Sa nu cauti niciodata sa fii fericit cu „pretul fericirii altuia”. Este urat, inuman. – Osho

Sa nu cauti niciodata sa fii fericit cu „pretul fericirii altuia”. Este urat, inuman. – Osho

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 May 2020 in Dezvoltare Personala

“Nu treptele succesului sunt importante, ci treptele implinirii sufletesti.” (Dan Puric)

Nu cred ca fericirea depinde de cat de mult un om are. Niciodata nu s-a masurat fericirea adevarata in cantitatea lucrurilor materiale. Nu inteleg oamenii care-si raporteaza fericirea direct la bunastare si nu la bunatate. Nu pricep nici de ce se presupune mereu ca automat un om bogat e fericit, iar un om sarac e cel mai nefericit. Nu-ti umple sufletul masina si nici casa, nici ceasul de marca sau dulapul plin cu haine. Poate sa para ca e asa. E o minciuna insa.

E gresit sa crezi ca fericirea depinde de o persoana sau alta. Aici ma simt si eu. Sunt dependenta din punct de vedere emotional si iubirea celorlalti ma fericeste exagerat de mult. Depind prin urmare si de manifestarile lor exterioare a ceea ce presupun ca simt fata de mine. Cel mai mic gest de afectiune sau de interes ma umple de bucurie, iar dezinteresul…da, ma face sa sufar. Nu-i o atitudine sanatoasa si incerc sa ma educ in acest sens.

Noua lectie zilnica pentru mine? Deschide ochii, aminteste-ti de ceea ce ai ca persoana, ca suflet. Aminteste-ti de tot ceea ce ti s-a dat, ca si dar si har nespus. Aminteste-ti apoi de oameni, de lucruri. Aminteste-ti de toate si multumeste. Nu trai viata nemultumita si nemultumitoare. Nu uita insa ca daca ai ceva, ai acum. Nimic nu ti-e garantat si pentru ziua de maine.

Toti am primit atat de mult, doar de-am invata sa vedem cu adevarat.

In final, lectia nu e doar multumirea. Lectia-i sa inveti ca fericirea nu depinde de alte lucruri sau de alti oameni. Fiecare e atat de fericit, pe cat se lasa sa fie.

“Pornim de la premiza ca toti oamenii pretuiesc fericirea si nu-si doresc sa sufere. Atunci este gresit din punct de vedere moral si incorect din punct de vedere practic sa ti urmaresti propria fericire fara sa tii cont de sentimentele si dorintele celor din jur, care sunt membrii aceleiasi familii de fiinte umane. Ar fi mult mai intelept sa te gandesti si la ceilalti atunci cand iti doresti sa obtii fericirea.” – (Dalai Lama)Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!