Remedii naturiste vindecătoare împotriva tusei puternice

Remedii naturiste vindecătoare împotriva tusei puternice

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 March 2023 in Remedii NaturisteSanatate

În acest articol vă vom prezenta câteva remedii naturale, care vă vor ajuta să scăpați în cel mai scurt timp de tusea puternică.

11 remedii naturale pentru vindecarea tusei

1. Remediu cu lapte cald. Puneți o linguriță de miere la un pahar de lapte cald și beți seara.

2. Remediu cu smochine. Spălați bine smochinele și puneți-le în lapte într-un raport de 1 fruct mediu la 1,5 pahare de lapte. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute cu capacul pus. După ce opriți focul, lăsați capacul pe ibric până când ajunge la o temperatură normală pentru băut. Beți decoctul cu mici înghițituri.

3. Remediu cu scorțișoară. Luați câte o lingură de miere caldă amestecată cu o linguriță de scorțișoară de 3 ori pe zi. Acest remediu ajută chiar și în cazul tusei cronice. De asemenea, curăță căile nazale.

4. Remediu cu anason. Faceți un decoct din semințe de anason punând 15-20 g de anason la un litru de apă clocotită și lăsând la infuzat. Luați 30-50 ml de decoct în fiecare oră. Acesta este un excelent expectorant, subțiază mucusul și ușurează ieșirea lui din organism.

5. Remediu cu banane. Pisați bine bananele coapte, apoi puneți-le într-un recipient cu apă fierbinte în proporție de 2 banane la 1 cană de apă cu miere și amestecați bine. Beți acest amestec cât este cald.

6. Remediu cu lămâie și usturoi. Tocați o căpățână de usturoi și puneți la blender două lămâi, împreună cu coaja dar fără sâmburi. Amestecați-le cu 1,5 căni de zahăr și adăugați jumătate litru de bere. Puneți amestecul la baie marină și lăsați-l sub capac timp de 30 de minute. Apoi strecurați-l și luați câte o lingură de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă.

7. Remediu cu ceapă și miere. Tocați 500 de grame de ceapă curățată, adăugați 400 de grame de zahăr și un litru de apă, apoi fierbeți-le la foc mic timp de 3 ore. Lăsați remediul să se răcească, apoi turnați într-o sticlă sau într-un borcan și închideți cu capac. Luați câte o lingură după fiecare masă.

8. Remediu cu lapte și ovăz sau orz. Adăugați ovăz sau orz într-un vas până la 2/3 din înălțimea sa, apoi adăugați lapte, lăsând spațiu de 2 degete până la vârful vasului. Acoperiți cu un capac și puneți în cuptor la foc mic. Mai adăugați lapte și amestecați pe măsură ce se evaporă, până când ovăzul sau orzul este fiert. Luați 2-3 linguri de 3 ori pe zi.

9. Remediu cu morcovi și miere. Pentru început, trebuie să radeți câțiva morcovi de dimensiuni medii pe o răzătoare și să stoarceți sucul din ei printr-o pânză deasă. Diluați sucul cu apă într-o cantitate de 1:1 și apoi adăugați două lingurițe de miere. Se recomandă să luați câte o lingură de cinci ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de fiecare masă și gustare.

10. Remediu cu suc de afine. Pentru a elimina mucusul, este foarte bine să beți un amestec de suc de afine cu o cantitate mică de sirop de miere. Luați câte o lingură din amestec de câteva ori pe zi. În timpul tratamentului, este foarte bine să beți, în loc de cafea sau ceai, o infuzie de afine.

11. Suc de morcov cu lapte. Stoarceți sucul proaspăt din morcovi, exact cum am explicat la punctul 9. Apoi amestecați sucul de morcovi cu lapte în proporții egale. Beți acest remediu cald, câte 50-100 ml de 5 ori pe zi.

Mergeți la medic dacă:

  • tusea durează mai mult de două săptămâni;
  • tusea este însoțită de dureri în piept;
  • apare mucus galben, verde sau sângeros;
  • aveți temperatură constantă peste 38,5°C.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!