Să fii acolo unde ești, nu unde crezi că ar trebui să fii

Au fost făcute numeroase studii despre fericire, iar psihologii au încercat să găsească răspunsuri pentru cele mai grele întrebări legate de viață. Printre aceștia se număra și Carl Jung. Iată 5 moduri în care vă puteți îmbunătăți fericirea, conform celebrului psiholog: 1) Ai grijă de sănătatea ta fizică și mintală. ”Nu sunt ceea ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg să fiu”. Nu este o surpiză pentru nimeni că a avea grijă de trupul nostru, a face sport, a mânca sănătos, a ne odihni și a avea grijă de sănătatea noastră mentală, înseamnă de fapt a avea grijă de fericirea noastră. Efortul fizic este suficient pentru o stare de bine. Atunci când facem sport, corpul secretă endorfine care oferă o stare de satisfacție identică cu cea pe care ne-o oferă ciocolata. Așadar, în loc să devorați o ciocolată, iar apoi să vă simțiți vinovate, mai bine faceți mișcare. Corpul și mintea voastră vă vor mulțumi. 2) Fă eforturi să îți îmbunătățești relațiile ”Când două persoane se întâlnesc este ca și cum ai amesteca două substanțe chimice. Dacă există vreo reacție, amândoi se transformă”. Oamenii caută atenție și iubire, iar ele ne sunt oferite de prieteni, familie, căsătorie, vecini, colegi. Fiecare persoană din viața noastră ne poate face fericit. Bineînțeles că nu putem rezona cu toate persoanele din jurul nostru, dar în general, o persoană iubită, care pune relațiile cu cei din jur pe primul loc este mai fericită decât cei care nu fac lucrul acesta. 3) Descoperă frumusețea din jurul tău ”Lucrurile vor deveni clare doar atunci când vei putea privi în sufletul tău. Cei care privesc doar exteriorul – visează; cei care privesc înăuntru – se trezesc”. Viața noastră este atât de aglomerată încât uităm adesea ceea ce intenționam să facem. Dacă vrem să fim fericiți, trebuie să încetinim ritmul. Luați o pauză pentru un prânz delicios, mirosiți trandafirii, ieșiți la un picnic într-un parc, vizitează un prieten, apreciază frumusețea de care ești înconjurat. Foarte rar facem lucrurile acestea. Întotdeauna sunt alte priorități și alte proiecte în care suntem implicați și uităm să ne bucurăm de viață. 4) Bucură-te de viață și de munca ta ”Singurul scop al ființei umane este să aprindă o lumină în întunericul existenței”. Când ne simțim apreciați, utili și eficienți, nivelul fericirii noastre crește. 5) Crede ”Toate gândurile mele se învârt în jurul lui Dumnezeu, precum Planetele în jurul Soarelui. M-aș simți cel mai mare păcătos dacă aș opune rezistență acestei forțe”. Mulți oameni, printre care și Jung consideră că a crede într-o forță superioară care ne veghează de Sus ne poate conduce către fericire. Idea că viața nu se termină atunci când părăsim această lume este o adevărată eliberare pentru mulți oameni și aduce resemnare și acceptare în momentele grele ale vieții. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

23 de PRINCIPII ale vieţii care funcţioneză oricând. Legea bumerangului.

1. Principiul oglinzii. Înainte de a judeca pe alţii, uite-te la tine. 2. Principiul durerii. Omul suferind va provoca şuferinţă şi altora. 3. Principiul căilor superioare. Ne ridicăm la un nivel mai înalt doar când începem să ne comportăm mai bine cu cei din jur, decât se comportă ei cu noi. 4. Principiul bumerangului. Când îi ajutăm pe alţii ne jutăm pe noi înşine. 5. Principiul ciocanului. Niciodata nu folosi ciocanul pentru a ucide musca de pe obrazul conlocutorului. 6. Principiul schimbului. În loc să-i punem pe alţii la locul lor, trebuie să-i punem în locul nostru. 7. Principiul învăţării. Fiecare om care ne iese în cale s-ar putea să ne înveţe ceva. 8. Principiul carismei. Oamenii îşi arată interesul faţă de omul care are şi el interes faţă de ei. 9. Principiul nota 10. Credinţa în cele mai bune calităţi ale oamenilor îi obligă pe aceştia să-şi demonstreze calităţile lor. 10. Principiul confruntării. Iniţial trebuie să ai grijă de oameni, abia după aceea să te contrazici cu ei. 11. Principiul stâncii de piatră. Încrederea este temelia tuturor relaţiilor interumane. 12. Principiul liftului. În procesul relaţionării putem urca în slăvi sau coborî oamenii în iad. 13. Principiul situaţiei. Nu permite ca situaţia să aibă mai mare importanţă decât relaţiile umane. 14. Principiul lui Bob. Când Bob are probleme cu toţi, principala problemă e în Bob. 15. Principiul accesibilităţii. Uşurinţa în relaţiile cu tine însuţi îi va ajuta pe alţii să se simtă descătuşaţi cu tine. 16. Principiul adăpostului. Când te pregăteşti de luptă, săpă-ţi o tranşee în care să încapă şi un prieten. 17. Principiul agriculturii. Toate relaţiile cu oamenii trebuie cultivate. 18. Principiul 101 procente. A căuta 1% cu care suntem de acord şi a redirecţiona spre el 100% din efortul nostru. 19. Principiul răbdării. Călătoria împreună cu cineva o faci întotdeauna mai lent decât dacă ai fi călătorit singur. 20. Principiul jubilării. Verificarea veridicităţii relaţiilor noastre nu constă doar în faptul cât de devotaţi suntem prietenilor noştri, dar şi în felul cât de mult ne bucurăm de reuşitele lor. 21. Principiul prieteniei. În condiţii egale, oamenii vor tinde să lucreze cu cei pe care îi empatizează, în condiţii inegale ei oricum o vor face. 22. Principiul colaborării. Colaborarea în muncă măreşte probabilitatea unei victorii comune. 23. Principiul satisfacţiei. În relaţiile perfecte, părţilor, pentru a simţi satisfacţie, le este suficient să se afle împreună. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Universul are un plan mai bun. Unul care este mai bun decat cel pe care il avem noi. Oricare ar fi „sursa” pentru tine: Dumnezeu, Universul, Allah, Spiritul – nu conteaza. Ceea ce conteaza este faptul ca noi ne pierdem din cand in cand perspectiva. Vrem ca noi sa spunem universului cand si cum vrem ca lucrurile sa se manifeste in vietile noastre.

Traim in epoca „instant”. Daca vrem ceva, vrem sa il capatam – aproape imediat. Am devenit obisnuiti sa avem control aproape complet asupra vietilor noastre. Am inceput sa credem ca universul ar tebui sa lucreze dupa programul nostru.

Ne lipseste smerenia. Seamana samanta dorintei tale in pamant roditor. Trage adanc aer in piept si da Universului o sansa sa isi faca numarul magic. Respecta faptul ca 50% sau poate chiar mai mult din plan nu este sub controlul nostru. Este peste putinta noastra – si dintr-un motiv bun. Sunt lectii spirituale care trebuie sa se intample cu scopul de a ne ridica la un nivel mai inalt de constiinta.

Dar aceste lectii, probabil nu se vor intampla dupa programul nostru. Nu este vorba ca Universul nu iti da ceea ce vrei si cand vrei. Este despre Univers pregatindu-te pe tine pentru ca sa fii cel care esti. Sa te asiste in redobandirea cunoasterii despre cine esti tu INTR-ADEVAR. Puternic. Intreg. Imbelsugat. Demn. Sigur. Calauzit. Am putea crede ca avem probleme, dar singura problema reala pe care o avem este ca suntem deconectati de la sursa noastra.

Publicitate

Universul ne va pune ocazional in genunchi, nu ca pedeapsa, ci pentru a ne arata o cale mai buna. Din nefericire, cand lucrurile in care ne-am pus increderea ne sunt luate, credem ca universul este pornit impotriva noastra. Dar universul de fapt prinde radacini pentru noi. Credem ca suntem pedepsiti. Gresim. Suntem iluminati.

Este modul Universului de a ne invata ca avem deja tot ceea ce avem nevoie. Slujba noastra: fii disponibil. Fii deschis. Fii rabdator. Si sa stii ca raspunsul va fi cel mai probabil revelat, si intr-un mod pe care nu l-ai luat in considerare. Ai incredere ca viata se desfasoara intr-un ritm care satisface dezvoltarea ta cea mai buna si mai inalta.

Controlezi ceea ce poti controla si lasa Universul sa faca restul de 50%. Daca lucrurile nu se intampla cum si cand le vrei tu – zambeste. Universul este la treaba, incercand sa iti arate o cale mai buna. Deci cat timp astepti: traieste cu recunostinta, traieste cu rabdare, traieste cu umilinta. Si spune-ti tie insuti: „Am incredere ca imi va fi dat orice am nevoie si in moduri cu mult mai marete decat imi pot imagina”.

Sursa: viataverdeviu.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Lecții de viață
Secrete
Sfaturi
Viata
"Suferința apare atunci când așteptam ca ceilalți să ne iubească în felul dorit de noi." – Paulo Coelho Este cu adevărat minunat să iubeşti un bărbat care te iubeşte şi el la rândul lui - în felul său şi aşa cum ai tu nevoie să fii iubită. Însă e tragic să ajungi să investeşti toată iubirea şi toată energia în cineva care nu ţi se potriveşte. Ţinând cont de asta, care e pentru tine acel lucru peste care nu poţi trece? Un bărbat care te iubeşte prea mult? Un tip care te invită în oraş şi nu vorbeşte decât despre el? Dar ce zici despre unul care nu vorbeşte deloc? Sau unul care preferă să se uite la televizor şi la meciurile de fotbal decât să fie cu tine? Ce "calităţi" te fac să te cutremuri instinctiv? Că e zgârcit? Mincinos? Indiferent la orice? Gelos şi posesiv? Probabil mai atent cu alte femei decât cu tine, atunci când ieşiţi împreună? Sau poate e vorba de ceva mai puţin grav, care te deranjează în mod automat. E un tip minunat dar nu se controlează în exprimări? Sigur că nu vrei să pari superficială, dar există acolo ceva mai profund care nu-ţi dă pace - şi, pur şi simplu, nu poţi să îţi dai seama ce anume încă. Poate că a părut perfect. Dar cu timpul a început să te calce pe nervi. Atunci când defectele de caracter şi de atitudine încep să te deranjeze atât de mult, asta se întâmplă deoarece - fie că îţi dai seama sau nu - începi să-ţi defineşti pragul de suportabilitate - sau, mai degrabă, îţi pui problema dacă poţi accepta şi merge mai departe cu ceva sau nu. În lumea afacerilor, asta se traduce prin acel termen sau condiţie nesupusă nici unei negocieri care, dacă nu este consimţită de către partea opusă ca atare, duce la anularea afacerii în cauză. Dar în relaţiile dintre doi oameni, identificarea unui asemenea punct poate aduce mult mai multe beneficii, pentru că te ajută să înţelegi unde a deraiat relaţia ta, ce anume trebuie să faci pentru a repara lucrurile, sau când să îţi iei adio deoarece, în ciuda faptului că tu ţi-ai dat tot interesul, situaţia rămâne una imposibil de salvat. Un punct de la care nu mai eşti dispus să negociezi este un prag pe care oamenii inteligenţi şi-l stabilesc, deoarece ei ştiu că atunci când eşti îndrăgostit, eşti capabil de multe prostii. Partea interesantă cu privire la plasarea acestor praguri, totuşi, ar fi aceea că ele nu sunt întotdeauna evidente la începutul unei relaţii. Legăturile afective necesită optimism, speranţă şi idealizare ca să se poată înfiripa. Din acest motiv, pot fi ignorate cu uşurinţă anumite semne importante de avertizare. Dacă nu îţi poţi defini eficient termenii înţelegerii, atunci te vei arunca singură într-un purgatoriu al relaţiilor. Iar asta, după cum arată şi cuvintele, nu este nici rai, nici iad. E doar o stare de fapt în care prezentul este lipsit de orice bucurie şi în care nu faci altceva decât să speri la un viitor mai bun. Purgatoriul relaţiilor nu te condamnă nici la nefericire veşnică, dar nici nu te eliberează pentru a avea o existenţă plină de bucurii. Nu înseamnă decât că viitorul tău va fi veşnic în balanţă. Oare aşa vrei să trăieşti? De ce să nu-ţi doreşti să ştii foarte clar cum stau lucrurile în relaţia pe care o ai? Să ştii care sunt limitele până la care poţi merge, astfel încât să poţi face o schimbare în mod inteligent, înainte ca situaţia în cauză să devină un dezastru? Să ştii exact dacă problemele vin de la el sau de la tine? O definiţie mult mai nouă şi mult mai puternică a ideii de prag de suportabilitate: Un prag de suportabilitate este un acord nefavorabil sau rigid, pe care, odată reperat, îl poţi folosi ca pe un instrument pentru schimbarea în bine. Odată ce înveţi să negociezi o astfel de convenţie în viaţa ta sentimentală, vei ajunge într-o poziţie de reală putere personală şi vei putea să-ţi creezi fericirea pe care o meriţi. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!