Săpunul de gudron și beneficiile sale pentru sănătate

Săpunul de gudron și beneficiile sale pentru sănătate

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2023 in FrumuseteSanatate

Cercetătorii au analizat în profunzime atât beneficiile, cât și efectele negative ale săpunului de gudron. Acest săpun devine tot mai popular pentru că nu conține parfumuri sau coloranți artificiali și este considerat cu adevărat un produs complet natural.

Săpunul de gudron are un preț accesibil și ajută eficient la rezolvarea problemelor cosmetice ale pielii și părului. Datorită absenței oricăror aditivi chimici, inclusiv parfumuri, acest produs poate fi folosit pentru spălarea întregului corp și a părului.

Iată care sunt proprietățile săpunului de gudron:

1. Ajută la tratarea acneei și erupțiilor cutanate.

Este foarte bine să vă spălați fața cu săpun de gudron, în special cei cu ten gras, deoarece extractul de mesteacăn din acest săpun curăță și micșorează porii, ceea ce duce la reducerea acneei.

2. Reduce intensitatea manifestării psoriazisului.

Această boală afectează atât pielea corpului, cât și scalpul. Deși săpunul cu gudron nu poate vindeca psoriazisul, spălarea regulată a părului cu acest săpun îmbunătățește semnificativ starea pielii capului, făcând petele psoriazice mai puțin invizibile.

3. Ajută la combaterea afecțiunilor pielii precum dermatitele, eczemele și seboreea.

Aceste boli sunt caracterizate prin afectarea integrității și circulației pielii. Săpunul cu gudron are proprietăți regeneratoare, astfel că poate fi folosit cu încredere în caz de dermatită și eczemă, dezinfectând constant suprafața afectată și ajutând la regenerarea țesuturilor.

De asemenea, beneficiile săpunului cu gudron constau în ameliorarea mâncărimii și iritației în zonele afectate de aceste afecțiuni cutanate.

4. Accelerează vindecarea micozei piciorului.

Este suficient să vă spălați picioarele cu săpun cu gudron în fiecare zi și să lăsați spuma să acționeze timp de 10-15 minute, pentru a observa îmbunătățiri în starea pielii în 7-10 zile.

Infecția fungică va deveni mai puțin vizibilă, iar dacă aceste proceduri de igienă se efectuează în stadiile incipiente ale problemei, este posibil să scăpați de ea fără a folosi medicamente.

Săpunul cu gudron pentru păr

Beneficiile săpunului cu gudron pentru păr sunt, de asemenea, evidente – acesta îi întărește, îi conferă volum, strălucire și îl face mai mătăsos. Specialiștii recomandă să vă spălați părul cu săpun de gudron astfel: de 2 ori pe săptămână timp de 2 luni, după care trebuie să faceți o pauză de 2-3 luni.

Această precauție este legată de riscul de uscare a scalpului, ceea ce poate duce la apariția mătreții și la subțierea și fragilitatea părului.

Săpunul cu gudron folosit pentru păr poate avea, în același timp, atât avantaje, cât și dezavantaje – acesta este benefic pentru părul gras, dar poate usca scalpul dacă este folosit frecvent.

Pentru a preveni acest lucru, specialiștii recomandă clătirea părului cu infuzii de plante după spălarea cu săpun – o opțiune excelentă ar fi infuzia de rădăcină de păpădie, mușețel sau urzică.

Caracteristici de utilizare a săpunului cu gudron

Există două aspecte principale de luat în considerare atunci când utilizați săpun cu gudron.

În primul rând, acesta poate usca foarte mult pielea, astfel că utilizarea sa prea frecventă nu este recomandată. Dacă utilizați săpun de gudron pentru a vă spăla fața în cazul tenului gras, puteți efectua procedura de cel mult 2 ori pe zi.

După ce acneea și erupțiile cutanate devin mai puțin vizibile sau dispar complet, puteți utiliza săpunul cu gudron periodic în scopuri preventive.

Specialiștii recomandă aplicarea de produse hidratante pe față după spălarea cu săpun de gudron sau tratarea acesteia cu un ulei special pentru ten.

În al doilea rând, săpunul cu gudron are un miros specific neplăcut și fiindcă nu se adaugă niciun fel de parfum sau arome în producția sa, acest miros specific va rămâne și pe piele și pe păr. Cu toate acestea, vă veți obișnui repede cu mirosul specific al gudronului de mesteacăn.

Săpunul de gudron este un produs natural care respectă toate normele igienico-sanitare și nu prezintă pericole pentru sănătatea umană.

Cu toate acestea, trebuie să țineți cont că săpunul cu gudron nu poate vindeca o boală – utilizarea regulată a acestui produs poate ascunde doar manifestările patologice externe.

Prin urmare, este absolut necesar să consultați un medic specialist în caz că aveți vreo afecțiune sau boală.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!