Sa nu uitati niciodata: viata nu se masoara in numarul respiratiilor, ci in momentele care ne taie respiratia.

Sa nu uitati niciodata: viata nu se masoara in numarul respiratiilor, ci in momentele care ne taie respiratia.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Mintea nu poate fi ocupată de emoții pozitive și negative în același timp. Trebuie să predomine fie unele, fie celelalte. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că emoțiile pozitive sunt cele care ne influențează în mod dominant mintea.” – Napoleon Hill

Cand ai fost ultima data cu adevarat fericit?

Am ajuns sa avem cladiri mai mari si suflete mai mici… autostrazi mai largi, dar puncte de vedere mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin. Cumparam mai mult, dar ne bucuram foarte putin. Avem case mai mari, dar familii mai mici. Avem mai multe facilitati, dar mai putin timp liber. Avem mai multe diplome, dar mai putina rabdare. Mai multi experti si mai multe probleme. Mai multe medicamente, dar mai putina sanatate.

Consumam mai mult alcool, fumam mai mult, cheltuim mai mult… radem mai putin, conducem mai repede, ne suparam mai repede, suntem mai obositi, citim mai putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam mai rar. Ne-am multiplicat averile, dar am redus valorile.

Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des.

Am invatat cum sa traim, dar nu am invatat cum sa fim fericiti. Am adaugat ani la viata, nu viata anilor. Noi am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme in a traversa strada pentru a ne cunoaste noiul vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si spatiul interior.

Am facut lucruri mai mari, dar lucrurile mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat sufletul. Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare pentru a detine mai multa informatie, dar comunicam din ce in ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei lente; oameni mari si caracter mic. Profituri rapide si relatii superficiale. Acestea sunt zile cu multe venituri, dar si multe divorturi. Case mai frumoase, dar familii destramate. Acestea sunt zile de excursii rapide si pastile care ofera tot ce ne dorim, de la bucuri la liniste la durere si dependenta.

Acestea sunt zile in care exista mult spectacol pe fereastra, insa nimic in interior.
Incercati sa va faceti timp pentru a petrece momente frumoase alaturi de cei dragi pentru ca ei nu vor fi voi pentru totdeauna. Amintiti-va sa spuneti un cuvant bun unei persoane care cauta ajutor. Nu uitati sa pretuiti fiecare clipa cu persoana iubita pentru ca, intr-o zi, acea persoana nu va mai fi langa tine.

Invatati sa va faceti timp sa iubiti, sa va deschideti sufletul, sa impartasiti sentimentele voastre.

Si… nu uitati niciodata: VIATA NU SE MASOARA IN NUMARUL RESPIRATIILOR, CI IN MOMENTELE CARE NE TAIE RESPIRATIA.

“Înainte de a vorbi, ascultă. Înainte de a scrie, gândește. Înainte de a cheltui, câștigă. Înainte de a investi, cercetează. Înainte de a critica, așteaptă. Înainte de a te ruga, iartă. Înainte de a renunța, încearcă. Înainte de a te pensiona, economisește. Înainte de a muri, oferă.” William A. Ward

“Numără-ți faptele bune în fiecare dimineață și umple-ți mintea cu gânduri pozitive. Acesta este secretul pentru a fi fericit și inspirat pe tot parcursul zilei.” – Voile CorineDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!