Regulile de aur ale vieții oferite de psihoterapeuți

Regulile de aur ale vieții oferite de psihoterapeuți

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăViata

Iată cele mai importante reguli de viață pe care ni le oferă psihoterapeuții:

1. Nu arunca niciodată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viața ta asupra celorlalți.

Înțeleg că tentația este mare, dar miluiește-te pe tine însuți. Abia în momentul în care luați această decizie pe plan intern – „Sunt autorul eșecurilor mele și creatorul succeselor mele”, veți câștiga mai multă putere.

2. Acceptați că trecutul nu poate fi schimbat, s-a terminat.

Suntem supuși doar viitorului nostru, care depinde direct de ceea ce facem acum, în fiecare moment trăit. Nu vă așteptați ca viitorul să vă zâmbească – faceți-l astfel încât să nu se poată abține să nu vă zâmbească.

3. Scapă de iluzia că poți schimba alte persoane.

În mod inconștient, toți suferim de această amăgire naivă și, drept urmare, suferim în sensul cel mai adevărat al cuvântului. Oamenii sunt schimbați doar de circumstanțe, orice altceva este doar o înșelăciune a percepției. Lasă-i să fie diferiți și, la un moment dat, vei începe chiar să te bucuri alături de ei.

4. Ceilalți au nevoie ca noi să fim puternici.

Slab, obosit, suferind, nefericit – nimeni nu are nevoie de noi în astfel de stări. Oamenii au nevoie ca noi să fim puternici și să se poată baza pe noi, nimeni nu te va aprecia dacă te va vedea mereu abătut și pierdut de speranță. Arată lumii că ești un om puternic!

5. Toate acțiunile noastre vor avea anumite consecințe.

Și, de fapt, alegem întotdeauna, nu ceea ce vom face, ci ce se va întâmpla ca urmare a acestei acțiuni a noastre. Prin urmare, înainte de a face ceva rău, gândește-te bine la consecințele sale, și atunci va fi mult mai puțină răutate în viața ta.

6. Nu trăi ca și când vei trăi veșnic.

Fiecare dintre noi va pleca din această lume la un moment dat. Acest lucru este inevitabil și este un fapt medical. Puteți plânge și suferi din această cauză sau puteți depune un efort asupra dvs. și uitați definitiv acest subiect. Nu trăi ca și când vei trăi veșnic. Și nu trăi ca și cum ai muri mâine. Luați în considerare ambele afirmații și veți găsi propria rețetă pentru o viață fericită.

7. Faceți ceea ce credeți că este important pentru sufletul vostru.

Dacă vă întrebați des despre sensul vieții, este posibil să fie doar depresie. Ceea ce este important nu este „sensul vieții” specific, ci sentimentul că trăiești cu sens. Faceți ceea ce credeți că este important pentru sufletul vostru. Și nu urmăriți succesul. Dacă faci doar ceea ce simți că este important, succesul va veni în cele din urmă singur.

Ceea ce nu poți obține pare întotdeauna mai bun decât ceea ce ai. Aceasta este romantismul și idiologia vieții umane.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!