Reguli de bun simt pentru diferite locuri si momente pe care oamenii au inceput sa le uite din pacate…

Reguli de bun simt pentru diferite locuri si momente pe care oamenii au inceput sa le uite din pacate…

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 July 2019 in Dezvoltare Personala

“Poate că viața nu e dreaptă dar de ce să fim și noi așa când putem fii cei mai fericiți.” Anonim

Daca fiecare dintre noi am fi mult mai atenti la cei din jurul nostru, cu siguranta toate spatiile publice ar fi locuri cu mult mai placute pentru coabitare si de ce nu, viata ar fi cu mult mai usoara! Lista pe care am facut-o noi, ramane deschisa.

Comentati si voi si spuneti-ne ce ati vrea sa se schimbe in comportamentul celor din jurul vostru!

IN AUTOBUZ si alte locuri publice

1. Nu te aseza pe locurile rezervate batranilor, persoanelor invalide si persoanelor cu copii in brate.

2. Nu te inghesui, nu imbranci si nu agresa in goana pentru un loc liber.

3. Odata ajuns/a in mijlocul de transport in comun, incearca sa te deplasezi asa incat sa faci loc oamenilor care trebuie sa urce la randul lor, lasa spatiu in dreptul usilor.

4. Nu vorbi la telefon in mijloacele de transport in comun! Nu e nimic mai neplacut decat atunci cand cineva tine neaparat ca noi sa auzim conversatia sa indelungata, din care ii poti intelege toata viata. Ii respecti pe toti pasagerii unui mijloc de transport in comun atunci cand nu ii obligi sa iti asculte problemele personale.

5. Ca tot veni vorba de telefon, de data aceasta folosit in alt scop… Nu te machia in public! Se intampla adesea sa vedem domnisoare care isi corecteaza machiajul in oglinda telefonului, chiar in autobuz. Totusi, machiajul tine de spatiul nostru intim si nu e ok sa il executam in fata unui public deloc invizibil.

6. Nu te certa in autobuz! Nu este nimic mai neplacut decat atunci cand oamenii din jur transmit cele mai negative sentimente prin cearta. De obicei, din cauza a doi oameni, toti calatorii devin foarte iritati si tot ce iti doresti mai mult este sa te vezi iesit odata din butoiul ala cu pulbere.

7. Nu asculta muzica la telefon in mijloacele de transport in comun. De asemenea, nu da volumul maxim in casti! Pentru ceilalti nu se va auzi decat un fasait deranjant, foarte neplacut.

8. E de la sine inteles?… Nu vorbi tare in public.

9. Nu iti asuma dreptul de proprietate pentru ceva ce nu iti apartine.

10. Vara este recomandat un dus dimineata…

11. Da-ti telefonul pe silentios sau si mai bine, inchide-l atunci cand esti la un spectacol, la film sau la alt eveniment.

Pe STRADA

12. Nu iesi la bustul gol pe strada! Exista personae care sub pretextul caldurii toropitoare nu vor deloc sa ne scuteasca de privelisti… nu tocmai placute.

13. Nu vrem sa vedem lenjerie intima in public! – pentru cine iubeste pantalonii cu talia foarte joasa.

14. Strange in urma catelului scos la plimbare. Din pacate, aceasta regula de bun-simt nu prea este cunoscuta in Romania, motiv pentru care trotuarele, aleile din parc si dintre blocuri sunt pline de…

15. Nu traversa pe rosu chiar daca nu trec masini.

16. Stationeaza pe dreapta scarilor rulante. Partea stanga este rezervata persoanelor grabite.

17. Nu bloca trotuarul atunci cand te opresti sa vorbesti cu cineva.

18. Daca poti sa ajuti pe cineva care are nevoie, ajuta!

Printre COLEGI, PRIETENI

19. Nu vorbi la telefon atunci cand esti in compania cuiva. Este tare neplacut atunci cand esti alturi de o persoana care te ignora total, vorbind minute in sir la telefon…

20. Nu ocupa o masa de mai multe locuri la restaurant/cafenea daca nu ai nevoie! Adeseori vedem cupluri care ocupa mese de 4, 6 sau chiar 8 persoane.

26. Cand esti in vizita, ofera-te sa ajuti gazda.

27. Cand folosesti o toaleta, strange in urma ta.

28. Cand esti la mare, la munte sau la picnic, strange gunoiul in urma ta!

29. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!