Rețetă indiană cu avocado pentru tratamentul pietrelor la rinichi și la vezica biliară

Rețetă indiană cu avocado pentru tratamentul pietrelor la rinichi și la vezica biliară

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2021 in Remedii NaturisteReteteSarbatori

Utilizarea de avocado într-o salată sau ca parte a unui aperitiv este foarte recomandată, deoarece are multe proprietăți benefice pentru organism.

Însă, cei care sunt adepții unei alimentații sănătoase știu că atunci când cumperi un avocado, cumperi un produs care poate fi folosit cu totul, nu trebuie să arunci nimic. S-a dovedit de multe ori că sâmburele de avocado este mult mai benefic decât partea cremoasă a fructului.

Astăzi vă prezentăm pe scurt și vă reamintim unele dintre cele mai importante beneficii ale consumului frecvent de avocado, precum și o rețetă indiană foarte ușoară și utilă.

Beneficiile consumului frecvent de avocado:

– Avocado are proprietăți antitumorale

– Avocado este un antibiotic natural

– Avocado este bun pentru digestie

– Avocado este o sursă de antioxidanți

– Avocado scade colesterolul rău din sânge.

Sâmburele de avocado conține potasiu și fosfor într-o concentrație mult mai mare decât în partea cremoasă. Aceste două elemente au proprietăți bactericide și fungicide.

În cea mai utilă parte a avocadoului există și saponine, care îmbunătățesc metabolismul și ajută la eliberarea corpului uman de colesterolul „rău”. De asemenea, conține flavonol, un medicament care ajută la tratamentul anti-cancerigen și care este important pentru prevenirea acestei boli teribile.

Pentru a profita din plin de proprietățile vindecătoare ale sâmburelui de avocado și pentru a evita efectele secundare, rețeta trebuie pregătită în mod corespunzător. Înainte de utilizare, sâmburele trebuie curățat de pelicula maro vizibilă de deasupra și lăsat la uscat.

Apoi, după ce sâmburele s-a uscat foarte bine, trebuie să îl dați pe răzătoare și să coaceți praful într-un cuptor la o temperatură moderată timp de o oră, dar aveți grijă să nu se ardă. Praful de sâmbure de avocado va fi gata atunci când capătă o nuanță roșiatică-aurie.

Pulberea rezultată poate fi adăugată la milkshake-uri, glazuri, fulgi de ovăz, legume sau salate de fructe, dar numai câte o jumătate de linguriță pe zi. Utilizarea ei este recomandată pentru supraponderalitate, ateroscleroză, probleme de drenaj (ca diuretic). Țineți minte: nu se recomandă utilizarea sâmburelui în formă crudă.

Puteți utiliza praful de sâmbure nu numai pentru consum intern, ci și pentru consum extern, incluzând-o în compoziția măștilor de casă pentru față și corp.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!