Sase pasi pentru a-ti detoxifia sufletul si sa scapi de amintirile neplacute

Sase pasi pentru a-ti detoxifia sufletul si sa scapi de amintirile neplacute

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Cuvintele au puterea atat de a distruge, cat si de a vindeca. Cand cuvintele sunt adevarate si pline de bunatate, atunci ele pot schimba intreaga lume.”

Traumele sau experientele neplacute din trecut te impiedica sa te simti bine si sa traiesti in prezent, asa ca este esential sa afli cum scapi de amintirile neplacute. Potrivit psychologytoday.com, exista cateva tehnici si metode care te ajuta sa iti detoxifiezi sufletul si sa uiti ceea ce te afecteaza.

Daca vrei sa afli totul despre cum scapi de amintirile neplacute, este suficient sa tii cont de cateva sfaturi esentiale si sa incerci sa le pui in aplicare ori de cate ori simti ca esti lipsita de energie si ai tendinta sa cazi in depresie.

Cum scapi de amintirile neplacute

1. Psihoterapia te poate ajuta sa invingi orice trauma

In primul rand, este important sa stii ca trebuie sa vorbesti deschis despre orice trauma sau experienta neplacuta din trecut. Psihoterapia este o metoda eficienta care te ajuta sa te eliberezi de stres si sa alungi toata acea durere pe care ai acumulat-o de-a lungul timpului si pe care ai tinut-o ascunsa pana acum.

2. Plangi daca simti nevoia

Asa cum se spune ca rasul te ajuta sa te eliberezi de stres si sa te simti bine, plansul te ajuta sa te eliberezi de sentimentele negative si sa te vindeci. Este primul pas spre vindecare, este un exercitiu foarte bun si te ajuta sa te cunosti mai bine, sa iti descoperi punctele slabe sau sa scapi de toata acea durere pe care ai strans-o de-a lungul anilor.

3. Descopera ce iti declanseaza starile de depresie

Starile negative sunt declansate de anumiti factori, asa ca este important sa stii care sunt sensibilitatile tale si sa incerci sa le inlaturi din viata ta. De exemplu, pentru unele persoane, un factor declansator este tonul ridicat al altor oameni sau unele situarii similare cu cele care le-au provocat anumite suferinte.

4. Blocheaza-ti amintirile

Sunt foarte multe momente in care anumiti factori iti provoaca diferite stari si astfel te intorci din nou in trecut, in acele momente in care ai suferit si nu faci altceva decat sa reproduci fiecare situatie. Este esential sa incerci sa-ti blochezi amintirile neplacute. Doar in acest fel vei reusi sa te vindeci, insa este nevoie de timp si exercitiu.

5. Urmeaza un tratament

De multe ori, experientele neplacute sunt asociate cu depresie sau anxietate, asa ca un tratament corespunzator te poate ajuta sa ameliorezi toate aceste stari, sa te relaxezi si sa te simti mai bine. Este nevoie de un tratament prescris de un medic specialist, care sa dureze cel putin o luna, pentru ca rezultatele sa apara.

6. Bucura-te de lucrurile frumoase din jur

Nimeni nu iti poate spune cum sa fii o persoana spirituala, insa o anumita forma de credinta te poate ajuta sa te detoxifiezi cu adevarat. Oamenii iti pot provoca suferinte, dar, cu toate acestea, totul depinde doar de tine daca alegi sa ai o viata noua. Respira aerul curat, simte oportunitatea in orice moment, gandeste-te ca faci parte dintr-un plan maret sau bucura-te de natura. Poti sa faci orice te ajuta sa te relaxezi, sa uiti de trecut si sa te simti bine.

“Traieste clipa. Conteaza mult sa fii in prezent. Nu plange dupa ce ai pierdut ieri si nici nu astepta ziua de maine.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!