Scrisoarea lui Elon Musk despre vise – ,,Visează. Cu cât obiectivul tău este mai mare, cu atât vei fi mai sus.”

Scrisoarea lui Elon Musk despre vise – ,,Visează. Cu cât obiectivul tău este mai mare, cu atât vei fi mai sus.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Realitatea nu este ceea ce ne înconjoară. Noi creăm realitatea pentru noi înșine. Gândirea, acțiunile și ideile ne afectează percepția lumii. Lumea este mult mai flexibilă decât pare .

Scrisoarea lui Elon Musk către tineri:

„În copilărie, am visat că voi deveni bogat și voi călători prin orașele celebre ale Europei. Dar, fiind în centrul Barcelonei, nu am simțit particularitatea momentului. Totul s-a întâmplat secvențial și chiar logic. Drumul meu, care a început într-un sat mic, a continuat în capitală într-un mod neașteptat pentru mulți. Și totul s-a întâmplat pentru că nu mi-a fost frică să visez.

Terminarea cu succes a școlii și promovarea examenelor mi-au permis să intru într-o universitate bună. Programarea a fost surprinzător de ușoară. Fiecare examen de profil s-a încheiat cu o notă excelentă. Chiar dacă profesorii au fost mulțumiți, eu am început să am îndoieli.

Visele pe care le aveam în copilărie s-au evaporat. Am încetat să îmi mai doresc să călătoresc prin lume și, în schimb, am început să completez CV-uri pentru joburi cu cel mai mare salariu. Odată ajuns pe calea „dreaptă”, am intrat într-un sistem cu propriile mele reguli și cu propria mea limită. Dar mi-am dat seama că nu voiam să ajung în acel loc.

Crescând, ni se spune: „nu mai visați și trăiți în lumea reală ” . Dar adevărul este că realitatea nu este ceea ce ne înconjoară. Noi creăm realitatea pentru noi înșine. Gândirea, acțiunile și ideile afectează percepția lumii. Lumea este mult mai maleabilă decât pare. Are tot ce ai nevoie. Trebuie doar să o luăm în mâinile noastre.

Ai crezut că poți să faci orice și să fii oricine ți-ai dori să fii, dar apoi ți s-a spus că toate acestea sunt interzise. Ți s-a spus că trebuie să te maturizezi și să nu mai visezi, că ar trebui să te comporți înțelept și să nu-ți stabilești obiective prea mari”

– din cartea „Fii cea mai bună versiune a ta”.

,,Totul a început cu un vis de a găsi un loc de muncă ca programator. Aveam 18 ani. Atunci mi-am dat seama că succesul de mâine este rezultatul eforturilor de astăzi. Așadar, am folosit cele trei luni de vară pentru a-mi dezvolta competențele, iar în iarnă mi-am atins deja obiectivul. Nu am fost prea inteligent, pur și simplu l-am vrut și l-am luat.

În fiecare dimineață ni se oferă șansa de a deveni mai buni și ar fi o prostie să o ratam. Majoritatea își petrec întreaga viață visând la lucruri care pot fi realizate cu o simplă disciplină. Trebuie să faci doar un pas pentru a-ți îndeplini visele.

Anxietatea și îndoielile sunt depășite doar prin acțiune, iar o șansă ratată îți va rămâne în minte pentru tot restul vieții.”

– din articolul „Momente care te fac să trăiești”.

,,Visează. Cu cât obiectivul tău este mai mare, cu atât vei fi mai sus.

Trebuie să fii capabil să visezi. Multe lucruri despre fericire ne sunt impuse. La urma urmei, este mai greu să construiești dorințe adevărate, când este mai ușor să le iei pe ale altcuiva. Și eu făceam asta și chiar și acum mă mai surprinde când mă gândesc că unele lucruri pe care înainte mi le doream, acum au devenit neinteresante. Dar acele obiective, care sunt prezente în viața mea de mult timp, le apreciez din ce în ce mai mult în fiecare zi, pentru că sunt adevăratele dorințe.

Să te trezești și să-ți dai seama că exact așa ți-ai dorit să trăiești această zi nu are preț. Viața noastră se scurtează cu fiecare minut și ne este dăruită pentru fericire.

În timp ce visezi, nu uita să trăiești în prezent. La urma urmei, John Lennon nu a greșit când a spus că viața este ceea ce ți se întâmplă atunci când îți faci planuri pentru viitor.

Visele nu sunt obiective, ci mai degrabă linii directoare. Dacă totul ar merge conform planului, viața ar fi insuportabil de plictisitoare.

Viața ta este doar un moment și numai tu o poți face mai bună. Astfel, clipă de clipă, viața ta își va găsi sens în drumul către visul tău.

Dacă faci totul bine, atunci la un moment dat vei realiza că visele s-au împlinit și fiecare zi îți aduce bucurie. Cum să acționezi corect? Ia decizii ascultând două voci: logica și intuiția. Îndoielile apar atunci când logica și intuiția nu sunt de acord una cu cealaltă, dar când spun ceva la unison, să știi că exact de asta ai nevoie.

Visează, trăiește și fii tu însuți. Totul este posibil.

Să știi că viitorul tău este determinat de momentele în care este mai dificil. Viața va ridica obstacole pentru a testa cât de pregătit ești să stăpânești ceea ce vrei. Viața este gata să îți ofere tot ce ai nevoie. Dar tu ești gata să o iei? Dacă da, atunci du-te și ia-o.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!