Remedii naturale care subțiază sângele și previn formarea cheagurilor de sânge

Remedii naturale care subțiază sângele și previn formarea cheagurilor de sânge

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă o persoană are sângele gros, poate dezvolta boli precum varice, accident vascular cerebral, atac de cord, ateroscleroză, hipertensiune, tromboflebită. Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, sângele său începe să se îngroașe fiziologic.

Pentru prevenire, oamenilor li se prescriu comprimate de aspirină pentru subțierea sângelui. Puteți înlocui pastilele cu ierburi. Alun, cicoare, bujor, balsam de lămâie, păducel, scoarță de salcie, dud, salcâm, castan va face față cu bine acestei probleme.

Rețetă pentru castan:

Luați 50 de grame de coajă de castan maro și adăugați 500 ml. alcool. Lăsați produsul la infuzat timp de 14 zile. Luați produsul filtrat, cu o jumătate de oră înainte de mese, o linguriță de trei ori pe zi. Se dizolvă în 50 ml. apa calda.

Rețetă pentru nucșoară:

Ai nevoie de 100 de grame de nucșoară peste care se toarnă 500 ml. alcool și se infuzează timp de 14 zile. Consumați produsul filtrat, cu o jumătate de oră înainte de masă, 25 de picături. Se dizolvă în 50 ml. apa calda.

Rețetă pentru usturoi:

Umpleți un borcan de sticlă cu usturoi zdrobit 1/3 din volumul borcanului. Apoi adăugați alcool până când borcanul este plin. Lăsați produsul la infuzat timp de 14 zile, amestecați conținutul în fiecare zi. Apoi strecurați produsul. Adăugați aceeași cantitate de suc de lămâie și miere în lichidul rezultat. Se consumă câte o lingură pe zi, seara . A se păstra într-un loc întunecat.

De asemenea, alimentele pot subția sângele. Acestea includ:

Prune, cireșe, mere, căpșuni, zmeură, afine, pepene, usturoi, pește de mare, castraveți, dovlecei, ardei gras, lămâie, cacao, ciocolată neagră, roșii, sfeclă roșie.

Sunt și alimente care pot duce la îngroșarea sângelui

Îngroșarea sângelui este influențată și de alimente precum varză albă, fructe de pădure, banane, dulcețuri, hrișcă, smântână grasă, pâine albă, suc de struguri, suc de rodie, linte, cârnați.

Pentru ca sângele să circule fără probleme, trebuie să faceți mișcare. Persoanele vârstnice ar trebui să înceapă dimineața cu o încălzire, iar seara cu un jogging. Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!