Semnificatia zilelor saptamanii – tu stii de ce se numesc asa?

Semnificatia zilelor saptamanii – tu stii de ce se numesc asa?

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 August 2017 in Articole

Te-ai intrebat vreodata de unde vine numele fiecarei zile a saptamanii? Cum de se cheama luni chiar luni, iar vineri nu altfel decat vineri? Ce semnificatie au acestea?

Babilonienii sunt primii care au numit zilele saptamanii dupa principalele planete pe care le zareau pe atunci cu ochiul liber in fiecare noapte. In plus, asa omagiau puterea zeului patron al planetei, care, drept rasplata pentru consideratia acordata, isi miluia supusii cu virtutea harurilor proprii, fie ele bune sau nu prea.

Luni sau ziua Lunii

Ca si astrul noptii, satelit al Pamantului, cosiderata esentiala pentru bunul mers al treburilor pe Pamant, luni este o zi care predispune la instabilitate. E o zi romantica, aburii euforici ai zilei dinainte nu s-au risipit inca, si predispune la sensibilitate, timiditate si singuratate.

Zodii favorite: Rac

Culori predilecte: argintiu, alb, gri

Pietre norocoase: piatra-lunii, cristal-de-stanca, perla

Marti sau ziua lui Marte

Sub aripa orotitoare a zeului razboiului, a doua zi din sapatamana este favorabila abordarilor transante, actiunii directe, perseverentei si a luptei deschise. Dar si impulsivitatii, crizelor de orgoliu, nerabdarii.

Zodii favorabile: Berbec si Scorpion

Culori predilecte: rosu, grena, portocaliu, purpuriu

Pietre norocoase: safir, rubin, granat

Miercuri sau ziua lui Mercur

Patronata de zeul comertului si comunicatiilor, miercuri aduce istetime, noroc si bani, putere si convingere, harnicie. Dar si exces de ratiune, pedanterie, ranchiuna, minciuna, smecherie si chiar escrocherie.

Zodii favorabile: Gemeni si Fecioara

Culori favorabile: portocaliu, albastru deschis, gri, galben, violet, verde

Pietre norocoase: rubin, ametist, lapislazuli

Joi sau ziua lui Jupiter

Ori a Marelui Benefic, cum i se spune in astrologie, i-a fost atribuita, chiar in mijlocul saptamanii, lui Jupiter tocmai gratie echilibrului pe care il insufla, armonie in familie, cumpatarii in toate, dar si simtului critic dezvoltat, traditionalist si conservator.

Zile favorabile: Sagatator si Pesti

Culori predilecte: purpuriu, albastri, indigo

Pietre norocoase: safir, ochi-de-tigru, ametist

Vineri sau ziua lui Venus

Sa fie datoare zeitei frumusetii, pasiunii si armoniei binele si sentimentul de implinire pe care le raspandeste ultima zi lucratoare a saptamanii? Chiar daca ea aduce si superficialitate, risipa, vanitate, delasare.

Zile favorabile: Taur si Balanta

Culori predilecte: verde, roz, albastru

Pietre norocoase: smarald, jad

Sambata sau ziua lui Saturn

Chiar daca e patronata de cel mai morocanos zeu, ziua aduce noroc si reusita in activitatile care cer minutiozitate, invatare, autoanaliza si introspectie. Sambata este favorabila celor care stau in banca lor, sunt piosi si intelegatori.

Zodii favorabile: Capricorn

Culori predilecte: negru, gri, indigo, albastru-inchis

Pietre norocoase: turcoaz, diamant

Duminica sau ziua Soarelui

Ziua sarbatorii, in care se celebreaza insasi creatia. Predispune la energie, incredere si optimism. Chiar daca e patronata de cea mai puternica stea, ziua are aspecte negative care atrag ghinionul pentru cei care comit excese si nu au discernamant.

Zodii favorabile: Leu

Culori predilecte: auriu, galben, portocaliu, alb

Pietre norocoase: chihlimbar, topaz, piatra-soarelui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!