Secretul succesului: Cazi de sapte ori, te ridici de opt!

Secretul succesului: Cazi de sapte ori, te ridici de opt!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2020 in Dezvoltare Personala

Nu importă ce te lovește, nu contează unde, e irelevant cât de tare. Învață mai întâi să cazi. Pune mâinile pe pământ. Respiră iarba, asfaltul, linoleul, covorul, țărâna.

Ține minte aroma fiecărui suport care ți-a permis vreodată pașii.

Nu-ți feri trunchiul.

Nu-ți feri membrele.

Singurul lucru de ferit e capul, tot ce-ai mai bun, tot ce contează la tine e conținutul minții. Să nu uiți niciodată c-o ai. Ține-ți capul în palme așa cum ți-ai ține copilul….

Nu te grăbi să te ridici. Ai să pierzi partea cea mai intensă a experienței. Cât ești jos, înfrânt, zdrobit, dezarticulat, te poți uita la lume din poziția celui mic, celui pe care nimeni nu-l bagă în seamă, magma lumii și bordura pe care se cațără ceilalți. De-acolo, din subsolul umanității, începi să-ți dai seama că oamenii sunt doar conștiințe în mișcare, de cele mai multe ori fără sens, doar direcție. Tu, imobil, nu mai ai direcție. Asta nu înseamnă că nu mai ai sens.

Și-apoi verifică.

Verifică dacă mai ai mâini.

Verifică dacă mai ai picioare.

Verifică dacă mai ai suflu.

Verifică dacă doare.

Unde doare.

Și dacă doare, și dacă nu, numără până la trei. Și la unu împinge.

Ridică-te!

Nu închide ochii în proces. Cât e de greu, ține ochii deschiși. Uită-te cum te înalți printre ei. Uită-te cum li se schimbă, treptat, mimica.

Uită-te la surpriza lor. Și-a celor care-au asistat, pasiv, la cădere. Și-acelor care, voit, te-au lăsat să cazi.

Și-acelor care te-au împins.

Și-acelor care te-au țintuit, odată ajuns la pământ.

Și ține minte figura lor. E cea mai bună alifie. Să te ridici, în ciuda tuturor, în pofida statisticii, împotriva omului care calcă pe om.

Asta înseamnă umanitate.

Asta înseamnă demnitate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!