Remediu naturist pentru sănătatea rinichilor – busuiocul și salvia detoxifică rinichii în mod natural

Remediu naturist pentru sănătatea rinichilor – busuiocul și salvia detoxifică rinichii în mod natural

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Pentru a menține sănătatea și a preveni bolile cronice, este foarte important să se efectueze o detoxifiere naturală a corpului. Din fericire, datorită proprietăților curative ale plantelor, puteți detoxifia natural rinichii, ficatul, intestinele, prevenind multe boli. În acest articol vă vom învăța cum să vă detoxificați corect rinichii, consumând busuioc și salvie. Aceste două plante aromatice îmbunătățesc funcția rinichilor, oferind în același timp multe alte beneficii pentru sănătate.

De ce este important să detoxificați rinichii?

Organele noastre sunt supraîncărcate cu toxine datorită prezenței substanțelor chimice în alimente, apă, aer, produse de igienă etc. Toxinele se acumulează și provoacă disconfort și diverse boli.

Rinichii sunt responsabili cu eliminarea substanțelor toxice în urină. Cu toate acestea, atunci când sunt supraîncărcați, funcționalitatea lor scade.

Este foarte important să vă curățați rinichii pentru a rămâne sănătoși și a vă bucura de o viață de calitate. Acest lucru se poate realiza printr-o dietă echilibrată, consumând produse naturale care au proprietăți diuretice și capacitatea de a elimina toxinele.

Plante care sunt benefice pentru o funcție renală normală

Busuioc

Busuiocul nu este doar o plantă aromată pe care o folosești ca condiment pentru diverse sosuri, salate și feluri de mâncare. Această plantă este îmbogățită cu vitaminele B1, E și minerale precum potasiul și calciul. În plus, busuiocul conține și antioxidanți și fibre.

Când vine vorba de rinichi, busuiocul este un ingredient eficient datorită conținutului său ridicat de potasiu. Favorizează excreția de lichide și toxine prin creșterea cantității de urină. Această plantă îmbunătățește sănătatea rinichilor și ajută la descompunerea pietrelor la rinichi. De aceea, persoanele predispuse la crize de rinichi pot preveni durerea prin consumul de busuioc.

Salvie

Salvia este o plantă medicinală care și-a primit numele din cuvântul latin „leac”. În acest sens, numele său reflectă cu acuratețe proprietățile sale benefice pentru organism!

În primul rând, este un remediu excelent pentru tulburările sistemului respirator și digestiv. Această plantă aromatică este un mijloc excelent de curățare a rinichilor, datorită proprietăților sale diuretice și de curățare.

Consumând salvie pentru o perioadă de timp, puteți elimina toxinele prin îndepărtarea excesului de lichid. Salvia elimină umflăturile, inflamația și edemul .

Detoxifiere cu busuioc și salvie

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a face o băutură detoxificantă de busuioc și salvie:

  • 10 frunze de busuioc proaspăt (15 g)
  • 5 frunze de salvie proaspătă (8g)
  • 1 pahar de apă (200 ml)
  • 1 lingură miere (25g)

Metoda de preparare

Pentru a pregăti acest remediu, plantele trebuie să fie proaspete. În această formă, își păstrează toate proprietățile benefice.

În primul rând, tocați frunzele de busuioc și salvie apoi amestecați cu apă.

Adăugați miere pentru a îndulci.

Metoda de aplicare

Pentru a obține cele mai multe beneficii și pentru a elimina toxinele din rinichi, trebuie să beți remediul imediat după trezire înainte de micul dejun. Este recomandat să fie băut cu cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun.

Pregătiți remediul proaspăt de fiecare dată și consumați-l imediat. Se poate lua în fiecare zi, timp de o săptămână.

Dacă aveți anumite boli sau luați medicamente, trebuie să consultați un specialist înainte de a consuma remediul naturist de detoxificare.

Sfaturi suplimentare

Pentru a beneficia la maximum de puterea de detoxificare a rinichilor, țineți cont de următoarele sfaturi:

Beți cel puțin 6-8 pahare de apă zilnic , mai ales când faceți cura de detoxificare a rinichilor.

Limitați consumul de produse lactate și sare.

Încercați să consumați mai multe fructe și legume.

Efectuați exerciții pentru a accelera metabolismul și a crește producția de transpirație. Acest lucru va îmbunătăți funcția renală.

Nu stați în frig prea mult dacă nu sunteți bine acoperit în zona rinichilor (în regiunea lombară), deoarece aceste organe sunt foarte sensibile la frig.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!