Se pare că un atac de cord la femei se manifestă diferit: 5 simptome ciudate și neașteptate, care nu pot fi ignorate

Se pare că un atac de cord la femei se manifestă diferit: 5 simptome ciudate și neașteptate, care nu pot fi ignorate

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Sue Palmer s-a trezit cu greață severă. Femeia a început să vomite, dar, confundând aceste lucruri cu o indigestie obișnuită, a mers să se culce. Cu toate acestea, soțul ei a insistat să solicite asistență medicală. După cum sa dovedit mai târziu, i-a salvat viața.

„Dacă m-aș fi pus să dorm în dimineața aceea, așa cum am intenționat, s-ar fi putut să nu mă mai trezesc”, spune femeia.

Sue își amintește că a luat în glumă tot i s-a spus în timp ce stătea în camera de urgență. Ideea că ar putea avea un infarct i se părea ridicolă: se simțea destul de normală! Prima electrocardiogramă nu a prezentat nicio anomalie, dar pe a doua, medicii au observat ceva care i-a făcut să o ducă imediat pe femeie la operație!

Când Sue s-a trezit din anestezie, a aflat că a avut un atac de cord masiv. Atacul a început chiar când a ajuns la spital. Artera coronară dreaptă a fost blocată 10%, iar cea centrală 70% blocată! Dacă femeia nu ar fi fost dusă imediat la operație, asta ar fi dus la o moarte inevitabilă.

La majoritatea femeilor, simptomele tipice ale unui atac de cord sunt ușoare sau deloc exprimate!

Infarctul este principala cauză de deces la femei. Mai mult, aproape două treimi dintre femeile care mor neașteptat de un atac de cord nu au simptome predictive. Toată lumea știe că un atac de cord se manifestă prin durere în piept sau braț, dar la majoritatea femeilor, simptomele bolii nu sunt atât de pronunțate sau deloc.

Prin urmare, este atât de important să cunoașteți simptomele mai puțin frecvente ale acestei boli periculoase.

Acordați atenție tuturor simptomelor ciudate de la bărbie la buric!

Medicii avertizează că este important să fim atenți la toate simptomele ciudate din corp, de la bărbie la buric. Pot fi chiar și dureri de spate sau dureri de maxilar, dureri de dinți! Vă rugăm să rețineți că un infarct se manifestă nu numai ca durere, ci și ca un sentiment de disconfort în piept! Un alt simptom comun este indigestia sau problemele de stomac.

Adesea, problemele cardiace sunt însoțite de greață, amețeli și vărsături. În plus, oboseala crescută, respirația scurtă este una dintre principalele, dar atât de rar observate simptomele unui atac de cord.

Când apelați la o ambulanță, nu ezitați să spuneți medicilor că bănuiți că aveți un atac de cord, mai ales dacă credeți că simptomele dvs. nu pot fi luate în serios. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o electrocardiogramă.

Din păcate, chiar și persoanele sănătoase pot avea un atac de cord. Nu trebuie să fii fumător, să mănânci la fast food și să fii supraponderal, așa că ascultă semnalele corpului tău și fii sănătos!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!