Să vii dintr-o familie bună, nu înseamnă să ai bani. Să vii dintr-o familie bună, înseamnă să ai educație, respect și valori

Să vii dintr-o familie bună, nu înseamnă să ai bani. Să vii dintr-o familie bună, înseamnă să ai educație, respect și valori

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 October 2020 in CitateDezvoltare PersonalaPersonalitatePilde

Oamenii aleargă după bani, sperând că aceştia le vor rezolva toate problemele. Nu întotdeauna însă, banii sunt totul.

Sunt şi situaţii în care chiar dacă ai bani, dar nu întâlneşti oamenii potriviţi, eşti foarte aproape de eşec. În situaţiile cele mai critice din viaţa, nu banii rezolvă totul, ci oamenii.

Oamenii potriviţi pe care ai şansa să-i întâlneşti şi care nu se cramponează de bani, pentru care banii nu sunt decât nişte simple hârtii, punând pe primul loc, omul.

Ciudat e că întâlneşti astel de oameni exact în momentul care poate face diferența între viața și moarte, când poate tu, deţinătorul de valori nu mai vezi nicio speranţă.

Iar aceasta îţi este dată de către cel care aparent nu are nimic, decât o mare bogaţie interioară. Şi atunci cel “bogat” se vede la mâna celui „sărac”, care nu cere nimic în schimbul gestului său, şi se simte binecuvântat. Şi nu banii i-au adus această binecuvântare, ci un alt om, apărut parcă din senin, asemeni unui purtător de mesaj divin.

Schimbă astfel de experienţe oamenii puşi în faţa morţi, le inversează câtuşi de puţin priorităţiile, îi fac să se gândească la faptul că cel mai important timp e cel care nu poate fi cumpărat cu bani?

Le schimbă percepţia asupra oamenilor, semenilor săi, pe care poate i-au văzut inferiori prin prisma faptului că nu deţineau valori materiale?

Am văzut deseori persoane modeste din punct de vedere material dăruind cu multă bucurie, orice, unora mult mai potente din punct de vedere financiar. Și făceau asta cu atâta dăruire de parcă era obligația lor, negândindu-se un moment că poate mâine se vor afla în dificultatea de a pune ceva pe masă.

Oamenii simpli, săraci sunt cei mai bogați pentru că nu încetează să-i alimenteze pe ceilalți cu bunătatea lor, pentru că nu obosesc să creadă în ceva superior nouă, capabil să încheie conturile într-un mod rezonabil, pentru că au credința că vor fi bine dacă vor dărui, chiar dacă ei nu au nimic palpabil pe care să se poată baza la greu.

Ei știu poate mai bine decât oricine că necazurile apar în viață pentru a apropia oamenii și pentru a scoate la iveală acea fărâmă de umanitate, pe care mulți se străduiesc s-o ascundă.

Oamenii simpli știu că timpul cel mai important este cel care nu poate fi cuantificat în bani și că numai încrederea în echilibrul divin te poate ajuta să treci cu bine peste diverse situații. Admir și iubesc enorm oamenii simpli!

sursa: terapiepentrusuflet.roDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!