Rubrica de sănătate: Diabetul și alte motive pentru care urina are o culoare și un miros diferit

Rubrica de sănătate: Diabetul și alte motive pentru care urina are o culoare și un miros diferit

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2020 in Sanatate

Modificările culorii și mirosului urinei pot fi un semn al unor probleme de sănătate.

Sistemul urinar ne ajută să ne curățăm corpul. De aceea, prin mirosul și culoarea urinei, puteți afla dacă există probleme în activitatea corpului dumneavoastră. Deoarece toate substanțele reziduale din alimentație ajung acolo.

Există mai multe motive pentru care urina își poate schimba mirosul și culoarea.

1. Diabetul.

Atunci când urina are un miros dulce, este un semn al excesului de zahăr din sânge, unul dintre cele mai frecvente simptome ale diabetului. Se simte cel mai puternic dimineața,

2. Insuficiența renală (sau o răceală la rinichi).

Unul dintre principalele semne ale insuficienței renale este mirosul puternic de urină, culoarea sa opacă și spumă. Prin urmare, dacă aveți cel puțin unul dintre aceste semne, consultați medicul dumneavoastră.

3. Gonoreea.

Dacă la urinare simțiți un miros puternic poate fi un semn al gonoreei, la fel și durerea în timpul urinării. Această regulă se aplică și altor boli cu transmitere. În acest caz trebuie consultat medicul dumneavoastră de familie pentru a vă îndruma către analizele necesare depistării și tratării acestei probleme.

4. Pietrele la rinichi.

Urina urât mirositoare și culoarea închisă sunt semne ale pietrelor la rinichi. De asemenea, aceste simptome pot fi completate de dureri de spate. În funcție de cantitatea lor, durerile pot apărea în zona bazinului, pe mijloc sau pe laterale. Nu este bine sa le neglijati pentru ca în viitor se poate ajunge la blocajul renal. Dacă observati că vi se umflă picioarele, contactați de urgentă medicul.

5. Infecția tractului urinar.

În timpul vieții majoritatea oamenilor se confruntă cu infecții ale tractului urinar, acestea pot apărea din diferite motive, chiar și o imunitate slăbită poate permite urinei să afecteze tot aparatul. Sângele, mirosul de amoniac și o culoare ciudată indică o infecție a tractului urinar. Această afecțiune poate fi cauzată de bacterii sau germeni, deci trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a primi un tratament adecvat.

Rețineți: Sfaturile găsite în mediul online nu înlocuiesc părerea unui medic specialist. Este bine să vă informați pentru a recunoaște ușor cu ce probleme se confruntă corpul dumneavoastră însă doar un doctor vă poate recomanda cum trebuie tratată o problema medicală!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!