Se spune ca zambetul este cea mai puternica energie a omului. Zambind, emani in exterior o energie pozitiva, care se va intoarce inapoi la tine!

Se spune ca zambetul este cea mai puternica energie a omului. Zambind, emani in exterior o energie pozitiva, care se va intoarce inapoi la tine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2020 in Dezvoltare Personala

Zambetul este cea mai puternica arma. Oamenii zambesc atunci cand se afla in grupuri, insa acesta nu este doar un semn ca ei se simt bine. Zambim cu un anumit scop si astfel emitem anumite semnale lumii din jurul nostru. Iti vom prezenta mai jos care sunt cele 10 mesaje pe care le poti trimite prin zambet.

Oamenii pot avea incredere in tine

Intr-o lume in care toti se lupta pentru sine, in cine poti sa mai ai incredere? Unul dintre semnele care arata ca poti avea incredere este zambetul. Zambetul sincer le spune oamenilor ca pot avea incredere in tine si ca esti deschis sa colaborezi. Oamenii care ne zambesc sunt considerati mai buni si mai comunicabili. Mai mult decat atat, si economistii sunt de parere ca zambetul este valoros pentru ca, conform studiilor, clientii pot avea mai mare incredere intr-o persoana care le zambeste decat una care este permanent serioasa.

Zambeste pentru a te autoapara

Atunci cand oamenii fac lucruri mai putin bune, deseori incep sa zambeasca. E o forma de autoaparare? Potrivit studiilor – este si chiar functioneaza. Oamenii sunt mai buni cu tine atunci cand le zambesti. Nu conteaza daca este un zambet insotit de scuze, un zambet fals sau un zambet sincer. Intotdeauna functioneaza atunci cand cineva este la un pas sa te certe.

Te ajuta sa faci fata situatiilor incomode

Ai uitat sa-i cumperi sotiei un cadou? Sau ai uitat numele unui client foarte important? Un zambet timid ne ajuta sa facem fata situatiei. Respectiv, zambind timid si avand privirea in pamant, cei din jurul nostru vor dori mai degraba sa ne compatimeasca decat sa ne certe sau sa fie suparati pe noi.

Dorinta de a corespunde asteptarilor

Uneori zambim reciproc pentru ca asa fac oamenii educati si astfel putem sa evitam sentimentul de vinovatie. Intr-un experiment, oamenii au fost rugati sa fie seriosi atunci cand vor auzi noutati bune despre cineva dintre cei cunoscuti. Practic toti participantii s-au simtit prost dupa aia si le era frica ca apropiatii lor se vor supara pe ei. Din acest motiv, zambim intotdeauna pentru a nu avea regrete mai apoi. Iar femeile simt o presiune mai mare in acest caz, decat barbatii.

Zambeste pentru a scapa de durere

Zambetul este cea mai buna metoda de a trece peste dezamagiri. Chiar si imitand un zambet, chiar daca nu ai dispozitie buna, poti sa obtii un efect pozitiv.

In cadrul unui experiment, participantilor li s-au aratat filmulete triste. Cei care zambeau, se simteau mai bine la final. Insa cei care nu au zambit, la final, ii priveau suspiciosi pe cei pe care tristetea altora i-a facut sa zambeasca.

Zambeste pentru claritate

Atunci cand suntem nervosi, atentia noastra este scazuta. Incetam sa mai observam ceea ce se petrece in jurul nostru.

Zambeste!

Zambetul te va ajuta sa te simti mai bine si sa iti imbunatatesti capacitatea de gandire.

Iti ascunzi gandurile

Psihologii continua sa afirme ca zambetul este amagitor. Intr-un zambet sincer sunt puse in functiune si buzele, si ochii, nu doar gura. Ultimele cercetari au demonstrat ca 80% dintre oameni sunt capabili sa imite zambetul sincer si stralucirea din ochi.

Prin urmare, poti sa iti folosesti zambetul pentru a ascunde ceea ce gandesti. Insa, nu e totul atat de simplu. Trebuie sa stii cand este momentul potrivit. Cheia catre un zambet sincer – nu te grabi. Atunci cand zambim sincer, avem nevoie de jumatate de secunda. Un zambet fals apare pe moment. Oamenii nu cred in sinceritatea unui asemenea zambet.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!