Remedii naturale pentru îmbunătățirea circulației cerebrale: spuneți nu demenței, distragerii atenției și slăbiciunii!

Remedii naturale pentru îmbunătățirea circulației cerebrale: spuneți nu demenței, distragerii atenției și slăbiciunii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Hipertensiunea și ateroscleroza sunt cele două cauze principale ale accidentului cerebrovascular. Din cauza lor se dezvoltă paralizia, vederea scade, atenția se pierde, mișcarea este perturbată -dezechilibrul și apare un accident vascular cerebral.

Bolile vasculare cronice ale creierului se numesc encefalopatie discirculatorie.

Care sunt simptomele? Nu ignorați!

Simptomele sale se dezvoltă lent și nu sunt întotdeauna vizibile, mai ușor le observăm la alții. Adesea pacientul însuși nu le acordă prea multă importanță.

Începi să nu-ți mai amintești anumite lucruri sau situații, unele cărți devin neinteresante. Îți este dificil să stăpânești un nou program de computer…

Deci, o persoană se justifică pe sine, fără a încerca să înțeleagă de unde provin absența și interesul scăzut.

Când devine dificil pentru o persoană să-și îndeplinească îndatoririle obișnuite, este deja timpul să-și pună un semn de întrebare: dacă deteriorarea vaselor de sânge ale creierului nu este tratată, va veni timpul pentru consecințe ireversibile. Și totul se va termina cu o scădere prematură a inteligenței, care poate progresa rapid, până la o stare de neputință.

O altă consecință a bolilor vasculare cronice ale creierului este afectarea activității motorii și, mai ales, mersul pe jos.

Un mers greoi și obositor nu este deloc apanajul bătrâneții. Poate apărea la o persoană destul de tânără dacă circulația cerebrală este afectată.

Nu se plânge de durere la picioare, nu există paralizie a membrelor, echilibrul său este redus, dar mersul dă un diagnostic.

Motivul cel mai adesea este că, cu tensiunea arterială crescută, arterele mici sunt întărite, iar aportul normal de sânge către diferite părți ale creierului este întrerupt.

Fumatul, obezitatea, nivelurile ridicate de colesterol din sânge sunt factori de risc. Trebuie să scapi de ele la timp.

Rețeta pentru a avea grijă de creierul nostru:

Pentru întărirea vaselor de sânge, restabilirea memoriei, restabilirea circulației cerebrale, creșterea imunității.

Tăiați: 500 g de afine (pot fi și înghețate), amestecați cu 350 g de miere bună, adăugați 1 rădăcină de hrean rasă măruntă (aproximativ 150 g).

Se amestecă totul cu un mixer, apoi se pune în borcane etanșe și se lasă la frigider.

Se ia de 3 ori pe zi după mese cu ceai fierbinte, câte 2-3 lingurițe fiecare ca desert.

Dacă vă place mai dulce și nu există contraindicații, doza de miere la prepararea amestecului poate fi mărită la 500 de grame!

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!