Puterea si energia cuvintelor este foarte puternica. Trebuie sa alegem cuvintele cu grija daca vrem sa avem o viata buna!

Puterea si energia cuvintelor este foarte puternica. Trebuie sa alegem cuvintele cu grija daca vrem sa avem o viata buna!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 June 2020 in Dezvoltare Personala

”Cuvintele de bine pot fi scurte si usor de rostit,dar ecourile lor sunt infinite” – Maica Tereza

Se vorbeste mult despre cuvinte si despre puterea lor.

Auzim foarte mult in jurul nostru spunandu-se ca ne doare cand cineva spune ceva neadevarat, sau rau, despre noi ori la adresa noastra. Ca ne dor anumite cuvinte. Si fel de fel de alte expresii asemanatoare.

Pacat ca de multe ori doar se vorbeste, si atat… Putina lume mai are timp si energie pentru a investi in a se gandi cu adevarat la aceste expresii.

E necesar de un efort suplimentar doar sa concepem si sa acceptam faptul ca intr-adevar cuvintele reprezinta o forta reala, ca au energie, ca practic fiecare cuvant este o entitate cu viata si vibratia proprie.

Cei initiati in diferite practici spirituale stiu ca se folosesc anumite afirmatii/cuvinte/kotodame pentru a activa anumite semne/simboluri/energii/centrii/etc. Acestea sunt tot cuvinte, care au un anumit efect, in functie de initierea respectiva. In genral aceste cuvinte/afirmatii/etc. sunt acceptate si folosite uzual de practicanti, atunci cand e necesar. E un lucru foarte benefic si il incurajez din toata inima.

Eu ma intreb de ce lumea se crispeaza, chiar si cei initiati, cand le spui ca orice cuvant se comporta exact ca si afirmatiile/kotodamele/etc. amintite mai sus? Intr-adevar, noi ne-am indepartat foarte mult de la esenta noastra. Dar cand vrem sa evoluam e foarte necesar sa fim deschisi si sa imbrtisam lucrurile noi, dar asta e o alta discutie.

Revenind la discutia despre cuvinte, eu am ajuns la concluzia ca ele joaca un rol crucial in viata noastra, si aici nu ma refer la comunicarea sociala. Sunt de parere ca simpla inlocuire a anumitor cuvinte din vocabularul nostru, chiar mental, au un efect deosebit. La fel ca si orice alta fiinta, cuvintele au vibratia lor, asa cum aminteam. Asa ca simpla schimbare a vibratiei cuvintelor pe care le folosim, prin inlocuire cu un sinonim de vibratie superioara, inevitabil ne va schimba si noua vibratia, ulterior starea generala.

Un exemplu personal ar fi: in loc sa gandesc sau sa spun ca “am datorii”, eu spun ca “trebuie sa returnez …” sau ca “am de inapoiat…”. Am decis sa fac aceasta schimbare de vocabular in urma unei intuitii, sa spun asa. Consider ca, cuvantul “datorie” are o vibratie joasa, imi da impresia ca are o trimitere spre supunere, spre o istorie negativa a cuvantului, pe cand “a returna” sau “a inapoia”, nu.

Aceasta analogie o fac cu multe din cuvintele pe care le folosesc sau doar gandesc!

Cuvintele, asemenea simbolurilor din multe initieri, acceseaza anumite energii de diferite vibratii. Indraznesc sa spun ca acceseaza chiar anumite entitati de o anumita vibratie. Asa ca e foarte simplu sa intelegem de ce o persoana care vorbeste intr-un anumit fel, cu un anumit ton, si mai ales utilizeaza frecvent, numai gandind, anumite cuvinte, sa aiba o anumita dispozitie: sa fie mereu suparati, necajiti, nervosi, etc. Ei singuri isi coboara vibratia. Ei acceseaza entitati de vibratie joasa. E simplu.

Si de aceea sunt acei oameni care mereu radiaza, acei oameni ai caror ochi sclipesc mereu, acei oameni care indiferent ce obstacole au de trecut(in evolutia lor) folosesc cuvinte calde, cuvinte dulci si vorbesc pe un ton calm si pasnic.

De asemenea sunt tot felul de terapii si exercitii pentru imbunatatirea starii generale, si nu numai, in care se folosesc afirmatii care trebuie repetate, asemenea unei mantre.

Rugaciunile fac acelasi lucru! Sunt anumite cuvinte care acceseaza entitati specializate, care ne ajuta sau fac ce au ele de facut.

O zi frumoasa si pasnica!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!