Rugăciunea rostită de “Sfântul Ardealului” în fiecare dimineaţă conţine o mulţime de învăţături care, a fost interzisa de comunisti

Rugăciunea rostită de “Sfântul Ardealului” în fiecare dimineaţă conţine o mulţime de învăţături care, a fost interzisa de comunisti

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2018 in Spiritualitate

Părintele Arsenie Boca a rămas în sufletele tuturor credincioșilor pentru smerenia și învățăturile sale, iar mormântul său de la Prislop este un loc de pelerinaj pentru mii de oameni.

Printre numeroasele scrieri și învățături, părintele Arsenie ne-a lăsat și o mulțime de rugăciuni, Rugăciunea de Dimineață fiind cea mai cunoscută dintre ele.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

Rugăciunea rostită de “Sfântul Ardealului” în fiecare dimineaţă conţine o mulţime de învăţături care, se pare, i-a deranjat pe membrii Partidului Comunist în perioada acestui regim. Astfel, cea mai puternică rugăciune a părintelui Arsenie Boca a fost interzisă de comunişti.

Învăţătura Părintelui Arsenie Boca a rămas scrisă în manuscris şi a fost publicată, după căderea comunismului, în zeci de mii de exemplare. În prezent, ea se bucură de un mare interes în rândul credincioşilor.

Arsenie Boca – părinte ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și, apoi, la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale, mii de credincioși veneau să-l asculte. Însă, tot din acest motiv, a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii comunismului, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului se perindă, zilnic, sute de pelerini.

După ocuparea țării de către armata sovietică, Părintele Arsenie a fost arestat pentru prima oară la Râmnicu Vâlcea pe 17 iulie 1945, dus la București și eliberat pe 30 iulie 1945 – pentru că nu i-a fost găsită nicio vină. Apoi a fost arestat în 14 mai 1948, pentru vina de a-i fi ajutat creștinește cu hrană pe luptătorii anticomuniști din Munții Făgărașului. Atât pentru aceste bănuieli, cât și din cauza notorietății sale printre credincioșii creștini, este schingiuit o lună și jumătate, silit să dea repetate declarații, fiind apoi eliberat.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

5 profetii ale parintelui Arsenie Boca, adeverite

Parintele Arsenie Boca este renumit pentru sfaturile pline de evlavie pe care le-a oferit credinciosilor, dar si pentru prezicerile sale. Iata 5 profetii ale parintelui Arsenie Boca, adeverite.

1. Sotii Ceausescu vor fi omorati intr-o zi de sarbatoare.

Conform relatarilor unei nepoate de-a duhovnicului, Zoe Daian, acesta ar fi prezis faptul ca liderii comunismului din Romania vor fi ucisi.

„Prin anii ’80, Parintele Arsenie a fost dus si la Ceausescu, care l-a intrebat: „Am auzit ca tu prezici soarta unui om. De mine ce stii?”. Si Arsenie i-a spus: „Intr-o zi de mare sarbatoare veti fi omorati amandoi”. Ceausestii nu au crezut si i-a spus maiorului sa-l ia si sa nu-l mai vada”, povestea Zoe Daian intr-un interviu acordat Agerpres. Conform unor alte relatari, Arsenie Boca ar fi murit dupa ce a fost torturat de Securitate, nu inainte de a le spune tortionarilor: „Spuneti-i lui Ceausescu ca nu mai apuca Craciunul”.

2. Multi romani isi vor parasi tara.

In contextul in care oamenii nu aveau voie sa plece din Romania, Arsenie Boca a spus ca va veni momentul in care multi vor pleca de pe meleagurile natale. „Mai, sa stiti ca multi vor pleca din tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand vor dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci Romania va fi inconjurata de flacari”, povestea Viorica Farcas, din Voila, potrivit cartii „Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”.

3. Si-a prevestit propria moarte.

O alta relatare, ce apartine lui Radu Cinamar si care este inclusa in cartea „Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, arata cum preotul de la Prislop le-a spus celor apropiati ca nu va mai trai mult. „Ne-a marturisit parintele ca nu va mai dura mult si va pleca spre Imparatia Tatalui Ceresc, dar va parasi aceasta lume datorita unui complot miselesc, al carui scop este acela de-al otravi.

Totusi, el nu va impiedica asta, deoarece atunci misiunea lui spirituala pe pamant va fi deja terminata. El a spus ca in mod paradoxal si intr-un interval scurt de timp, atentia lumii se va indrepta asupra tarii noastre, datorita schimbarilor extraordinare care vor avea loc si a semnelor specifice care vor depasi cu mult puterea limitata de intelegere”, povestea omul in cartea mai sus amintita.

4. Dupa ce va muri, va urma o varsare de sange.

Una dintre cele cinci profetii ale parintelui Arsenie Boca, adeverite se refera la Revolutia din ’89. In „Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca” au fost incluse si marturiile despre prevestirea evenimentelor din 1989. „Inainte de a se sfarsi zilele, la parintele a fost o verisoara si el i-a spus: „Vezi ca eu mor si nu va trece mult timp si in Romania va fi varsare de sange”. Au trecut numai trei saptamani si a inceput Revolutia. In toata tara multi tineri si-au pierdut viata”, scriau autorii cartii respective.

5. Arsenie Boca a vorbit despre profetiile apocaliptice.

In cartea „Alte marturii despre Parintele Arsenie Boca”, Vasile Serbu, din Arpasu de Sus, povesteste cum duhovnicul a prevestit razboaiele din viitor. „Parintele Arsenie imi spune: Vasile, americanii pe care stiu ca-i astepti nu vor veni. Pe noi, singuri, ne asteapta o lupta grea si lunga. Cei buni si drepti vor da jertfa mare de viata si sange, cei slabi, nimicnici si fatarnici vor ingrosa randurile dusmanilor nostri atat de mult incat vor crede ca sunt numai ei, atotputernici si atoatestiutori”.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!