Repararea articulațiilor cu ajutorul unei rețete vechi: usturoi și ulei

Repararea articulațiilor cu ajutorul unei rețete vechi: usturoi și ulei

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Un tratament natural format dintr-un amestec de usturoi și ulei te poate ajută să scapi de durerile articulare și, de asemenea, te poate ajuta să îți îmbunătățești funcțiile articulare. Iată ce trebuie să faci:

Ingredientele de care ai nevoie: 

  • 300 sau 400 grame de usturoi
  • un litru de ulei vegetal nerafinat

Mod de preparare:

Curăță și toacă cățeii de usturoi cât mai mărunt posibil, apoi pune-i într-un borcan de un litru și umple borcanul cu uleiul vegetal.

Se lasă amestecul la infuzat într-un loc întunecat și se amestecă bine conținutul în fiecare zi. După 14 zile procesul de infuzare este gata, se strecoară amestecul printr-o bucată de pânză albă (care se folosește de obicei la brânză)  împăturită în 3-4 straturi pentru a obține uleiul de usturoi.

Mod de utilizare:

Masează uleiul de usturoi pe articulațiile care te dor, cum ar fi genunchii, încheieturile sau zona lombară. Înfășoară zona cu o folie alimentară și cu o eșarfă deasupra. Acest lucru trebuie făcut seara înainte de culcare și repetat în mod constant. Vei putea să observi efectul încă de la primele câteva zile de utilizare. Dar să nu te oprești dacă ai început să observi îmbunătățiri, trebuie să continui tratamentul pentru o perioadă de 2 luni pentru a vedea un rezultat complet. După 2 luni tratamentul te va scăpa de dureri pentru o perioadă lungă de timp și va restabili complet mobilitatea articulațiilor.

Principiul de acțiune al acestui remediu popular se bazează pe capacitatea usturoiului de a îmbunătăți circulația sângelui.

Un studiu efectuat la femeile aflate la menopauză a constatat că consumul de doar 2 grame de usturoi proaspăt a încetinit semnificativ rata declinului estrogenului. Astfel, acest produs poate reduce rata pierderii osoase, poate întări oasele și poate preveni dezvoltarea osteoartritei.

Reduce tensiunea arterială

Bolile sistemului cardiovascular, precum atacurile de cord, sunt una dintre cele mai frecvente cauze de deces în lume. În majoritatea cazurilor, aceste boli și convulsii sunt asociate cu niveluri ridicate de tensiune arterială.

Studii recente efectuate pe persoane cu hipertensiune arterială au arătat că suplimentele de usturoi și căței de usturoi pot reduce nivelul tensiunii arteriale. Pentru a obține efectul dorit, experții recomandă administrarea unor doze mari echivalente cu patru căței de usturoi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!