Remedii naturale pentru curățarea colonului

Remedii naturale pentru curățarea colonului

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Colonul joacă un rol foarte important în procesul de digestie. El este responsabil pentru excreția de alimente nedigerate și toxine prin fecale. Credeți sau nu, sănătatea generală a unei persoane depinde de buna funcționare a colonului , deoarece el reglează și nivelul de electroliți din organism prin controlul procesului de absorbție a apei și a sodiului.

Pot apărea tulburări în activitatea acestui organ important în cazul înfundării excesive cu deșeuri sau din cauza deteriorării florei bacteriene. Dacă nu tratați această problemă la timp, pot apărea afecțiuni precum constipație sau inflamații.

În timp, pacientul va fi deranjat nu numai de tulburări alimentare, ci și de boli mai grave. De aceea este foarte important să se acorde o atenție specială îngrijirii și stării colonului.

Pentru a stimula activitatea acestui organ, este foarte important să consumați în mod regulat alimente bogate în fibre. De asemenea, vă recomandăm să încercați anumite remedii de curățare naturale pentru colon, deoarece acestea au un efect foarte pozitiv asupra funcționării sale.

Remedii naturale pentru curățarea colonului

1. Remediu cu aloe vera și miere naturală

Gelul de Aloe vera și mierea acționează ca laxative naturale și antiinflamatoare care curăță în mod eficient colonul. Prin utilizarea regulată a acestor produse, puteți uita de constipație.

Pentru acest remediu aveți nevoie de 4 linguri de gel de aloe vera (60 g), 2 linguri miere naturală (50 g) și jumătate de cană apă (100 ml). Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați foarte bine până când se omogenizează. Acest remediu trebuie luat pe stomacul gol de cel puțin 3-4 ori pe săptămână.

2. Suc de morcovi

Sucul proaspăt de morcovi conține o cantitate mare de fibre esențiale și antioxidanți care stimulează intestinele și accelerează excreția de toxine și alte deșeuri. Cu ajutorul sucului de morcovi, puteți restabili flora bacteriană, consolidând astfel colonul și puteți îmbunătăți în același timp răspunsul său la agenții patogeni.

Pentru acest remediu, spălați și curățați bine 3 morcovi. Tăiați morcovii în bucăți potrivite și puneți-i într-un blender împreună cu o jumătate de cană de apă. Pentru a obține un efect pozitiv, trebuie să beți o jumătate de pahar de suc de morcovi în fiecare zi, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

3. Semințe de in

Semințele de in sunt destul de populare în rândul fanilor alimentației sănătoase, deoarece au capacitatea de a accelera procesul de slăbire. Mai mult, inul poate fi folosit pentru a pregăti remedii naturale incredibil de eficiente pentru curățarea colonului de toxine. Semințele de in se caracterizează printr-un conținut ridicat de fibre esențiale și acizi grași Omega-3, care sunt foarte ușor de digerat și stimulează procesul de excreție a reziduurilor alimentare nedigerate.

Aveți nevoie de 2 linguri semințe de in (20 g) și un pahar de apă (200 ml). Puneți semințele de in în paharul cu apă și lăsați-le la înmuiat peste noapte. A doua zi, strecurați apa și consumați semințele de in la micul dejun, în salate, cereale cu lapte, ovăz sau alte mâncăruri pe care le consumați.

4. Oțet de mere

Doar o lingură de oțet de mere pe zi este suficientă pentru a stimula creșterea și reproducerea culturilor vii benefice în colon și pentru a regla cantitatea de acid eliberată în timpul digestiei. Acest produs acționează ca un agent alcalin natural, adică are capacitatea de a îmbunătăți funcționarea intestinului și a altor organe ale tractului gastro-intestinal.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă și să beți soluția rezultată pe stomacul gol. Ar trebui să repetați această procedură de cel puțin trei ori pe săptămână.

5. Suc de pere

Sucul natural de pere se caracterizează printr-un conținut ridicat de pectină. Acest tip de fibre acționează ca un puternic antiinflamator și laxativ natural, astfel încât, cu un consum regulat de suc de pere, puteți regla activitatea intestinelor și a altor organe digestive.

Spălați bine 2 pere și tăiați-le în bucăți mici. Puneți perele într-un blender împreună cu o jumătate de pahar de apă și amestecați foarte bine până când se omogenizează. Ar trebui să beți acest suc de pere pe stomacul gol timp de două săptămâni.

6. Remediu pe bază de iaurt grecesc natural și banană

Combinând fibra conținută în banane cu probiotice utile care fac parte din iaurtul natural, veți obține un agent antiinflamator excelent pentru curățarea colonului. Proprietățile benefice menționate mai sus ale acestor produse au capacitatea de a regla nivelul pH-ului și de a lupta împotriva constipației.

Pentru acest remediu aveți nevoie doar de o banană coaptă și de un pahar de iaurt grecesc natural (125 g). Adăugați ambele ingrediente într-un blender și amestecați foarte bine până când se omogenizează. Consumați acest iaurt cu banane la micul dejun de cel puțin trei ori pe săptămână.

7. Suc de mere

Sucul de mere proaspăt este un remediu excelent pentru tulburările digestive. Datorită conținutului ridicat de fibre utile, această băutură poate să stimuleze intestinele și să accelereze procesul de excreție a deșeurilor din organism. Acizii naturali și proprietățile antiinflamatorii ale sucului de mere ajută la eliminarea simptomelor tulburărilor digestive și la tratarea ulcerelor .

Spălați bine 3 mere și tăiați-le în bucăți mici. Pune bucățile de măr într-un blender împreună cu o jumătate de pahar de apă și amestecă foarte bine până când se omogenizează. Bea acest suc de mere pe stomacul gol de cel puțin trei ori pe săptămână.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!