Schimbă aceste 5 lucruri pentru a-ți schimba viața! Cum privești viața, așa o vei trăi

Schimbă aceste 5 lucruri pentru a-ți schimba viața! Cum privești viața, așa o vei trăi

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Astăzi, societatea celebrează marile victorii și schimbările monumentale. Cu toate acestea, eu cred că micile schimbări pe care le facem pentru bunăstarea noastră sunt la fel de importante și ar trebui sărbătorite.

În acest articol vă vom prezenta câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătății viața de zi cu zi. Pașii mici și siguri sunt cei mai buni atunci când vine vorba despre o schimbare.

Iată câteva practici care îți vor schimba gândirea și perspectiva de viață.

1. Acceptați faptul că nu puteți controla orice aspect din viață

De multe ori vrei să controlezi oamenii, evenimentele și situațiile din viața ta. Ego-ul tău simte amenințarea când nu reacționezi la critica sau la opiniile altora. Totuși, ne producem mai mult stres încercând să manipulăm lumea exterioară.

Vrem ca totul să se desfășoare în felul nostru și nu observăm partea pozitivă atunci când se întâmplă ceva neașteptat. Ce-ar fi să-ți programezi mintea să vadă binele în situații neașteptate, în oameni și în viață? Ceea ce nu poți controla, trebuie lăsat în pace.

Învață să vezi partea pozitivă în orice situație. Colegii de muncă care te enervează? Râzi de ei. Mulțumește-le pentru lecțiile pe care ți le oferă – poate te învață să ai mai multă răbdare. Lucrurile nu sunt albe sau negre. Ele sunt exact așa cum le vezi. Tot ceea ce se întâmplă în viața noastră este o proiecție a minții noastre.

Dacă ne hotărâm să privim lumea ca pe un dușman, atunci ne vom confrunta cu ea. Desigur, dacă sunteți concentrat pe aspectele negative, acestea vă pot face să vă pierdeți mințile. Dar cu ce ne ajută să mergem prin viață într-un mod negativ și furios?

Să vă concentrați atenția asupra lucrurilor frumoase în loc de cele urâte face ca lumea să răspundă în conformitate cu noile vibrații pe care le emiteți. Atitudinea pozitivă este ca un magnet pentru binele din viața voastră.

Vă risipiți potențialul atunci când vă concentrați pe lucruri care nu pot fi controlate.

2. Puneți-vă sufletul în tot ceea ce faceți.

Obsesia noastră pentru cantitate în detrimentul calității ne face să ne simțim supraîncărcați, epuizați și tensionați.

Nu treceți prin viață fără să faceți nimic. Puneți-vă sufletul în ceea ce contează cu adevărat. Adoptați o nouă mentalitate – să dați tot ce aveți mai bun în timpul îndeplinirii sarcinilor, chiar și celor de rutină. Indiferent ce faceți, faceți cât mai bine.

Când apreciați calitatea în loc de cantitate, acest lucru se extinde și la alte aspecte ale vieții.

Investind suflet și inimă în fiecare acțiune din zi, arătați lumii că vă pasă. Universul detectează aceste frecvențe și vă răsplătește cu mai mult bine.

Și știți ce e cel mai magic? Când vă urmați pasiunea, nu veți mai simți nevoi și lipsuri. Când vă creșteți frecvența, atrageți numai lucruri frumoase care se potrivesc acestei frecvențe.

Când te trezești, ia hotărârea să te prezinți în cea mai bună formă. Trăiește după regula: calitatea este mai importantă decât cantitatea.

În loc să încercați să terminați ceva cât mai repede, investiți timpul și energia în crearea unei capodopere care vine din inima ta.

3. Profitați de fiecare clipă.

Transformați lucrurile obișnuite în ceva neobișnuit. De exemplu, faceți un ritual din cafeaua de dimineață. Nu o beți gândindu-vă la ceea ce mai aveți de făcut astăzi. Bucurați-vă. Nu vă grăbiți. Aprindeți o lumânare. Meditați în timp ce savurați băutura preferată. Porniți muzica preferată.

Faceți ordine în spațiul vostru de lucru. Prețuiți procesul. Atunci când faceți mici schimbări în viața voastră, acestea schimbă starea voastră interioară. Noua voastră energie va schimba atitudinea voastră față de lume.

Mici schimbări conduc la rezultate mari. Atunci când schimbați modul în care faceți o anumită activitate, acest lucru se va reflecta în alte domenii ale vieții voastre, cum ar fi relațiile sau sănătatea fizică.

Atunci când implicați pasiunea în activitățile voastre zilnice, noua voastră atitudine va aduce rezultate monumentale. Curând, oamenii vor începe să observe schimbările la voi și vor reacționa pe măsură.

Dacă faceți mici schimbări în fiecare zi, imaginați-vă cum se va schimba viața voastră peste un an. Schimbarea gândirii voastre schimbă traiectoria voastră.

4. Renunțați la gândirea excesivă.

Nu veți găsi o soluție mai bună la o problemă dacă analizați excesiv și vă îngrijorați fără oprire. Pentru a găsi o soluție la orice problemă, setați-vă la frecvența găsirii răspunsului.

Cum vă simțiți atunci când ați rezolvat deja problema? Compleți. Liniștiți. Fericiți. Ușurați. Sigur nu vă mai bateți capul acum.

Meditația este cel mai bun instrument pentru acest lucru. Cinci minute de autoanaliză vor schimba viața ta. Această practică ne oferă liniște și pace, ceea ce ne permite să găsim mai repede răspunsuri.

Agitația este extrem de improductivă. Nu îți oferă nimic în afară de îngrijorare și probleme de sănătate.

Când lucrăm cu tensiune, încercând să rezolvăm o problemă, mintea noastră este prea ocupată pentru a găsi chiar și cea mai simplă soluție.

Gândirea excesivă îți scurge energia vieții. Are un efect asemănător cu prea multe aplicații deschise pe telefonul tău, epuizează energia acestuia.

Liniștea este o stare de receptivitate și încredere. O atitudine calmă față de orice permite minții tale să găsească soluții, pentru că nu va mai fii ocupată cu gânduri excesive.

5. Schimbați-vă atitudinea față de voi înșivă.

Atitudinea față de sine reprezintă felul în care te percepi pe tine însuți, comportamentul tău.

Imaginea ta de sine este o unealtă puternică pentru a da viață viselor tale. Puteți deveni cine doriți și percepția de sine vă poate ajuta să realizați acest lucru sau vă poate împiedica să o faceți.

Pentru a influența propria percepție despre sine, schimbați dialogul intern. Faceți eforturi conștiente pentru a vă schimba modul în care vă percepeți, vorbiți cu voi înșivă într-un mod pozitiv și vorbiți despre voi înșivă altora.

Când vă schimbați gândurile și sentimentele față de voi înșivă, vă veți schimba personalitatea și comportamentul. Atunci când încetați să vă spuneți: “Nu mă pricep bine la afaceri” și începeți să repetați: “Știu cum să gestionez banii”, atitudinea voastră față de bani și lucrul cu aceștia se va schimba.

Evaluarea de sine stabilește limitele realizărilor voastre. Când vă extindeți percepția despre sine, vă extindeți posibilitățile. Dacă vă schimbați convingerile, veți deveni o altă persoană, deoarece comportamentul vostru depinde de modul în care vă percepeți pe voi înșivă.

Viața se îmbunătățește atunci când vă înconjurați cu gânduri pozitive, afirmative și non-judecătoare. Dacă vă dezvoltați obiceiurile corecte, restul va veni de la sine.

Obiceiurile sunt micile blocuri de construcție ale vieții noastre. Vă sfătuiesc să începeți cu lucruri mici și să le repetați în fiecare zi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!