Relațiile sunt o lupă care dezvăluie ceea ce este deja într-o persoană

Relațiile sunt o lupă care dezvăluie ceea ce este deja într-o persoană

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Toată lumea de pe acest pământ este în căutarea iubirii adevărate.

Când bărbații vorbesc despre iubire, arată că vor să găsească o persoană dragă, pe care să o țină mereu aproape. Când femeile încep să vorbească despre dragoste, ele arată că vor să aparțină cuiva, care să le ofere pace, iubire, stimă de sine, statut. O persoană în brațele căreia să se simtă protejate.

Oamenii vor să aibă pe cineva, să aparțină cuiva, să fie atașați de cineva. Dar acest lucru nu are nicio legătură cu iubirea adevărată, pentru că dragostea înseamnă, de cele mai multe ori, libertate. Oamenii îi controlează pe cei dragi, astfel încât să nu se uite la ceilalți, ei își percep soțiile și soții drept proprietatea lor. Se laudă, sunt mândri și depind de partenerii lor, cei mai mulți se tem să nu îi piardă.

Toate acestea provoacă suferință, deoarece partenerii își arată reciproc dominația unul față de celălalt. Și apoi, în cele din urmă, relația începe să se degradeze. Apoi începe acel mediu toxic în care ambii parteneri suferă în relație, dar le este teribil de greu să divorțeze din cauza atașamentului puternic.

Și apoi încep să spună că dragostea le produce durere. Încep să discute despre relație cu prietenii, să scrie cântece și poezii pe această temă. Iubirea, afecțiunea și posesia, incapacitatea de a trăi fără altă persoană se manifestă aproape întotdeauna din același motiv, frica de a merge mai departe fără acea persoană. Dar ideea este că dragostea pur și simplu nu este acolo. A existat dorința de a deține și de a aparține, dar nu de iubire.

Atașamentul față de o persoană în ceea ce privește rolul său în separare provoacă durere. Și, dintr-un anumit motiv, mulți oameni acceptă asta pentru dragoste, în timp ce dragostea adevărată înseamnă libertate. Asta înseamnă că persoana nu îți aparține cu adevărat. Poate veni și pleca oricând. Iar dragostea este posibil să fie sau să nu fie acolo, este imposibil de prezis.

Și aici devine cu adevărat înfricoșător, dacă toate acestea sunt imposibil de controlat, atunci trebuie să îți schimbi modul de trai. Nu te aștepta la nimic și fi pregătit pentru orice. Respectă cealaltă persoană. Fii recunoscător pentru că a fost alături de tine și înțelege că nu este datoria ei, ci alegerea ei. Acceptă sentimentele ei ca pe un cadou. Asumă-ți responsabilitatea pentru fericirea ta în loc să crezi că numai partenerul te poate face fericit. Nu mai căuta sensul vieții tale într-o altă persoană. Înțelege că relațiile sunt o lupă care dezvăluie ceea ce este deja într-o persoană.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!