Șapte modalități de a scăpa de cearcănele de sub ochi

Șapte modalități de a scăpa de cearcănele de sub ochi

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 March 2021 in FrumuseteSanatateSfaturi

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Cu toate acestea, atunci când cearcănele apar sub ochi, aspectul feței devine trist și persoana pare obosită și nesănătoasă.

Motivele apariției cearcănelor pot fi complet diverse: de la lipsa somnului, alimentație deficitară, genetică, alergii, lucrul pe computer, diverse boli și chiar bătrânețea.

Astăzi vă prezentăm șapte modalități eficiente de a scăpa de cercurile de sub ochi în doar o săptămână acasă. Dacă metodele propuse nu rezolvă problema, ar trebui să consultați un medic specialist în domeniu.

Șapte modalități de a elimina cearcănele sub ochi:

1. Înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde

Ar trebui s-o înlocuiți mai ales dacă sunteți obișnuiți să beți câteva căni de cafea pe zi. Cofeina afectează calitatea somnului, iar somnul adecvat și odihnitor este principalul mijloc de combatere a cercurilor de sub ochi. Iar de regulă, după câteva căni de cafea pe parcursul zilei devine mai greu să adormim noaptea. Ceaiul verde, care conține și el cofeină, nu vă va împiedica să adormiți. În plus, ceaiul verde conține antioxidanți care vă protejează împotriva îmbătrânirii premature.

2. Mâncați mai multă verdeață

Legumele bogate în fier (precum spanacul sau broccoli) sunt eficiente în combaterea cearcănelor, deoarece ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Nuanța purpurie pe care o observați sub ochi este dată de vasele de sânge de sub piele. Deoarece pielea din acea zonă este mai subțire, acestea sunt mai vizibile decât în ​​alte părți ale corpului. Cu cât sângele circulă mai bine, cu atât cearcănele de sub ochi sunt mai puțin pronunțate.

3. Monitorizați consumul de apă

Apariția pungilor și a cercurilor sub ochi este influențată de deshidratare. Încercând să mențină rezervele de apă, corpul depune lichide în special sub ochi. Beți cel puțin cantitatea de apă recomandată pe zi și veți scăpa de cercurile de sub ochi. Pentru a monitoriza consumul de lichide, puteți descărca o aplicație care vă va aminti să beți apă pe parcursul zile.

4. Dormiți pe spate

Dormiți pe spate și puneți o pernă suplimentară sub gât. Dacă în timpul somnului capul este ușor ridicat, lichidul nu se va acumula sub ochi, respectiv, nu se vor mai forma saci și cercuri. În plus, această metodă previne apariția ridurilor.

5. Faceți o mască de pătrunjel

Pătrunjelul conține vitaminele C și K, care sunt foarte benefice pentru piele. Pentru a realiza masca din pătrunjel, amestecați o lingură de pătrunjel tocat mărunt cu câteva picături de apă fierbinte, apoi puneți-l pe cearcănele de sub ochi și lăsați-l 10 minute.

6. Aplicați cremă cu protecție solară în zona din jurul ochilor

Pentru a vă proteja pielea în timpul zilei și pentru a preveni ca factorii externi să afecteze pielea de sub ochi, asigurați-vă că aplicați cremă cu protecție solară în zona din jurul ochilor. Pentru a îmbunătăți starea pielii de sub ochi în timpul somnului, ar fi bine să folosiți o cremă de noapte hrănitoare.

7. Aplicați comprese reci pe ochi

Pentru a reduce umflăturile sub ochi, aplicați comprese reci în fiecare dimineață. Acestea pot fi linguri răcite, felii de castraveți sau cartofi abia scoși din frigider, pachete cu gheață (între ochi și pachetul de gheață se pune un prosop).


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!