Rugăciunea mamei pentru copiii ei „Doamne, ai grijă te rog de copiii mei. Dă-le sănătate și ocrotește-i de orice primejdie.”

Rugăciunea mamei pentru copiii ei „Doamne, ai grijă te rog de copiii mei. Dă-le sănătate și ocrotește-i de orice primejdie.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 October 2021 in RugaciuniSpiritualitate

Vreau să încep postarea cu cuvintele: „Știu că te-ai rugat pentru mine zi și noapte, mama mea”. Rugăciunea mamei – una dintre cele mai mari rugăciuni din lume, o rugăciune de mare importanță pentru copii; o rugăciune pe care cred că Domnul o acceptă cel mai repede.

Și cu atât mai mult rugăciunea cu care ne întoarcem către Maica Domnului, cerând milă pentru copiii noștri. Și Ea, la rândul ei, ca o mamă bună și bună – Maica noastră Cerească, se roagă, se închină și cere milă pentru noi de la fiul ei Iisus Hristos.

Domnul acceptă cu bucurie fiecare rugăciune a noastră spusă din inimă. Nu poate exista ceva mai sincer și mai plăcut Lui Dumnezeu decât rugăciunea unei mame pentru copiii ei. Prin urmare, fiecare astfel de rugăciune are o mare putere, iar roadele ei nu se limitează doar la ajutor într-o anume problemă, pentru care părinții se adresează Lui Dumnezeu, Preasfintei Fecioare sau sfinților, ci continuă pe tot parcursul vieții pământești a copilului.

Prin urmare, părinții și cei care tocmai se pregătesc să devină părinți ar trebui să asculte câteva reguli și precauții legate de modul în care este bine să se roage pentru copiii lor actuali sau viitori. În primul rând, nu trebuie să te rogi niciodată să primească ajutor pentru a face rău altcuiva, sau pentru binele copilului tău, care ar putea veni în detrimentul altora, pentru că este un mare păcat.

Deși o persoană are dreptul de a se ruga pentru anumite lucruri materiale, pământești, cum ar fi sănătatea, succesul la învățătură, ajutorul pentru sine și pentru apropiații săi, în special pentru copii, totuși într-o astfel de rugăciune nu ar trebui să uităm de cele mai înalte, nevoile spirituale și planurile speciale ale lui Dumnezeu (amintiți-vă cuvintele lui Iisus: „Dar nu voia Mea, ci a Ta să se facă.”).

De aceea, atunci când ne rugăm, de exemplu, pentru sănătatea copilului, ar trebui să cerem și îndrumarea pentru folosirea corectă a acestei sănătăți. Într-adevăr, o astfel de rugăciune este deosebit de plăcută lui Dumnezeu, iar harurile dăruite copilului tău sunt mult mai mari. Nu trebuie să disperăm sau să ne plângem vreodată de Dumnezeu când ni se pare că El nu ne-a ascultat rugăciunile.

Pe lângă propriile noastre rugăciuni făcute pe moment, în care ne adresăm Domnului și Sfinților cu propriile noastre cuvinte, Biserica ne oferă o comoară neprețuită de rugăciuni care au concentrat toată experiența spirituală a multor generații. Cele mai multe dintre ele sunt rugăciunile către Domnul și Sfânta Fecioară.

Fiecare mamă, după simțirea inimii ei, poate alege o rugăciune pentru copilul ei – rugăciune care în acest moment este cea mai emoționantă, cea mai plăcută pentru Dumnezeu și cea mai folositoare pentru copilul ei.

Femeile însărcinate trebuie să-și amintească că încă din primele minute de concepție, copilul are viață și suflet nemuritor dat de Domnul, așa că atunci când vor spune o rugăciune, trebuie să aibă grijă să nu fie numai pentru folosul personal, ci și pentru copilul nenăscut.

Un copil care începe să studieze în afara căminului părintesc are nevoie de sprijin special din partea Domnului și a Sfinților. În acest moment acesta va fi bântuit de cele mai mari ispite ale lumii. De asta, părinții trebuie să facă rugăciuni pentru succes la învățătură și ferirea de ispite către Domnul.

Așadar, după cum vedem, copiii noștri din primul moment al concepției, în pântece, după naștere și toți anii următori, chiar și la maturitate, au nevoie nu numai de dragostea, bunătatea și ajutorul matern, ci și de o neîncetată rugăciune sinceră.

Să nu uităm asta și de fiecare dată când ne întoarcem către Domnul, Maica Domnului, Îngerul Păzitor și Sfinți, să ne rugăm pentru copiii noștri și copiii lumii întregi.

Doamne, ajută-ne să ne amintim mereu de dragostea Ta pentru noi și copiii noștri, căci Tu Însuți ne ceri să venim la Tine când suntem în necaz: „Veniți la Mine, toți cei obosiți și împovărați, și Eu vă voi odihni!”

Rugăciune către Maica Domnului:

Fecioara Maria, Născătoarea lui Dumnezeu, care a născut și crescut pe Unul Născut, Fiul Lui Dumnezeu în folosul lumii întregi, ascultă, rugăciunea mea liniștită și sinceră și dă-mi puterea și răbdarea să hrănesc și educ copiii mei ca oameni cinstiți și cu frică de Dumnezeu. Fă-i să-mi mângâiere și sprijin pentru bătrânețe și pentru a slăvi numele Tău, ascultă ruga mea, Maica Domnului, cu inima curată.

Amin.

Rugăciune către Domnul Isus Hristos pentru copiii Săi, rugăciune pentru protecție și ajutor

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, binecuvântează, sfințește și protejează copilul meu (numele) prin puterea Crucii Tale dătătoare de viață.

Milostive Doamne Iisuse Hristoase, Îți încredințez copiii noștri, dăruiți nouă de Tine, ascultă rugăciunile noastre. Te rog, Doamne, să-i mântuiești în feluri pe care Tu Însuți le cunoști.

Ferește-i de vicii, de răutate și de mândrie și nu lăsa să le atingă sufletele nimic contrar Ție.

Dă-le credință, dragoste și nădejde de mântuire și ei să devină pentru Tine vasele alese ale Duhului Sfânt, iar modul lor de viață să fie curat și fără prihană înaintea lui Dumnezeu.

Binecuvântează-i, Doamne, și ajută-i să facă Voia Ta Sfântă în fiecare minut al vieții lor, pentru ca Tu, Doamne, să fii mereu cu ei prin Duhul Sfânt.

Doamne, învață-i să se roage Ție, pentru ca rugăciunea să le fie lor sprijin, desfătare și mângâiere în durerile și problemele din viața lor, și astfel noi, părinții lor, să fim mântuiți prin rugăciunea lor.

Fie ca îngerii tăi să-i păzească mereu. Fie ca copiii noștri să fie sensibili la durerea aproapelui lor și să păzească porunca Ta de iubire. Iar dacă au păcătuit, te rog, Doamne, să-i aduci la Tine prin pocăință și să-i ierți prin mila Ta nespusă.

Prin rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu Fecioara Maria, Sfinții (sunt spuși toți sfinții patroni ai familiei) și toți Sfinții, Doamne, miluiește-ne pe noi, acum și mereu în vecii vecilor.

Amin.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!