Secretul fericirii este simplu: cheltuiți bani pe experiențe, nu pe lucruri.

Secretul fericirii este simplu: cheltuiți bani pe experiențe, nu pe lucruri.

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Cred că toată lumea visează la fericire. La momentele în care inima sare literalmente din piept de veselie și sufletul este plin de căldură.

Gândește-te la ultima dată când te-ai simțit fericit. Poate a fost când ai cumpărat cel mai nou model de iPhone și te-ai dus acasă cu el, aproape sărind de bucurie. Sau când, în sfârșit, ai reușit să cumperi acei pantofi scumpi de firmă la care visai de atâtea luni? Sau ai luat masa la un restaurant foarte popular?

Da, în astfel de momente ne simțim cu adevărat fericiți. Mulțumiți. Dar trec câteva zile, o lună, două, trei, iar fericirea noastră „dispare” undeva. Cu telefonul deja te-ai obișnuit și nu-ți mai aduce aceeași bucurie, pantofii de firmă stau pe un raft, așteptând să fie purtați. Dar unde pleacă fericirea noastră?

Vremurile s-au schimbat. Ne putem permite multe. Dar, cu fiecare achiziție, devine din ce în ce mai clar că lucrurile materiale nu aduc fericire durabilă. Oricât de mult tânjim după ele, până la urmă ne obișnuim și nu ne mai aduce bucurie.

Experiența este altfel, este unică, rămâne cu tine pentru totdeauna. Poți compara oricând un iPhone 11 cu iPhone 12, dar este imposibil să compari oricare dintre aceste lucruri materiale cu experiența de a naviga o barcă, sau de a vizita un obiectiv turistic renumit.

Nici măcar experiența nu este ceva incredibil și de neuitat, dar ne bucurăm de ele pentru foarte mult timp, mai ales dacă suntem înconjurați de familie sau persoane dragi nouă. De exemplu, imaginează-ți că ești într-o vacanță cu familia și prietenii, vă simțiți foarte bine, încercați lucruri noi, vedeți lucruri noi, sunteți fericiți. Chiar dacă această bucurie nu o să țină mult, o să revină de fiecare dată când te gândești la acel moment.

Și câtă bucurie vine momentul în care împărtășești experiența ta cu alți oameni! Și chiar dacă sunteți singur, aceasta este o scuză excelentă pentru a cunoaște oameni noi, a-ți face prieteni sau chiar a-ți găsi sufletul pereche. Când îți împărtășești experiențele, nu numai că devii mai fericit, dar și începi să înțelegi mai bine oamenii.

Dacă privim în urmă pentru a ne aminti de momentele cu adevărat semnificative, experiențele sunt cele care ne vin în minte prima dată. Nu pantofii, nu electronicele, nu hainele, ci experiențele! Da, te bucuri în urma unor achiziții, mai ales dacă economisești bani pentru ele de mult timp, dar această bucurie dispare repede.

Prin urmare, dacă vrei cu adevărat să fii fericit, cheltuie bani pe experiențe și încearcă lucruri noi. Amintirile vor rămâne în inima ta pentru totdeauna.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!