Scapa de kg in plus si du o viata sanatoasa! 25 de obiceiuri care te va ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea

Publicitate

Mai mult de 40 de procente din acţiunile pe care le faci zilnic sunt bazate pe obiceiuri. Din păcate, o parte bună din aceste obieceiuri sunt obiceiuri rele: fumatul, băuturile, alimentele nesănătoase.

Schimbând obiceiurile rele sau învăţând unele noi şi sănătoase, deschizi uşa către o viaţă sănătoasă. Iată câteva idei care te pot ajuta.

1. Mănâncă şi prepară mâncare de casă
Mâncatul în oraş sau mâncarea comandată este una dintre cele mai nesănătoase obiceiuri din dieta noastră. Mai bine îţi pregăteşti singur ceva sănătos.

2. Bea zilnic un piure de fructe şi legume
Începe ziua cu mix bun de fructe şi legume, printr-un piure de fructe şi legume. Bea un mix bun de fructe şi legume în fiecare dimineaţă la micul dejun, după un set de exerciţii.

3. Ia cu tine o sticlă de apă oriunde te duci
Apa curăţă corpul de toxine şi duce nutrimentele esenţiale la celule. Cumpără cea mai mare sticlă pe care o găseşti şi bea două sau trei pe zi.

4. Fă exerciţii care implică greutatea corpului
Genuflexiuni, abdomene, flotări și fandari sunt printre cele mai bune exerciţii ale corpului pentru un antrenament rapid și eficient.

5. Ia fructe la muncă sau şcoală
Renunţă la automatul de la muncă şi ia-ţi la tine ca gustare un fruct sau nişte nuci.

6. Plănuieşte-ţi acţiunile zilnic
A face un plan este un drum pentru atingerea obiectivelor pe care ţi le propui, formarea de obiceiuri bune şi o viaţă sănătoasă.

7. Găseşte un tip de exerciţiu care îţi place
Fie că descoperi că îţi place yoga, boxul, înotul, sau să joci baschet, alege acea activitate fizică care îţi place şi practic-o de câteva ori pe săptămână.

8. Foloseşte aţa dentară zilnic
Folosirea aţei dentare atrage după sine multe beneficii legate de sănătate pe care sigur nu le cunoşti. Iată unul dintre ele: este bună pentru inimă!

9. Zâmbeşte şi râzi oricând ai ocazia
Fă un efort şi zâmbeşti şi râzi mai mult.

10. Întinde-te în timpul reclamelor de la TV
Reclamele sunt o bună oportunitate să te dezmorţeşti şi să te mişti un pic. Întinde mușchii strâns sau fă exerciții precum genuflexiuni sau flotări.

11. Mănâncă mai lent
Mâncatul rapid este unul dintre cele mai dăunătoare obiceiuri pentru sănătate. Schimbă lingura cu furculiţa de câte ori este posibil sau beţişoare în loc de furculiţă.

12. Fă exerciţii cu un prieten
Antrenamentul cu un prieten este foarte util. Astfel, vă ţineţi motivaţi şi responsabili, în loc să stai acasă pe canapea.

13. Sună săptămânal o persoană cu care n-ai mai vorbit de mult
Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a avea o viaţă sănătoasă este să păstrezi legătura cu oamenii dragi. Sună un prieten sau un membru al familiei cu care n-ai mai vorbit de ceva vreme. Fă lucru acesta săptămânal şi te vei simţi foarte bine.

Publicitate

14. Mănâncă cereale integrale, carne bogată în proteine de calitate şi grăsimi sănătoase
A mânca sănătos este mai simplu decât crezi. Trebuie doar să urmezi o singură regulă: dacă nu provine din natură, limitează cât consumi. Consumă mai multe alimente precum cereale (fulgi de ovaz, popcorn, etc), proteine ​​de calitate (pește, curcan, carne de pui), și grăsimi sănătoase (ulei de masline, nuci, avocado). Astfel, vei avea o viaţă sănătoasă.

15. Ia o pauză la fiecare oră la muncă şi fă un tur de birou sau întinde-te
A sta jos toată ziua nu face bine pentru sănătatea ta. Aşa că ridică-te şi plimbă-te prin birou. De asemenea, păstrează puţin timp şi pentru a te întinde. Corpul tău îţi va mulţumi.

16. Mergi pe bicicletă la muncă o dată pe săptămână
Acest obicei este posibil să nu fie pe placul tuturor, dar a merge pe bicicletă la muncă măcar o dată pe săptămână face minuni: exerciţiu în plus, te bucuri de mediul înconjurător şi duci o viaţă mai sănătoasă.

17. Fă ordine singur în casă
Câteodată a face ordine şi curat prin casă este groaznic. Dar făcând munca de pe acasă, vi se oferă oportunitatea de a arde în medie aproximativ 225 de calorii pe oră.

18. Parchează mai departe
Deşi una dintre cele mai mari bucurii este să găseşti locul de parcare cel mai aproape de serviciu, gândeşte-te să parchezi un pic mai departe. Paşii în plus se vor vedea în avantajul tău.

19. Fă ceva frumos pentru o persoană străină
Una dintre cele mai simple moduri de a-ţi îmbunătăți viața ta și a altcuiva este de a face ceva frumos pentru un străin. Încercă astăzi și vei vedea cât de bine te face să te simți.

20. Umple jumătate din farfuria cinei cu legume
Este un sfat util al Departamentului de Agricultură al Statelor Unite şi este foarte simplu de implementat pentru a avea o viaţă sănătoasă.

21. Prânzul la pachet
Prânzul în oraş costă bani şi sănătate. Împachetează-ţi prânzul şi începe să economiseşti bani şi calorii.

22. Citeşte ceva motivaţional zilnic
Atitudinea şi emoţiile sunt factori importanţi în a-ţi trăi viaţa sănătos şi fericit. Aşa că citeşte ceva ce te inspiră în fiecare zi: citate, sfaturi, bloguri.

23. Mănâncă selectiv
O masă la restaurant are aproape 1128 de calorii. Aceasta ar trebui să te stimuleze să fii selectiv cu cât de mult ieşi în oraş să mănânci.

24. Stabileşte mesele principale săptămânal
Plănuind mesele principale vei dezvolta obiceiuri sănătoase.

25. Fă exerciţii fizice cel puţin 5 minute
Toată lumea are treabă. Dar din 1440 minute zilnice, oricine poate rezerva 5 pentru a face exerciţii. Ia-ţi angajamentul de a ţine cele 5 minute zilnic. Ideea este să dezvolţi obiceiul până devine rutină.

Şi acesta ar trebui să fie obiectivul: să cultivăm cât mai multe obiceiuri bune, fără să ne mai gândim la ele.

Iar momentul cel mai bun pentru a începe aceste obiceiuri este ACUM.

Publicitate
Alte Articole
Articole
Sanatate
Sfaturi

Cand iti este greu si nu gasesti cuvinte pentru a descrie durerea din sufletul tau, citeste aceste randuri

Publicitate

“Fericirea poate fi găsită în cele mai întunecate timpuri, dacă cineva își aduce aminte să aprindă lumina.” – J.K. Rowling

Te trezești și fiecare zi este o amintire că durerea încă persistă. Toți spun că va trece. Ca va fi ușor. Că nu va mai durea atât de mult. Însă atunci când treci peste starea de amorțeală completă, pur și simplu vrei să stau culcată. Nu vrei să te ridici din pat. Nu vrei să te miști. Nu vrei să faci nimic. Vrei să adormi iar, pentru că e mai ușor să te pierzi în vise, decât să te confrunți cu realitatea pe care o trăiești.

Vrei pur și simplu ca totul să treacă. Însă nu trece. Te distruge. Această durere persistă în gândurile tale. Și retrăiești trecutul din nou și din nou, gândindu-te unde ai greșit. Ce ai putea schimba. Unde a fost vina ta? A fost oare vina ta? Cum poți să schimbi totul?

Stai culcată și te întrebi dacă lui îi este la fel de dor de tine, așa cum ție îți este dor de el. Apoi începe o nouă zi fără el.

Apoi îți strângi toată puterea care ți-a mai rămas, te ridici din pat și începi o nouă zi. Privești calendarul și te întrebi cât timp aceste sentimente te vor distruge. Încă o săptămână. Încă o lună. Însă atunci când tot ce faci este să supraviețuiești încă 24 de ore – fiecare zi din viața ta se transformă într-un maraton.

Apoi ziua ta începe și totul îți amintește de el. Fiecare piesă pe care o asculți. Fiecare pas pe care îl faci. Fiecare cuvânt pe care îl rostești. Și faci toate astea, însă te simți pierdută și goală. Ca și cum atunci când a plecat el a luat tot ceea ce te făcea om. Când a plecat a luat de la tine ce era mai bun. Pentru că în capul tău, el este cel mai bun ce a fost în viața ta.

Și ai simțit și ai trecut prin această durere și anterior, însă acum este totul diferit. Acum ți se pare că nu se va schimba nimic. Poate ar trebui să înveți să trăiești fără el. Să înveți să trăiești așa distrusă, vulnerabilă. Să înveți să trăiești atunci când nici măcar nu simți că trăiești, ci faci totul ca să supraviețuiești. 24 de ore par atât de lungi atunci când trăiești în trecut.

Publicitate

Și toți te întreabă: „Cum ești?”, iar tu le răspunzi: „Bine”, pentru că nimeni nu vrea să audă că plângi până adormi. Nimeni nu vrea să audă că nici măcar nu îți este foame. Nimeni nu vrea să audă că nu dormi nopțile dacă nu iei calmante și chiar și așa te trezești la 3 dimineața și durerea pare mai puternică.

“Când vorbești, nu faci decât să repeți ceea ce știi deja. Dacă asculți, însă, ai putea învăța ceva nou.” – Dalai Lama

Apoi te gândești că el este bine și nu se gândește la faptul că ți-a provocat o asemenea durere. Te gândești: cum ai putea să ai sentimente pentru cel căruia nu îi pasă de tine? Pentru că a fost o vreme când lui îi păsa de tine.

Anume trecutul frumos te urmărește. Te ții cu dinții de el de parcă riști să îl uiți vreodată. Adevărul este că chiar dacă ai vrea să uiți, nu vei putea. Chiar dacă ai ști care vor fi consecințele, oricum ai fi ales această cale. Pentru că, chiar și cu această durere care te omoară în interior, ești fericită că l-ai cunoscut pe el. Că l-ai iubit. Că te-ai dăruit lui. Că ai simțit toate astea. Este mai bine decât să nu fi simțit toate astea vreodată.

Pentru că chiar și atunci când lacrimile îți inundă ochii atunci când îți amintești de el, oricum știi că el este cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat vreodată.

Oricât de greu ar fi acum, într-o zi te vei uita în urma și vei realiza că încercările tale te-au schimbat în bine.

Sunt 7 zile într-o săptămână. “Cândva” nu este una din cele 7.

Sursa: psihologiarelatiilor.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet