Rugăciune către Dumnezeu pentru gândire bună, izbăvire și iertare de păcate

Rugăciune către Dumnezeu pentru gândire bună, izbăvire și iertare de păcate

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2022 in RugaciuniSpiritualitate

Unii oameni dau vina pe ceilalți pentru cele mai multe dintre problemele lor. Și uneori le trece prin minte să-i învinovățească pe Adam și Eva. Strămoșii noștri au fost cei care au făcut primul păcat. Generațiile următoare au fost otrăvite de el. Copiii s-au născut cu o slăbiciune pentru pasiuni și vicii. Oamenii sunt slabi înaintea păcatului. La final avem și o rugăciune pe care o putem zice în fiecare dimineață sau seară!

Prin urmare, oamenilor le este mai ușor să nu observe căderile lor în păcat. Însă în felul acesta nu vei putea sluji Domnului. Credincioșii trebuie să-și recunoască viciile și să le lupte împotriva lor.

Cu toate acestea, nu merge întotdeauna așa. Chiar și pentru fapte rele omul găsește o scuză. Uneori răul se face spre bine. Astfel de scuze vin oamenii pentru a nu-și recunoaște păcătoșenia.

Cu cât o persoană este mai aproape de Dumnezeu, cu atât vede mai clar toate păcatele. Numai că această abilitate este dobândită prin ani de viață spirituală. Nimic nu se întâmplă imediat. Poate înțelege că face lucruri rele. Însă cu toate acestea, nu are puterea să le corecteze.

Acei oameni care se consideră fără păcat sunt nefericiți. Ei nu au șansa să se pocăiască. Ei par să trăiască în umbra păcatelor lor. Și cu fiecare nouă faptă rea, inima lor se întărește.

Păcatul desparte o persoană de Dumnezeu. Nu are ocazia să-și evalueze acțiunile din punct de vedere al credinței. Astfel omul pierde toate limitele a ceea ce este permis.

De exemplu, unei femei căsătorite îi plăcea foarte mult atenția masculină. Ea nu a vrut să-și limiteze libertatea. Prin urmare, ea a abandonat copiii și viața de familie. Legăturile trecătoare i se potriveau mult mai mult.

Într-o lună, o femeie ar putea avea doi sau trei iubiți. Frumusețea nu se gândește la faptul că comite un păcat. Este normal să ai mai mulți iubiți deodată. Atât televiziunea, cât și internetul susțin această idee. De ce să te oprești la un bărbat când poți încerca și pe alții.

Desigur, lucrurile stau diferit pentru creștini. Ei încearcă să se ferească de ispitele lumii din jurul lor. Pentru a face acest lucru, ei continuă să postească și frecvent merg adesea la biserică. Credincioșii se bazează pe bunătatea lui Dumnezeu. Ei înțeleg că sunt slabi în fața păcatelor și se bazează pe ajutorul Creatorului.

Desigur, nimic nu se întâmplă de la sine. În acest scop este necesar să lucrăm spiritual.

Dacă o persoană încă se îndoiește că, credința o ajută să vadă păcatele, atunci este suficient pentru el să apeleze la scrierile Sfinților. Acești oameni drepți nu s-au oprit niciodată din rugăciune. Ei plângeau zilnic pentru păcatele lor. Din afară poate părea că nu au păcate.

De fapt, sfinții se considerau în mod constant păcătoși. La urma urmei, doar Domnul poate rezista patimilor și ispitelor. Omul este slab. El nu poate face față singur păcatelor sale. Însă există un instrument care va poate ajuta cu siguranță.

Rugăciunea are întotdeauna un efect pozitiv asupra unei persoane. Lumea lui spirituală este curățată și eliberată de vicii. Principalul lucru este să nu te retragi din calea aleasă și să mergi doar înainte.

Dă-mi, Doamne, puterea să-mi văd păcatele pentru a mă pocăi.

Doamne, iartă-mi păcatele și nu mă pedepsi ca un bun și de oameni iubitor.

Doamne, ajută-mă să fac față tuturor ispitelor și patimilor.

Îți mulțumesc Doamne că ești în viața mea!

Amin!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!