Să crești copii nu e așa de simplu precum pare! 12 sfaturi de la Maria Montessori pentru a fi cel mai bun părinte pentru copiii tăi

Să crești copii nu e așa de simplu precum pare! 12 sfaturi de la Maria Montessori pentru a fi cel mai bun părinte pentru copiii tăi

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 November 2020 in Lecții de viațăSfaturi

A fi un părinte bun nu este întotdeauna ușor. În timp ce mulți oameni cred că creșterea unui copil este destul de ușoară, poate fi de fapt incredibil de dificilă. Se întâmplă adesea ca părinții să nu știe cum să reacționeze corect la un comportament sau alt comportament al copilului lor, cum să explice unele lucruri și ce să facă pentru ca copilul lor să devină o persoană bună.

Vă invităm să citiți sfaturile Mariei Montessori, create special pentru a ajuta părinții. Acest celebru educator, psihiatru și antropolog din secolul XX este renumit nu numai pentru pedagogia sa în beneficiul copiilor, ci și pentru preceptele sale scurte și extrem de instructive, care sunt o sursă incomensurabilă de înțelepciune.

Studiați-le și puteți arăta copilului în direcția corectă în viață:

1. Copiii învață întotdeauna din mediul înconjurător și, prin urmare, părinții sunt cele mai bune modele ale lor.

2. Când un copil primește recompense des, va avea, fără îndoială, o stimă de sine ridicată.

3. Copiii care se simt încrezători în sine învață să aibă încredere în alții mai ușor.

4. Copiii care sunt adesea criticați învață să-i judece și el la rândul lor pe ceilalți.

5. Părinții care își jignesc copii de multe ori îl va face să devină timizi.

6. Copiii care sunt susținuți și se simt în siguranță vor avea încredere în ei înșiși.

7. Nu vorbiți rău despre copilul dvs. nici în absența lui, nici în prezența acestuia.

8. Respectă-ți întotdeauna copilul, chiar dacă acesta greșește. Toată lumea le greșește. Copilul tău le va corecta mai devreme sau mai târziu.

9. Dacă un copil este adesea rușinat, se va simți întotdeauna vinovat.

11. Dacă un copil înțelege că opiniile și ideile sale sunt întotdeauna (sau cel puțin mai mereu) acceptate, se va simți întotdeauna bine.

12. Ajută-l întotdeauna pe copilul tău doar dacă are nevoie de ajutor și stai departe el când are tot ce îi trebuie.

Amintiți-vă aceste sfaturi foarte simple și amintiți-vă că dragostea, respectul, protecția și dialogul sunt cei mai buni aliați ai dvs. în creșterea unui copil. De asemenea, vă încurajăm să împărtășiți acest mesaj multor părinți, astfel încât și ei să poată beneficia de aceste sfaturi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!