila, fie vinovăția. Victimele lor preferate sunt cele care nu le pot face față. Sunt mai ușor de controlat decât piesele de pe tabla de șah. Vinovăția și rușinea sunt pârghii puternice și foarte eficiente pe care manipulatorilor le place să le tragă.

3. Împiedică evoluția

Vinovăția poate duce la situații în care o persoană care rămâne la locul de muncă unde se plătește puțin, deoarece nu își poate părăsi echipa. Vinovăția ne face să continuăm să trăim cu o persoană care nu ne iubește, dar are nevoie de îngrijire și atenție și așa mai departe.

II. Cum să scapi de vinovăție:

1. Învață să fi tu însuți

De multe ori oamenii se compară cu cei care sunt mai buni decât ei și se simt vinovați că nu pot fi la fel. Nu trebuie să încerci să fii ca altcineva, fiecare are propria lui personalitate. Trebuie să fii tu însuți și să nu mai faci comparații cu cei din jur, nimeni nu este perfect.

2. Scapă de mediul toxic

Oamenii care provoacă apariția sentimentelor de vinovăție ar trebui să rămână în afara cercului tău de prieteni. Este foarte ușor să comunici cu oameni plăcuți și amabili care te acceptă așa cum ești.  Mediul potrivit poate vindeca chiar și cele mai adânci sentimente de vinovăție.

3. Găsește o activitate care să te distragă

Pentru a uita de sentimentele distructive, amintirile proaste, puteți încerca să găsiți un nou hobby care să vă țină ocupați. Când o persoană nu are nimic de făcut, se gândește constant la ceva, gândurile sale pot merge în direcția întunecată.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!