Rețineți: dacă aveți mâinile și picioarele reci în mod constant – acesta poate fi un semn al unei circulații slabe

Rețineți: dacă aveți mâinile și picioarele reci în mod constant – acesta poate fi un semn al unei circulații slabe

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in SanatateSfaturiStiinta

Mâinile tale sunt reci ca gheața. Când atingi pe cineva, oamenii încep imediat să se plângă de mâinile tale reci. Probabil, mulți sunt familiarizați cu această situație. Și nu ne vom înșela dacă spunem că acesta este un fenomen destul de comun cu care se confruntă majoritatea oamenilor.

De aceea am decis să vă povestim mai detaliat despre posibilii factori care pot provoca un astfel de fenomen precum „mâinile reci”.

Mâinile reci: este cauzată de ceva grav?

Uneori, fără niciun motiv aparent, observi că mâinile tale se răcesc brusc. Iarna, desigur, ar trebui să porți mănuși, chiar și uneori acasă, dar ce să faci vara, dacă mâinile tale sunt mai reci decât de obicei.

În primul rând, trebuie să știți că mâinile reci nu înseamnă întotdeauna probleme de sănătate, deoarece fiecare persoană este individuală și reacționează diferit la căldură și frig, unele persoane sunt mai sensibile decât altele.

Prin urmare, acest fenomen este de obicei destul de normal, dar trebuie să ții cont de câteva lucruri, de exemplu, dacă observi adesea că mâinile tale se răcesc imediat după o activitate fizică mai intensă.

În acest caz, este recomandabil să consultați un medic pentru a determina cauza acestei conexiuni. Temperatura scăzută a corpului combinată cu oboseala poate fi un semn al problemelor circulatorii. Să aflăm mai detaliat ce altceva ar putea fi.

1. Mâini reci: hipotiroidism?

Hipotiroidismul este un dezechilibru al glandei tiroide care determină o încetinire a metabolismului atunci când anumiți hormoni sunt secretați la niveluri mai scăzute decât de obicei .

Acest lucru poate duce la creșterea în greutate, modificări ale stării pielii și a părului și poate face o persoană mai sensibilă la frig. Mâinile și picioarele sunt aproape întotdeauna reci la atingere. Medicul dumneavoastră poate face un diagnostic precis și vă poate prescrie un tratament și vă poate sugera să vă schimbați alimentația pentru a crește nivelul de iod.

2. Mâinile reci: poate fi vorba de sindromul Raynaud?

Numele poate fi puțin înfricoșător, dar nu trebuie să vă faceți griji. Aceasta nu este o boală gravă. Afectează vasele de sânge mici ale degetelor de la mâini și de la picioare. Ce se întâmplă în continuare este că corpul constrânge aceste vase atunci când temperatura scade rapid sau când vă confruntați cu stres și anxietate.

Drept urmare, vârful degetelor de la mâini și degetele de la picioare devin puțin albastre și este posibil să simțiți disconfort și furnicături vizibile. Când fluxul sanguin este restabilit, aceste zone devin roșii și furnicăturile devin mai pronunțate, provocând aproape o senzație de căldură. Prin urmare, dacă din când în când aveți degetele de la mâini și degetele de la picioare reci, atunci este mai bine să consultați un medic.

Vă rugăm să rețineți: dacă aveți mâinile și picioarele reci în mod constant – acesta poate fi un semn al unei circulații slabe

3. Mâini reci: poate fi vorba de anemie?

Aceasta este probabil cea mai frecventă cauză care poate provoca efectul de „mâini reci” și se datorează scăderii nivelului de fier din organism. Oboseala, căderea accelerata a parului, unghiile casante, toate acestea pot fi semne de anemie. Un simplu test de sânge vă va spune dacă aveți boala, iar medicul dumneavoastră vă va prescrie tratamentul optim. Nu iți face griji!

4. Mâini reci: probleme cu circulația sau supraponderalitatea?

Poți fi chiar și foarte suplu. Stratul scăzut de grăsime scade temperatura internă a corpului, făcându-vă să vă simțiți mai rece decât de obicei. Acest lucru este, desigur, posibil.

De asemenea, trebuie să țineți cont de problemele circulatorii – mai ales dacă simțiți o senzație de furnicături care vă face să frecați și să vă masați degetele pentru a îmbunătăți circulația sângelui. De regulă, pe lângă mâinile reci, puteți observa și o răcire semnificativă a picioarelor.

Dacă observați primele simptome ale „mâinilor reci”, care sunt însoțite și de oboseală prelungită, vă recomandăm insistent să vă adresați medicului dumneavoastră. Acest lucru probabil nu este grav și nu prezintă un risc pentru sănătate, dar pentru a evita orice îndoială, cel mai bine este să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră.

Nu încercați niciodată să diagnosticați sau să tratați singuri boala – riscați să vă răniți sănătatea și să provocați probleme mai grave. Acesta este un risc pe care nu merită să-l asumi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!