Sapte moduri pentru a trai frumos prin iubire!

Sapte moduri pentru a trai frumos prin iubire!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2019 in Dezvoltare Personala

Dragostea nu se experimenteaza neaparat in doi, insa cu siguranta se impartaseste. Dragostea inseamna iubire de sine, iubire fata de familie, iubire fata de prieteni, iubire fata de persoana langa care iti traiesti viata. Dragostea ne poate face viata mai fericita. Sa o daruim si sa o primim asa cum se cuvine.

7 modalitati de a trai frumos prin iubire

Fa acest exercitiu: stai linistit, singur, intr-o camera.

Daca o persoana nu poate sta linistita intr-o camera atunci cand este singura, acest lucru sugereaza ca nu se simte bine in propria piele, ca nu este confortabila cu propriul caracter. Invata sa te accepti si sa descoperi cine esti cu adevarat inainte de a te dedica sufleteste celui de langa tine!

Coboara-ti asteptarile.

Pentru a experimenta cu adevarat dragostea neconditionata, trebuie sa iti controlezi asteptarile. Sa astepti mai putin de la persoana de langa tine, de la relatie sau de la situatie nu inseamna sa iti cobori standardele sau sa iti neglijezi valorile si telul in viata, ci pur si simplu sa inveti sa fii mai realist si sa realizezi diferenta dintre lucrurile pe care le poti controla si cele pe care nu le poti controla.

Fii mai nepasator.

Desi acest sfat poate parea absolut nebunesc, este de fapt unul dovedit stiintific. In articolul How to Love More by Caring Less din O Magazine, Martha Beck explica diferenta dintre “a-ti pasa” si “a iubi”. Grija fata de cineva demonstreaza ca esti atasat emotional nu neaparat de persoana in sine, ci mai mult de relatie, pe cand dragostea adevarata reprezinta acceptarea pura si sincera a celuilalt.

In primul rand, ai grija de tine.

Desi intriganta, o analogie la aceasta afirmatie este procedura mastilor de oxigen din avioane – insotitorii de bord ii invata pe parinti sa isi puna mai intai lor mastile pe fata, iar apoi sa le puna si copiilor lor. Ideea este ca daca nu iti iubesti propria persoana, daca nu ai grija de tine, nu vei putea fi trup si suflet pentru altcineva.

Experimenteaza dragostea de sine.

Important pentru fiecare persoana este sa invete sa faca diferenta dintre iubire si atractia fizica., sa invete sa isi respecte propriul suflet si propriul corp si sa isi inteleaga sentimentele si pornirile emotionale. Important pentru o persoana este sa experimenteze, inainte de toate, dragostea de sine.

Invata limbajul dragostei.

Nu toate persoanele de pe pamant sunt la fel de expresive din punct de vedere emotional, lucru ce face ca fiecare relatie de iubire sa fie diferita de o alta. Cunoscandu-l pe cel de langa noi in profunzimea sa, poti sa iti dai seama cum intelege el dragostea si cum o exprima. Astfel, te vei bucura de o relatie cu totul si cu totul speciala fara sa oblige persoana de langa tine sa se schimba.

Invata cum sa iti arati dragostea.

In general, suntem judecati pentru actiunile noastre, nu pentru intentii. Invata sa iti demonstrezi dragostea nu doar verbal, ci si prin fapte si vei observa schimbari pozitive in viata ta. Aminteste-ti intotdeauna de faptul ca persoana de langa tine are nevoie ca tu sa iti exprimi dragostea in diverse moduri, iar acest lucru va imbunatati acea relatie de iubire/prietenie la care tii atat de mult.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!