Rugaciunea este cel mai puternic remediu pentru vindecare pe care nimeni nu poate sa il explice!

Rugaciunea este cel mai puternic remediu pentru vindecare pe care nimeni nu poate sa il explice!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2020 in Spiritualitate

Pentru cei devotati, puterea de vindecare a rugaciunii nu a fost pusa niciodata sub semnul intrebarii.

Acum, din ce in ce mai multe universitati si centre de cercetare medicala din cadrul unora dintre cele mai importante spitale din S.U.A. concluzioneaza cu tarie beneficiile oferite de credinta in Dumnezeu. Cercetatorii sustin credinta si beneficiile sale, datorita faptului ca poate face un om mult mai fericit si sanatos, ajutandu-l astfel sa traiasca mai mult.

“Studiile au aratat ca rugaciunea poate preveni aparitia afectiunilor – si cand se imbolnavesc, rugaciunea ii poate ajuta pe acestia sa-si revina mult mai repede.”, a declarat Dr. Harold G. Koening, din partea Universitatii Duke.

O analiza amanuntita a peste 1.500 de studii medicale de renume indica faptul ca “persoanele religioase si cele care se roaga au o sanatate fizica si psihica mult mai buna.”, spune Dr. Koening.

Prin definitie, rugaciunea este o forma de comunicare cu Dumnezeu, stabilirea unei relatii cu divinitatea, cu sfintii sau cu ingerii.

Recent, oamenii de stiinta rusi de la Universitatea din Sankt-Petersburg au dovedit ca vindecarea miraculoasa asociata cu spiritualitatea este o realitate si au constatat ca numeroase schimbari fizice si mentale pot avea loc intr-un moment de rugaciune sau de ceremonie religioasa.

Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca persoanelor aflate intr-o stare de rugaciune profunda li se opreste complet cortexul cerebral, fapt ce indica un sentiment de siguranta deplina si o lipsa completa a stresului.

Profesorul Slezin a fost capabil sa masoare puterea rugaciunii si a constatat ca un calugar, care se roaga, are cortexul cerebral complet oprit, fapt ce a fost observat doar la copiii de pana la trei luni, atunci cand se simt in siguranta in apropierea mamelor lor.

Pe masura ce oamenii cresc, sentimentul de siguranta este tot mai redus si activitatea cerebrala creste. Aceasta activitate este redusa numai in timpul somnului profund si in perioadele de rugaciune.

“Rugaciunea este un remediu puternic, si nu numai ca regleaza toate procesele la nivelul corpului uman, dar, de asemenea, reface structura deteriorata a constiintei.”, a declarat profesorul Slezin, directorul Laboratorului de Neuropsihologie din cadrul Institutului de Cercetare si Dezvoltare a Neuropsihologiei din St. Petersburg.

Oamenii de stiinta au dovedit ca in urma ceremoniilor spirituale si religioase, tensiunea arteriala se normalizeaza, la fel ca si celelalte valori sanguine. Cele mai multe boli sunt cauzate de situatii negative si de probleme mentale, probleme care dispar complet in timpul momentelor de rugaciune.

Credinta in Dumnezeu si rugaciunile au un rol foarte important, spun psihologii
Daca preotii sustin ca rugaciunea ii ajuta pe credinciosi sa uite de durere si le aduce o pace interioara, psihologii recunosc si ei rolul foarte important pe care il au credinta in Dumnezeu si rugaciunile pentru unele persoane.

„Credinta in Dumnezeu si rugaciunile au un rol foarte important pentru unele persoane care au nevoie de sprijin din afara sinelui. Rugaciunea este o intoarcere catre sine, catre suflet. Este pasul cel mai la indemana unei persoane aflate in necaz sau suferinta. Gandurile focusate pe dorinta, pe depasirea situatiei dureroase, au o forta definitorie, o forta care restabileste echilibrul intre deznadejde si speranta.

Cu totii stim ca atunci cand corpul este coplesit si macinat de boli, sufletul este resursa cea mai importanta. Persoanele care cred ca Dumnezeu le poarta de grija au nivel scazut de stres si au toleranta la incertitudinile vietii”, spune psihologul Daniela Macarie.

Aceasta mai spune ca oamenii credinciosi privesc boala ca pe o „atentionare” si ca pe un rezultat al greselilor pe care le-au repetat, neglijand echilibrul necesar sanatatii.

„Este nevoie ca oamenii sa inteleaga ca Dumnezeu le-a dat creier sa gandeasca, suflet sa simta si corp sa actioneze. Atat duhovnicii, cat si psihoterapeutii au un punct comun in ceea ce urmaresc: aducerea sufletului omenesc in starea de echilibru, armonie si iubire”, completeaza Daniela Macarie.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!