Elimina din viata ta aceste tipuri de oameni si vei trai mai fericita si in liniste! Nu ai nevoie de “lipitori”

Elimina din viata ta aceste tipuri de oameni si vei trai mai fericita si in liniste! Nu ai nevoie de “lipitori”

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 January 2020 in De Suflet

Oamenii ne afectează mai mult decât orice alt factor extern. Ei sunt extrem de neprevizibili, misterioşi şi palpitanţi – cel puţin unii din ei. Mai sunt şi alte tipuri de persoane. Sunt oamenii mai mult toxici decât valoroşi. Dacă îţi doreşti o viaţă cât mai bună, ar trebui să te înconjori cu oameni de calitate.

Cel mai important este să eviţi oamenii toxici care îţi vor face viaţa grea. Oamenii puternici înţeleg atât importanţa, cât şi influenţa unui om asupra altuia.

Postalul Novapost spune că oamenii puternici nu sunt nici perfecţi, nici imbatabili. Până şi cei mai puternici pot cădea. Important este să ştii să îi eviţi pe cei mai răi dintre cei răi.

1. Cei mândri

Cei ce simt nevoia de a se da în spectacol încearcă de fapt să compenseze anumite lipsuri şi să îşi demonstreze că au şi ei o oarecare valoare. Din păcate pentru ei, tocmai prin comportamentul acesta se reflectă valoarea lor atât de scăzută.

Mândria şi dorinţa de a-i face pe restul invidioşi este pierdere de timp, doar dacă nu cumva eşti atât de disperat de a-ţi demonstra ceva, încât eşti gata să sacrifici fericirea altora. Oamenii de acest gen sunt cel mai bine de evitat.

2. Cei proşti

Nu vorbim despre cei care sunt atât de proşti de dau în gropi; vorbim despre cei a căror prostie este consecinţa unui ego imens şi a unei stări de ignoranţă voluntară.

Majoritatea dintre noi cunoaştem cel puțin 2-3 persoane „proaste”, care iau încontinuu decizii greşite fără a învăţa vreodată din ele. Ei nu fac aceeaşi greşeală o dată sau de două ori, o fac de zeci de mii de ori, doar ca să fie siguri.

3. Lipitorile

Crescând, am avut fiecare câte un prieten care era mereu falit şi nu refuza niciodată un „împrumut”. Când prietenii noştri trec prin perioade dificile, avem datoria de a-i ajuta, însă nu când această nevoie de ajutor este constantă iar prietenii nu fac niciun efort pentru a-şi ameliora situaţia. Nu e bine ca cineva să trăiască de pe urma ta.

4. Leneşul

Lenea e o boală, una foarte contagioasă de altfel. Oamenii leneşi îi determină şi pe cei din jurul lor să îmbrăţişeze lenea ca stil de viaţă.

Oamenii puternici nu sunt imbatabili. Petrece timp în jurul unui leneş şi vei observa o scădere drastică a productivităţii.

5. Oricine trăieşte cu mentalitatea YOLO (Trăieşti doar o dată)

Înţelegerea faptului că ai o singură viaţă îţi poate oferi o perspectivă. Ar trebui chiar să îţi pună viaţa în perspectivă. Dar cumva, societatea a reuşit să corupă această gândire.

Acum YOLO înseamnă a te droga, îmbăta, a lua decizii stupide şi poate chiar a muri între timp. Semnificaţia originală a acestei zicale nu este de a face lucruri fără rost.

YOLO însemna a face fiecare moment să conteze, făcând ceva însemnat, ceva folositor. YOLO: ai o singură şansă; nu o irosi.

6. Vorbe mari. Fapte mărunte.

Cei care îşi ocupă tot timpul vorbind petrec foarte puţin timp făcând şi altceva. Cei puternici nu se obosesc să dea din gură toată ziua. Ei tac şi fac. Vorbăreţii, în schimb, nu au altceva decât nişte vorbe goale…

7. Cei depresivi

Nu vorbim despre cei cu o problemă reală, psihologică, ci despre cei care se comportă de parcă ar avea una. Cu toţii îi cunoaştem pe aceia care se compătimesc constant, şi se plâng mereu că viaţa-i grea şi n-au noroc.

Ghinionul nu este o circumstanţă permanentă. Ghici a cui e vina că viaţa ta e nasoală? În mare parte, chiar a ta.

Nu sta în preajma „depresivilor” decât dacă vrei să devii unul din ei.

8. Cei ce nu îşi părăsesc zona de comfort

Dacă ne dorim o viaţă plină de aventuri, trebuie să îi lăsăm în urmă pe cei monotoni. Toţi oamenii pe care îi cunoşti sunt doar o companie de drum, niciunul nu rămâne pe veci lângă tine. Vor sta alături fie ani, fie secunde.

Persoanele care rămân langă tine mult timp îţi influenţează viaţa mai mult decât ai putea vreodată să realizezi. Dacă eşti dispus să-ţi părăseşti zona de comfort des, înconjoară-te cu persoane la fel ca tine.

8. Cei ce nu visează

Oamenii care nu visează nu trăiesc. În viaţă trebuie să crezi că lucrurile se vor îndrepta spre bine, nu doar pentru tine, ci și pentru toţi. Ceea ce ne face umani este tocmai capacitatea de a visa şi a spera că totul va fi bine.

Cei ce nu visează nu te vor lăsa nici pe tine să o faci sau vor face tot ce le stă în putinţă să-ţi demonstreze că visele tale sunt doar…vise.

10. Cei ce nu cred în sine

Mai răi decât cei ce nu visează sunt cei care o fac însă nu au credinţa că îşi pot transforma visele în realtate. Cei ce nu au încredere în propriile forţe nu vor realiza nimic în viaţă.

Ei sunt oamenii pasivi – cei care sunt mereu acolo dar nu influenţează lumea în niciun fel. Ei trăiesc într-o lume sumbră şi gri unde propria viaţă nu le aparţine. Ei lasă viaţa să treacă pe lângă şi nu se chinuie să realizeze şi ei ceva.

Nu te baza pe astfel de oameni când ai nevoie de susţinere. Dacă aceştia nu cred în propria persoană, cu siguranţă că nu vor crede nici în tine!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!