Remediu natural împotriva căderii părului: Morcovi și nucă de cocos

Remediu natural împotriva căderii părului: Morcovi și nucă de cocos

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 September 2021 in FrumuseteRemedii NaturisteSanatate

Căderea părului este o problemă estetică care apare atât la femei, cât și la bărbați . Cu toate acestea, nu trebuie să vă stresați din această cauză. Din fericire, există anumite remedii simple și practice care nu numai că stimulează creșterea părului, ci îi redau și strălucirea, volumul și un aspectul sănătos.

Unul dintre aceste remedii este un balsam făcut în casă pe bază de morcovi și nucă de cocos, care s-a dovedit a fi surprinzător de eficient. Aceste două produse au capacitatea de a restabili structura părului deteriorat și de a stimula creșterea acestuia.

În plus, nu aveți nevoie de mult timp pentru a pregăti acest balsam natural, este foarte ușor de preparat. Tot ce aveți nevoie pentru a obține rezultate pozitive este puțină răbdare și perseverență.

Desigur, pe lângă utilizarea produselor de îngrijire a părului, trebuie să vă reconsiderați stilul de viață. Stresul, alimentația precară și deshidratarea sunt doar trei dintre factorii care afectează în mod negativ sănătatea. Din păcate, puțini oameni țin cont de aceste elemente atunci când vine vorba de aspectul părului, dar în realitate ele sunt foarte importante.

Beneficiile incredibile a nucii de cocos

Acest fruct are un conținut ridicat de vitamine B, C și E, precum și fier, magneziu, calciu, seleniu, fosfor, proteine, aminoacizi, oligoelemente și săruri minerale . Toate aceste componente sunt indispensabile pentru stimularea creșterii părului.

Datorită proprietăților sale de hidratare, produsele naturale pe bază de nucă de cocos nu numai că redau strălucirea și moliciunea naturală a părului, ci îl și protejează de deteriorarea cauzată de utilizarea regulată a uscătorului de păr, a plăcii de îndreptat sau a ondulatorului de păr. De asemenea, trebuie să luați în calcul și efectele nocive ale unor factori externi, cum ar fi praful, vântul și emisiile nocive în aer.

Cu toate acestea, chiar dacă părul dvs. este în stare destul de bună, vă recomandăm să folosiți acest balsam natural cu nucă de cocos, deoarece hidratează intens părul și are un miros incredibil.

Beneficiile morcovilor pentru păr

Morcovii conțin un număr mare de nutrienți și antioxidanți care au un efect pozitiv asupra stării scalpului și îmbunătățesc circulația sângelui.

Vitaminele A, B, C și K, precum și fibrele , potasiul și fosforul sunt doar câțiva compuși utili care fac parte din morcovi. În realitate, această legumă are mult mai multe beneficii decât îți poți imagina. Aceste vitamine și mineralele aflate în morcovi nu numai că stimulează creșterea părului, ci previn și căderea acestuia. Principalul beneficiu al morcovilor este că asigură fluxul de sânge către scalp. În același timp, produsele care conțin acest produs întăresc foliculii de păr și îi protejează de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete.

Balsamul din morcovi și nucă de cocos care previne căderea părului:

Ingrediente: 3 morcovi mari și 1 pahar de lapte de cocos

Mod de preparare: Pentru început trebuie să curățați morcovii și să-i dați pe o răzătoare mică. După aceea trebuie să stoarceți foarte bine sucul din morcovi și să amestecați laptele de cocos cu sucul de morcovi până se omogenizează.

Mod de aplicare: Pentru ca morcovii și nuca de cocos din produs să aibă efect imediat, atât părul, cât și scalpul trebuie să fie complet curate. De aceea, înainte de procedură, vă recomandăm să vă spălați pe păr.

Când aplicați balsamul pe păr, asigurați-vă că îl distribuiți uniform pe toată lungimea de la rădăcină până la vârfuri. După ce ați terminat de aplicat balsamul, masați scalpul timp de 5 minute. Dacă vreți să sporiți eficiența balsamului, după aplicare, acoperiți-vă capul cu o pungă de plastic și așteptați aproximativ 30 de minute. La sfârșit trebuie să vă spălați foarte bine pe păr.

Repetați procedura cel puțin o dată pe săptămână, pentru a avea un păr sănătos, moale și strălucitor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!