Regulile simple pentru îngrijirea diferitelor tipuri de piele

Regulile simple pentru îngrijirea diferitelor tipuri de piele

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 March 2023 in FrumuseteSanatateSfaturi si Trucuri

Secretul tinereții și a frumuseții nu constă în intervenții chirurgicale estetice costisitoare. Pentru a avea un aspect tânăr și un ten neted, trebuie sa aveți grijă de pielea dumneavoastră zilnic. Cheia succesului constă în produsele potrivite, nu neaparat cele scumpe și promovate prin reclame. Cosmeticele trebuie sa fie potrivite tipului de piele, altfel pot pot face mai mult rău decât bine.

Cum sa determinați tipul de piele

Există câteva metode care vă vor ajuta să înțelegeți ce tip de ten aveți. Iată care sunt cele mai simple și eficiente:

Pentru prima metodă, veți avea nevoie de un șervețel. Dimineața, înainte să vă spălați pe față, puneți șervețelul pe față, mai ales pe obraji și nas, apăsați bine și apoi uitați-vă dacă au rămas urme.

  • Dacă nu există aproape nicio urmă, atunci aveți piele normală.
  • Dacă nu există deloc urme, atunci aveți piele uscată.
  • Dacă șervețelul este plin de urme de sebum, atunci aveți piele grasă.
  • Dacă există urme de sebum doar în zona T, atunci aveți piele mixtă.

O altă metodă este să vă spălați pur și simplu fața și să vă examinați cu atenție în oglindă înainte de a aplica crema. Persoanele cu tenul uscat vor observa vene fine de sânge, descuamare, senzație de uscăciune și strângere după contactul cu apa. Femeile cu ten normal se bucură de o culoare uniformă a tenului, fără pori vizibili și puncte negre, ceea ce nu se poate spune despre femeile cu ten gras, care se confruntă cu aceste lucruri.

Pentru a evita experimentele acasă, este suficient să mergeți la un cosmetolog și care vă va oferi un răspuns profesional sau să utilizați un tester special pentru a determina tipul de ten.

Principalele etape ale îngrijirii pentru fiecare tip de piele

Cei trei pași esențiali ai unei îngrijiri corespunzătoare sunt curățarea, tonifierea și hidratarea. Acești pași trebuie făcuți atât dimineața, cât și seara. Prima etapă necesită o atenție deosebită. Pentru fiecare tip de piele există propriile produse:

  • Femeile cu tenul normal pot alege orice produs de îngrijire a feței potrivit tipului lor de piele.
  • Deținătoarele de ten gras ar trebui să folosească un gel spumant de curățare.
  • În cazul tenului uscat, este mai bine să se aleagă produse de curățare cu textură cremoasă și grasă, care nu fac aproape deloc spumă (săpunurile de ten care fac spumă usucă tenul).
  • Pentru doamnele cu ten mixt, se recomandă produse de curățare care fac puțină spumă, insistând mereu în zona T.
  • Pentru femeile cu ten sensibil, este important să examineze cu atenție compoziția pentru a evita o reacție puternică sub formă de roșeață, mâncărime și iritație.

După curățare, orice tip de piele are nevoie de tonifiere. Tonerul reglează pH-ul pielii, echilibrul hidrolipidic și contribuie la hidratarea profundă. Dacă aveți piele sensibilă sau uscată, încercați să evitați alcoolul în compoziția tonerului.

Procedurile de îngrijire se încheie prin aplicarea unei creme potrivite. Pentru pielea uscată, produsele cu textură densă sunt mai potrivite, iar pentru pielea grasă, din contră, este suficientă o cremă lejeră tip gel. Pentru pielea mixtă se poate folosi o cremă hidratantă, dar pe zona T trebuie aplicată foarte puțină.

Atenție! Dimineața, fiecare rutină de îngrijire a tenului trebuie să se încheie cu aplicarea unei creme cu protecție solară de minim 30. Razele UV sunt cel mai mare inamic al tenului. Acestea afectează tenul, accelerează procesul de îmbătrânire și promovează apariția de pete pigmentare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!