Regula celor 3 lucruri care, practic, vă vor umple viața de fericire! Aceste sfaturi ar trebui imprimate și puse la loc vizibil!

Publicitate

De multe ori se întâmplă să intrăm în conflict cu cei dragi. Ni se poate părea că ei ne obosesc și în mod intenționat ne fac să ne simțim prost. Și atunci deprimarea ne cuprinde sufletul. Dar de ce se întâmplă așa ceva?

Toate problemele noastre, nefericirea, tristețea, deprimarea, stresul, slăbiciunea și văietarea sunt o urmare a gândurilor și acțiunilor noastre. Noi de multe ori uităm de lucrurile cu adevărat importante, ne legăm de nimicuri materialiste și de alte probleme inexistente sau lipsite de importanță.

Există o regulă destul de simplă care ne poate ajuta să depășim toate aceste greutăți ale vieții și să ne axăm pe lucrurile importante, pe dragoste și armonie cu noi înșine și cu cei din jur.

Aceste sfaturi sunt cu adevărat valoroase și trecute prin experiența timpului. Urmăriți-le cu atenție și încercați să le folosiți drept călăuză atunci când vă va fi mai greu!

Regula celor 3 lucruri

3 lucruri nu se întorc niciodată: timpul, cuvântul, șansa.

3 lucruri nu trebuie pierdute: pacea, nădejdea, demnitatea.

3 lucruri sunt cele mai de preț în viață: dragostea, credința, încrederea.

3 lucruri în viață sunt nesigure: puterea, norocul, averea.

3 lucruri îl definesc pe om: munca, sinceritatea, perseverența.

3 lucruri îl distrug pe om: vinul, mândria, răutatea.

3 lucruri sunt cel mai greu de pronunțat: “Te iubesc”, “Iartă-mă”, “Ajută-mă”.

Împărtășiți această înțelepciunea și prietenilor dvs.! Nu este atât de greu să devii fericit, trebuie doar să depui puțină voință!

Povestea florii ofilite

Cand sotul meu m-a anuntat extrem de linistit ca, dupa 11 ani de casnicie, vrea sa divorteze si ca se muta, primul meu gand a fost “Copiii mei!”. Fiul meu avea doar cinci ani, iar fetita patru. Oare i-as putea creste bine, intr-o “familie”? Ca mama singura, voi putea sa am grija de ei si sa ii invat etica si valorile necesare in viata? Nu eram sigura ca ma voi descurca… insa trebuia sa incerc.

Asa ca, in fiecare Duminica mergeam la biserica. In timpul saptamanii imi faceam timp sa le verific temele si discutam foarte des de ce este important sa faca lucrurile corecte. Aveam nevoie de timp si de energie pentru a ii invata tot ce voiam si nici nu imi dadeam seama ca fac ceea ce este corect.

Publicitate

De Ziua Mamei, la doar doi ani de la divort, in timp ce intram in biserica, am observat multe flori in puse in ghivece mici de fiecare parte a altarului. In timpul slujbei, preotul ne-a spus ca pentru el a fi mama este cel mai dificil lucru din lume… iar toate mamele merita respect din partea copiilor. Apoi, a rugat fiecare copil sa vina in fata si sa aleaga cate o floare pe care sa o ofere mamei sale ca simbol al dragostei si al aprecierii.

Fiul si fiica mea, tinandu-se de mana, au mers pana la altar cu ceilalti copii. Impreuna s-au gandit ce floare sa imi aleaga. Trecuseram prin multe momente dificile, iar aceasta mica atentie era tot ce imi trebuia pentru a avea puterea de a merge mai departe.

M-am uitat la minunatele begunii, la crinii imperiali, la panselute purpurii.. deja ma gandeam unde as putea planta flori atat de frumoase. Eram convinsa ca imi vor alege cea mai frumoasa floare pentru a imi arata dragostea lor.

Micutii mei si-au luat treaba foarte in serios si s-au uitat cu mare atentie la fiecare vaza in parte. Ceilalti copii erau deja la locurile lor, iar mamele lor stateau mandre cu cate o floare in mana…iar ai mei nici nu se hotarasera. Apoi, cu o exclamatie de fericire ei au atras atentia ca au gasit floarea potrivita…

Cu zambetul pe buze, s-au intors la mine si mi-au oferit cadoul lor, acea floare care sa reprezinte dragostea si aprecierea fata de mine.

M-am uitat speriata la acea floare rupta, arsa de soare, bolnava. Fara niciun cuvant, am luat floarea din mana fiului meu. Ei au ales cea mai mica si urata planta… M-am uitat la ei, imi zambeau si aveau o privire calda; erau mandri de alegerea facuta. Stiind ca le-a luat foarte mult sa aleaga aceasta floare, am zambit si am acceptat cadoul.

Dar apoi nu am putut de curiozitate si i-am intrebat de ce din toate florile minunate de acolo au ales aceasta planta pentru mine?

Mangaindu-ma pe obraz, fiul meu a spus: “Aceasta parea ca are nevoie de tine, mama.”

In acel moment, lacrimile au inceput sa curga siroaie pe obrajii mei. Mi-am imbratisat ambii copii; ei imi oferisera cel mai frumos cadou de ziua mamei si eu nici nu imi dadusem seama. Munca mea grea si sacrificiile facute nu au fost in zadar…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Când spui ce gândești, te eliberezi de toate poverile care te apasă pe suflet

Publicitate

Când spui ce gândești și practici arta sincerității, ai parte de numeroase beneficii pentru sănătate. În această lume dominată de minciuni și adevăruri spuse pe jumătate, oamenii sinceri par a fi pe cale de dispariție. Desigur, exprimarea sinceră a gândurilor și a opiniilor trebuie să aibă anumite limite dictate de respect, atenție și empatie.

Uneori, adevărul provoacă suferință, știm asta. Însă dacă acesta ajută persoana din fața ta să evolueze și să capete o nouă perspectivă care o maturizează și îi îmbunătățește viața, înseamnă că a meritat. Pentru a spune ce gândești, ai nevoie de o doză de curaj, de încredere în tine și de autenticitate. Mai jos, îți explicăm ce beneficii îți oferă acest obicei.

1. Dacă spui ce gândești, dormi mai bine noaptea

Nimic nu este mai relaxant și mai benefic decât să pui capul pe pernă având conștiința curată. Persoanele care spun ce gândesc, cu respect și hotărâre, se bucură de o stare emoțională mai bună și combat mai ușor stresul.

Arta de a fi sincer și a vorbi fără teamă, cu mâna pe inimă, necesită timp și practică, însă aceasta ar putea fi soluția împotriva insomniei generate de neliniștile din timpul zilei.

2. Părerile celor din jur nu mai contează

Când renunți la lucrurile care te deranjau, îți exprimi în cuvinte îngrijorarea și impui anumite limite în viața de zi cu zi pentru a-ți păstra demnitatea intactă, nu te mai preocupă criticile altor persoane.

Din primul moment în care începi să acționezi cu curaj și să fii cine ești, nu te mai interesează opiniile celorlalți vizavi de propria persoană.
Atunci când știi cine ești, nu mai contează ce gândesc alții despre tine.

3. Nu mai încerci să îi mulțumești pe toți

Când spui ce gândești, nu mai simți acea nevoie de a-i mulțumi pe cei din jur cu orice preț.

Înțelegi acum că persoanele care te laudă, te iubesc și te respectă fac asta pentru că așa simt. Și ele sunt la fel de autentice ca tine, știu cât de mult contezi pentru ele și te admiră.

Nu uita că unul dintre cele mai mari obstacole în calea dezvoltării personale este nevoia constantă de a-i mulțumi pe ceilalți, de a fi ce vor ei să fii sau de a te încadra în standardele lor.

Publicitate

Dacă gândești și acționezi în acest fel, îți pierzi sănătatea și stima de sine. Nu-ți fie teamă să te exprimi sincer și să spui ce gândești cu voce tare.

Dacă nu îi convine cuiva, poate pleca. Dacă o persoană îți întoarce spatele din cauza vorbelor sau a acțiunilor tale, înseamnă că aceasta nu se potrivește propriei tale identități.

4. La un moment dat, nu te mai interesează decât un singur lucru: să alegi ceea ce te face fericit

A ajunge în acel stadiu al vieții în care îți pui sănătatea pe primul plan nu este o dovadă de egoism.

Societatea este atât de concentrată asupra înțelegerii dintre oameni și a manifestaării grijii față de cei din jur cu prețul propriei sănătăți și integrități, încât am ajuns să uităm care sunt cu adevărat prioritățile noastre.

Nu are niciun sens să taci pentru a nu jigni pe cineva, să nu spui nimic pentru a evita criticile sau să te prefaci că un anumit lucru nu te-a supărat, când, de fapt, te-a rănit profund.

Totodată, trebuie să înțelegi că protejarea stimei tale de sine nu înseamnă a ataca persoana din fața ta.

Atunci când te aperi pe tine, fii conștient de faptul că și ceilalți merită respect. Este o regulă simplă pe care merită să o aplici în fiecare zi.

5. Ești împăcat cu viața

Când spui ce gândești și ce simți cu voce tare, fără teamă, totul se schimbă. Te simți împăcat cu oamenii din jur și cu viața în sine.

Când spui ce gândești, te eliberezi de toate poverile care te apasă pe suflet.

A vorbi cu onestitate și hotărâre înseamnă a investi în propria sănătate emoțională. A-ți proteja stima de sine înseamnă a îndrăzni să impui limite, a fi mereu sincer, a spune adevărul și a practica arta de a nu ceda în fața altora și de a nu renunța niciodată.

Acum spune-ne… Tu te simți împăcat cu tine însuți și cu viața ta? Ai conștiința curată când pui capul pe pernă seara?

Îndrăznește să faci o schimbare chiar astăzi și să investești în propria sănătate!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala