Sase lectii de viata pe care le invatam de la mama!

Sase lectii de viata pe care le invatam de la mama!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2019 in De Suflet

“Viata nu trebuie aratata asa cum este, ci asa cum o vezi in vis.” – Anton Pavlovici Cehov

Pentru copiii sai, mama este un al doilea Dumnezeu. Ea isi sacrifica viata pentru ei, ii invata ce este dragostea adevarata si ii invata importante lectii de viata…

1. Mama ne invata lectia generozitatii

Mama ne ajuta sa intelegem intelesul generozitatii. Mama ne invata ce este bine si ce este rau. Ea ne spune ca, daca o anumita persoana are nevoie de ajutorul nostru, trebuie sa mergem sa o ajutam. Mama ne invata sa dam mai mult si sa cautam sa primim inapoi mai putin. Cu siguranta fiecare mama din lume isi va invata copilul lectia generozitatii.

2. Mama ne invata sa fim rabdatori si pozitivi pe intregul parcurs al vietii

Mama ne invata sa ne pastram rabdarea chiar si in cele mai dificile momente din viata noastra. Ea ne ajuta sa realizam care este diferenta dintre o abordare negativa si cea pozitiva. Ea stie cu siguranta (si doreste sa constientizam si noi acest lucru) ca este mai bine sa te mentii pozitiv intr-o situatie stresanta, decat sa iti inunzi sufletul cu energii negative. Mama ne invata sa pretuim fiecare situatie in care ne pune viata!

3. Mama ne invata ca esecurile si greselile sunt lectii de viata

Mama ne ajuta sa ne dam seama ca fiecare greseala pe care o facem este o lectie de viata. Ea ne invata ca un esec sta la baza unui viitor succes. Astfel, mama isi doreste sa intelegem ca toate greutatile provocate de greseli si esecuri nu ar trebui sa ne afecteze, ci tocmai invers, sa ne impinga sa incercam constant lucruri noi, sa ne impinga sa ne auto-depasim, sa dorim sa fim mereu mai buni si mai buni.

4. Mama ne invata sa fim corecti si onesti

Aceasta este cea mai importanta lectie de viata pe care o invatam de la mama. Cea care ne-a dat viata ne invata ca trebuie sa fim cinstiti in tot ceea ce facem si este nevoie sa ramanem impartiali in orice situatie in care ne pune viata. Pentru a excela in fiecare moment este bine sa fim corecti si sa avem constiinta libera de ganduri negative.

5. Mama ne invata sa ne urmam visele

Mama ne va invata intotdeauna sa ne urmam visele si sa nu lasam pe nimeni sa ni le naruie. Mama ne va invata sa fim mereu noi insine, sa spunem ceea ce gandim si sa realizam lucrurile in care credem. Pentru majoritatea dintre noi, mama actioneaza ca un factor ce ne restabileste increderea in propriile forte si ne da puterea sa transformam idealurile in realitate. Poate ca cea mai frumoasa lectie de viata pe care o primim de la mama este chiar aceasta.

6. Mama ne invata sa ne concentram pe calitatile noastre, nu pe defecte

Fiecare persoana de pe pamant are calitati unice, insa si defecte. Mama ne invata sa ne concentram asupra propriilor calitati pentru a realiza ceva in viata si asupra calitatilor celor din jur pentru a avea relatii sanatoase.

Sunteti de acord cu aceste lectii de viata “universale” pe care le invatam cu totii de la mama? Ce alta lectie de viata primita de la mama puteti impartasi cu noi?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!