Sa fii o persoana sensibila nu este chiar atat de rau, iata care sunt caracteristicile pe care le gasim la oamenii sensibili!

Ziua de 23 aprilie, în calendarul ortodox, este marcată ca ziua Sfântului Gheorghe, o sărbătoare foarte importantă pentru creștin-ortodocși. Ca în mai toate sărbătorile creștine și în această zi sunt păstrate, mai ales la sate, o serie de tradiții, superstiții și obiceiuri. Ca semn de sărbătoare, în ziua Sfântului Gheorghe, creștinii pun la porțile caselor crenguțe de fag, brazde cu iarbă verde sau smocuri de iarbă în stâlpii de susținere ai porților. Se spune, din bătrâni, că Sfântul Gheorghe, când vine, își leagă calul de un stâlp al porții și paște iarba. Animalele, pentru a fi ferite de farmece, vrăjitorii și boli, sunt protejate cu crenguțe de leuștean puse la intrarea în grajduri. Obiceiul de a pune crenguțe de fag și iarbă verde la porți are o dublă semnificație. Pe de o parte, simbolizează venirea primăverii, verdele reprezentând renașterea naturii și trezirea la viață a vegetației. Pe de altă parte, crenguțelor cu muguri le sunt asociate puteri nebănuite de ocrotire a pășunilor și fânețelor împotriva duhurilor rele. Chiar și cei ai casei, pentru a fi protejați de junghiuri rele și boli necruțătoare, trec prin fumul și flăcările unui foc aprins, iar vitele și casele se afumă, la rândul lor cu tămâie. În tradiția populară, de Sfântul Gheorghe ard comorile pământului, ele putând fi văzute, iar cei care le caută nu trebuie să sufle niciun cuvânt pentru a le putea descoperi și ca nu cumva duhul comorii să-i amuțească. Totodată, în noaptea de Sfântul Gheorghe, fetele nemăritate pot vedea chipul ursitulului oglindit într-un vas cu apă de izvor din care nu s-a băut, dacă stau goale între lumânări aprinse, așezate în formă de cruce. O supersiție legată de Sfântul Gheorghe spune că de ziua Sfântului Gheorghe nu e bine să dormi, pentru că vei lua somnul mieilor și vei fi adormit tot anul. Tot în ziua Sfântului Gheorghe, o altă superstiție spune că dacă te duci pe malul apei, stai culcat pe burtă și se întâmplă să vezi un pește, ai noroc tot anul. Încă o superstiție spune că dacă în dimineața zilei de Sfântul Gheorghe, alergi înainte de a răsări soarele, o să fii sprinten și sănătos tot anul. Ziua Sfântului Gheorghe nu aduce doar superstiții, ci și tradiții vechi, populare. Se spune că Sfântul Gheorghe este protectorul ciobanilor și i se acordă astfel o atenție sporită prin ritualuri speciale. Un astfel de ritual cere ca, în seara de ajun a Sfântului Gheorghe, ușile și ferestrele de la grajduri să fie unse cu usturoi, iar vitele să se afume cu tămâie. În fața ușilor se pune peste noapte o greblă cu dinții în sus pentru a alunga strigoii și duhurile rele. De Sfântul Gheorghe se dau de pomană lapte, brânză și caș. Sursa: actualitati-arad.ro
Publicitate

“Ne irosim trei sferturi din viață încercând să semănăm cu alții.” – Arthur Schopenhauer

Esti o persoana extrem de sensibila? Gandeste-te daca te regasesti in situatii precum cele de mai jos si afla acum raspunsul! Recent, tot mai multi oameni sunt interesati de subiecte precum introversiune sau personalitatea persoanelor sensibile.

Ideaspots ne prezinta cateva lucruri pe care doar persoanele sensibile le fac, pe baza unor studii si carti ale unor experti in domeniu:

1. Iau totul personal – La o prima vedere, poate fi un lucru rau, insa nu e deloc asa. Oamenii extrem de sensibili tind sa ii inteleaga mult mai usor si mai bine pe cei din jurul lor si le pot fi de mare ajutor.

2. Evita sporturile colective – Persoanele extrem de sensibile prefera sa faca sport de unii singuri, pentru ca nu vor sa le fie analizata fiecare miscare. Ei aleg sporturile individuale, cum ar fi mersul pe bicicleta, alergarea sau drumetiile.

3. Au sentimente profunde – Aceste persoane sunt mult mai profunde decat altele si au sentimente mult mai intense. Ele sapa destul de adanc pentru a incerca sa inteleaga unele lucruri.

4. Au reactii mai vizibile in situatii dificile – Aceste persoane sunt foarte receptive si devin empatice atunci cand asculta problemele celor din jur, spre exemplu.

5. Nu sunt prea spontani – Persoanele extrem de sensibile au nevoie de timp de gandire mai ales atunci cand trebuie sa ia o decizie. Acest lucru se intampla din dorinta de a verifica orice detaliu in amanunt si de a evita sa faca greseli!

6. Se enerveaza cand iau decizii gresite – Aceste persoane se supara foarte rau pe ele insele atunci cand isi dau seama ca deciziile lor au fost gresite.

7. Sunt foarte atenti la detalii – Persoanele extrem de sensibile observa orice mic detaliu dintr-o camera din momentul in care au pasit in ea!

8. Lumea ii considera introvertiti, dar nu toti sunt asa – Se pare ca doar 30 % dintre persoanele extrem de sensibile sunt extrovertite. Ce este de retinut este faptul ca acesti oameni au avut sansa de a creste intr-o comunitate unita si au putut interactiona cu cei din jurul lor.

Publicitate

9. Ei pot coopera foarte usor – Datorita faptului ca sunt foarte atente si urmaresc fiecare detaliu, aceste persoane sunt angajatii perfecti. Ei iau decizii bune, isi asuma responsabilitati si gandesc foarte corect.

10. Din pacate, multi dintre ei sufera de anxietate sau chiar depresie – Acest lucru este valabil doar pentru acele persoane care au trecut prin ceva extrem de neplacut sau rau, trist sau tragic. Cu ajutorul familiei sau al prietenilor, oamenii cu o sensibilitate mare pot trece peste evenimentele amintite mai sus si pot face fata mai usor anxietatii sau temerilor.

11. Se supara mai usor – Aceste persoane se supara chiar si de la un simplu sunet enervant. Toata lumea uraste aceste zgomote, insa oamenii extrem de sensibili sunt mult mai fragili si astfel deranjati de ele. Se pare ca acest lucru se intampla din cauza faptului ca sunt coplesiti de prea multe activitati.

12. Urasc filmele violente sau de groaza – Cu totii avem un prieten care ne spune mereu sa schimbam filmul pentru ca nu va mai putea dormi la noapte. Daca noi l-am cataloga drept fricos, cu siguranta acesta are doar emotii mult mai puternice decat noi!

13. Plang mai des – Persoanele extrem de sensibile nu se pun in situatia de a se simti jenate ca plang cu usurinta. De aceea, prietenii si familia trebuie sa inteleaga cp plandul nu este un semn de slabiciune, ci o forma de exprimare. Aceste persoane dau totul afara, pentru ca plansul te face mai puternic si te scapa de ce te-a facut sa te simti rau, si ele stiu foarte bine asta!

14. Sunt foarte amabili – Aceste persoane sunt extrem de atente si educate. Deasemenea, observa imediat cand cineva din jurul lor nu este asa si il dezaproba.

15. Pot fi foarte afectati de critica – Reactiile acestor persoane sunt mult mai intense la critica cele ale oamenilor mai putin sensibili. De aceea ei incearca sa evite critica cu totul!


Publicitate


Alte Articole