Șapte secrete întunecate ale Vaticanului

Șapte secrete întunecate ale Vaticanului

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2022 in CuriozitățiIstorieLifeStyle

Istoria Vaticanului, cea mai mică țară din lume, deține multe secrete de care mulți oameni nu au auzit niciodată. De exemplu, știați că Vaticanul i-a ajutat pe naziști și a făcut bani din Holocaust?Vaticanul are o mare importanță în lumea creștină datorită Bisericii Romano-Catolice, dar istoria sa este învăluită în secrete întunecate și vom dezvălui câteva dintre ele în acest articol.

1. Vaticanul a făcut bani persecutând evreii în timpul Holocaustului

Modul în care Vaticanul a făcut bani rămâne un alt secret. Cu toate acestea, rolul Vaticanului nu s-a limitat la ajutorul pe care l-au oferit naziștilor pentru a preveni invazia forțelor aliate. De asemenea, Vaticanul i-a ajutat pe naziști să ascundă bunurile furate. Acestea au aparținut inițial unor familii evreiești care au fost forțate să renunțe la bunurile lor scumpe și valoroase când au ajuns în lagărele de concentrare.

Ulterior a fost dezvăluit că fondatorul Băncii Vaticanului era un agent secret. El plănuia să investească proprietatea furată și bijuteriile scumpe ale familiei în companiile de asigurări italiene.

2. Banca Vaticanului

Institutul pentru Afaceri Religioase, cunoscut și sub numele de Banca Vaticanului, se află în permanență în centrul scandalurilor. Această instituție a fost creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1942, pentru a evita restricțiile pe care Aliații le-au impus tranzacțiilor financiare.

Italia era una dintre puterile opuse aliaților, așa că nu doreau ca banii să ajungă la inamicii lor. La scurt timp după crearea sa, Banca Vaticanului a fost recunoscută drept cea mai bună bancă offshore, lipsită de orice influență externă. Naziștii au folosit banca Vaticanului în propriile lor scopuri.

În anii 1970, Banca Vaticanului a achiziționat obligațiuni în valoare de 900 de milioane de dolari prin operațiuni mafiote.

3. Exorcistul șef al Vaticanului a efectuat peste 160.000 de exorcisme de demoni

Știați că în 2018 Vaticanul a invitat 250 de preoți din întreaga lume să se înscrie la școala anuală de exorcism? Biserica Catolică nu abandonează practica exorcizării, în ciuda faptului că lumea a avansat mult în neuroștiință și știința minții.

S-a constatat că exorcistul șef al Vaticanului, Gabriel Amort, a efectuat aproximativ 160.000 de exorcisme în întreaga sa viață. Chiar și papii înșiși au luat parte la ele. Exorcismul este practicat până astăzi. Papa Francisc recomandă persoanelor care sunt tulburate de demoni să contacteze un exorcist.

4. Vaticanul i-a ajutat pe naziști să scape de forțele aliate

După al Doilea Război Mondial, naziștii germani nu au mai putut trăi în Europa. Unii dintre ei au reușit să evite procesele, în timp ce alții au fost judecați. Majoritatea naziștilor germani au folosit traseul cunoscut sub numele de „traseele șobolanilor” pentru a scăpa din Europa.

Se spune că Vaticanul i-a sprijinit pe naziștii care au fugit de forțele aliate. Calea pe care naziștii au fugit a dus în Italia și Spania. Vaticanul i-ar fi putut sprijini pe naziști pentru că se străduia pentru renașterea creștinismului și nu dorea ca puterea Uniunii Sovietice să crească – asta în ciuda faptului că și-a declarat inițial neutralitatea în război.

5. Vaticanul consumă mai mult vin decât orice altă țară.

Potrivit rapoartelor, în Vatican se consumă mai mult vin decât în ​​orice altă țară. Statisticile arată că o persoană medie care locuiește în Vatican consumă aproximativ 75 de litri de vin pe an.

Această cantitate este de trei ori mai mare decât consumul de vin față de media unui locuitor al Regatului Unit, de șase ori față de media unui locuitor al Statelor Unite și de două ori față de media unui locuitor al Franței și Italiei.

6. Împărăția păcatelor

Fiind cel mai mic stat din lume atât ca suprafață, cât și ca populație, Vaticanul are însă cea mai mare rată a criminalității din lume, potrivit BBC. Vaticanul este considerat un loc sfânt, dar are cea mai mare rată a criminalității, care este de douăzeci de ori rata criminalității din Italia. Cu toate acestea, cei mai mulți turiști sunt implicați în crime, nu papii și gărzile elvețiene.

7. Vaticanul găzduiește politici murdare și neloialitate

Sfinția Sa este o carte bazată pe documentele secrete ale Papei Benedict al XVI-lea. Au fost publicate în 2012 de jurnalistul italian Gianluigi Nuzzi. I-au fost date de un slujitor al Papei. Acest lucru sugerează că Vaticanul este casa politicii murdare și a trădării. Acest scandal a devenit cunoscut publicului sub numele de Vatileaks.

În ciuda faptului că Vaticanul este considerat unul dintre cele mai sfinte locuri din lumea creștină, sunt multe despre care nu știm. Secretele întunecate ale Vaticanului vor rămâne sub șapte lacăte dacă nu sunt explorate corespunzător.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!