Sănătos și gustos. Roșii în stil coreean preparate în 20 de minute! Poftă bună!

Sănătos și gustos. Roșii în stil coreean preparate în 20 de minute! Poftă bună!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in ReteteSanatate

Roșiile în stil coreean se potrivesc foarte bine cu orice fel de mâncare din carne. Puțin picante, cu gust pronunțat de roșii, se potrivesc bine în orice meniu. Cei care pregătesc acest fel de mâncare pentru uz casnic se pot bucura de el toată săptămâna. Produsul nu se strică repede, păstrându-și același gust.

Roșii în stil coreean

Este foarte ușor să gătești roșii în stil coreean. Cincisprezece minute de efort – și un rezultat care vă va depăși așteptările. O gustare aromată care va fi și un decor al mesei și al preparatului dvs. Toată lumea îți va cere rețeta

Ingrediente:

  • 2 kg de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml de oțet
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe de sare
  • 2 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • verdeață
  • 80-100 g zahăr

Preparare:

1. Măcinați ardeiul gras, ardeiul iute și usturoiul într-o mașină de tocat carne sau blender.

2. Adăugați sare, zahăr, ulei vegetal, oțet și verdeața tocată în pasta rezultată. Amesteca totul bine.

3. Tăiați roșiile felii.

4. Puneți roșiile împreună cu dressingul într-un borcan de trei litri în straturi și închideți-l cu un capac.

5. Pune borcanul cu susul în jos la frigider peste noapte, astfel încât stratul superior să se marineze mai repede. Dimineața, îl puteți readuce în poziția normală.

Se poate păstra la frigider timp de o săptămână.

Roșiile sunt bogate în vitamina C, potasiu, acid folic și vitamina K. Cu toate acestea, roșiile sunt cele mai valoroase deoarece sunt sursa principală a puternicului antioxidant licopen, care reduce riscul de boli de inimă și ca n cer.

Substanțe sănătoase în roșii

Vitamina C. Un nutrient important și antioxidant. O roșie de mărime medie poate furniza aproximativ 28% din valoarea zilnică ( CZR).

Potasiu. Un mineral esențial care este de ajutor pentru controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă.

Vitamina K1 , cunoscută și sub numele de filochinonă. Vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.

Vitamina B9 ( folat). Este important pentru creșterea normală a țesuturilor și pentru funcționarea celulelor, ceea ce este deosebit de important pentru femeile însărcinate.

Licopenul . Pigmentul roșu și licopenul antioxidant este cel mai abundent carotenoid din roșiile coapte. Cea mai mare concentrație a acestuia se află în coajă.

Beta caroten. Antioxidantul care dă adesea alimentelor o nuanță galbenă sau portocalie este transformat în vitamina A în corpul tău.

Naringenin. S-a descoperit că acest flavonoid, găsit în cojile de roșii, reduce inflamația și protejează împotriva diferitelor boli într-un studiu la șoareci.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!