„Raffaello” de casă. Nici nu mă gândesc să cumpăr bomboane de la magazin, prefer să le fac personal pentru că știu ce pun în ele

„Raffaello” de casă. Nici nu mă gândesc să cumpăr bomboane de la magazin, prefer să le fac personal pentru că știu ce pun în ele

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2022 in Retete

Bomboanele Rafaello de la compania italiană Ferrero sunt o adevărată plăcere pentru papilele gustative.

Aceste praline cu un exterior crocant, un interior plin de cremă fină și o migdală la mijloc, oferă celor pasionați de dulciuri momente de fericire autentică.

Aceste bomboane se găsesc la toate magazinele, dar dacă v-am spune că aveți posibilitatea de a pregăti aceste delicii culinare chiar acasă? Mai mult decât atât, ele sunt foarte simplu de făcut, pregătirea lor nu necesită niciun efort și nicio experiență în domeniul gătitului.

Iată cum să faci „Rafaello” de casă:

Producătorul „Rafaello” indică pe ambalaj următoarele ingrediente: nucă de cocos rasă, migdale, zahăr, făină de grâu, ulei vegetal, făină de secară, lapte praf, arome, emulgator, sare.

Noi o să schimbăm laptele praf cu lapte condensat, scăpăm de aromele artificiale și voilà, obținem „Rafaello” de casă, care nu sunt deloc inferioare celor cumpărate din magazin ambalate în cutii frumoase.

Ingrediente:

  • 300 ml lapte condensat
  • 200 g de unt
  • 200 g nucă de cocos
  • 1 cană de migdale
  • 1 lingură esență de vanilie

Modul de preparare:

1. Peste migdale se toarnă apă clocotită și se lasă timp de 5-10 minute, apoi se scurge apa și se repetă procesul. După ce ați scurs și a doua apă, lăsați-le să stea câteva minute. După aceea veți observa că puteți desprinde ușor pielea de pe ele.

2. Curățați migdalele și uscați-le într-o tigaie.

3. Amestecați untul moale la temperatura camerei și esența de vanilie cu laptele condensat.

4. Adăugați 150 de grame de nucă de cocos și amestecați totul până când ajungeți la o consistență omogenă.

5. Pune amestecul la frigider pentru 1 zi. După o zi, formați bile rotunde din amestec.

6. Pune câte o migdale în mijlocul fiecărei bomboane.

7. La sfârșit, dați bomboanele prin nuca de cocos rămasă.

8. Păstrați bomboanele de casă „Rafaello” la frigider, pentru că se topesc la căldură, dar din fericire nu prea repede.

9. Poftă bună!

 

Dacă vă lipsește coaja crocantă de vafe, adăugați în compoziție 100 de grame de napolitane zdrobite.

Oamenii au ajuns din ce în ce mai mult la concluzia că dulciurile cumpărate din magazin nu sunt deloc sănătoase. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți la sănătatea dumneavoastră și să găsiți mereu înlocuitoare pentru dulciurile pe care le găsiți în magazine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!