Șapte reguli pentru a nu-ți trăi viața în clasa oamenilor de rând

Șapte reguli pentru a nu-ți trăi viața în clasa oamenilor de rând

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 December 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Steve Jobs s-a îmbolnăvit grav și a rostit câteva cuvinte înțelepte. El a spus că ceasurile scumpe și cele ieftine arată același timp. Bogăția este efemeră, viața este scurtă. Nu merită să te grăbești excesiv sau să te epuizezi.

Este adevărat. Pe de o parte, ceasurile de stradă arată, de asemenea, ora, poți să trăiești fără ceasuri deloc.

Pe de altă parte, Steve Jobs s-a îmbolnăvit în condiții bune. Și a trăit o perioadă destul de lungă cu un diagnostic grav. A fost îngrijit și tratat cu cele mai bune medicamente. Dar să fii și sărac și bolnav este înfricoșător. Toți suferă și mor la fel.

Poți să-ți trăiești toată viața în clasa oamenilor de rând. Un filosof a spus cu tristețe asta. Stătea și se uita la oamenii bine îmbrăcați, care se bucurau de delicatese și băuturi rafinate. Aveau case frumoase la malul mării, limuzine strălucitoare. Nu se străduiau foarte mult la locul de muncă, nu stăteau să se gândească la produsele din ofertă, alegând cei mai ieftini cârnați… Și aveau ceasuri scumpe.

Ceasurile scumpe și cele ieftine arată timpuri diferite, a spus acest filosof trist. În viața din clasa oamenilor de rând, timpul trece mai repede; deși se simte că se scurge mai lent. Este timpul grijilor, a datoriilor, a economisirii constante, a fricii de ziua de mâine, a fricii că vei pierde venitul tău modest și nu vei avea cu ce să cumperi mâncare și medicamente pentru tine și pentru copii.

Timpul trece mai repede fără vacanțe lipsite de griji. Fără lucruri frumoase, timpul zboară instantaneu. Ceasurile de plastic devorează timpul vieții mai repede, atât.

Nu trebuie să ascultăm filosofiile celor care se înecă în lux. Orice viață se termină mai devreme sau mai târziu. Însă este mai bine să trăiești o viață în bunăstare și să o închei în condiții umane, nu-i așa? Ceasurile bogaților și ale săracilor arată timpuri diferite. Timpul muncii grele și al îngrijorărilor mănâncă viața mai repede decât timpul de bunăstare fericită și lipsită de griji.

Și trebuie să încercăm să ieșim din clasa oamenilor de rând. Dacă nu reușim, trebuie să ajutăm copiii să facă asta și nepoții.

✅ Ajutorul pentru educație este foarte important.

Trebuie să ne ajutăm cu respect și înțelegere. Copilul trebuie să se respecte și să nu se pregătească pentru o viață în sărăcie, să nu fie slugă.

✅ Copiii trebuie să fie învățați să privească lumea în mod rațional și să înțeleagă legile ei.

✅ Copiii trebuie învățați că viața în bunăstare și având lucruri frumoase este bună. Iar toate astea pot fi câștigate prin muncă. Nu toți bogații sunt hoți.

✅ Copiii trebuie învățați să gândească creativ și într-un mod larg. Să nu le fie frică să gândească original și amplu. Să nu economisească propria lor inteligență și abilitățile.

✅ Copiii trebuie învățați să respecte banii. Și să știe cum să-i câștige, să-i economisească, să-i investească corect – să învețe cum să gestioneze banii.

✅ Copiii trebuie învățați să-și protejeze timpul, banii și sănătatea. Pentru că acestea sunt lucruri interconectate.

Poți să-ți trăiești viața în clasa oamenilor de rând. Poți să te mulțumești cu puțin și să te consolezi cu gândul că toți zburăm în aceeași aeronavă sau călătorim pe același vas. Ce diferență face, între business-class și economy? Zburăm și navigăm în aceeași direcție…

Nu trebuie să fim ipocriți. Este mult mai confortabil într-o cabină de lux decât într-un compartiment de marfă. Iar lucrurile frumoase și scumpe încântă inima. Plăcerea de a trăi subiectiv prelungește viața, o face mai bogată și mai plină de plăcere. Iar atunci când vine momentul să închei călătoria, banii te eliberează de multe suferințe. Așa sunt condițiile lumii materiale în care trăim. Trebuie să ne străduim să ne îmbunătățim viața.

Dacă circumstanțele ne-au împiedicat să ieșim din clasa oamenilor de rând, trebuie să îi ajutăm pe copiii noștri și pe nepoții noștri să o facă. Pentru a disprețui ceasurile scumpe, trebuie să le cumperi mai întâi. Și să verifici – este mai ușor să călătorești într-un compartiment de lux…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!