Puterea mistica a unei imbratisari – iti incarca trupul si sufletul cu energie!

Puterea mistica a unei imbratisari – iti incarca trupul si sufletul cu energie!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2020 in Dezvoltare Personala

O imbratisare poate rezolva anumite probleme fara sa necesite o comunicare verbala. Probabil ai avut si tu parte de asa ceva dupa ce te-ai certat cu partenerul sau copiii si pur si simplu nu stiai ce sa mai faci.

Este bine dovedit ca toti avem nevoie de contactul fizic cu cei dragi. Imbratisarea este forma cea mai importanta de transmitere a aceste miraculoase calduri umane. Cand ne atingem intr-o imbratisare afectuoasa, ne invioram intens simturile si reafirmam incredere in propriile sentimente.

Deseori nu gasim cuvintele potrivite pentru a exprima ce simtim, acea imbratisare este coplesitoare. Alteori nu indraznim sa spunem ce simtim. ori din timiditate, ori ca sentimentele ne tulbura si in acest caz imbratisarea isi dovedeste amploarea.

Imbratisarile pe langa senzatia de bine ce ne-o lasa, alina durerea, depresia si anxietatea. Provoaca stimulari psihice si fiziologice pozitive, la cel ce imbratiseaza precum si la cel imbratisat . Este o comuniune intensa de bine ce se transmite de la unul la altul.

Este important de stiut: imbratisarile prin aceasta ampla manifestare afectuoasa in compania semenilor, sunt chiar necesare pentru dezvoltarea personalitatii.

Oamenii de stiinta, in urma multor studii, au ajuns sa redescopere ceea ce mamele stiu de mult timp si anume ca o imbratisare tandra aduce mai mult bine decat un tratament pe baza de medicamente, deoarece atingerea iti amelioreaza durerea.

Potrivit cercetatorilor din Suedia, atunci cand piele este mangaiata cu delicatete de catre cineva drag, durerea este mai putin intensa. Acest lucru explica actiunea instinctiva a parintilor care isi strang caopiii la piept sau ii mangaie atunci cand sufera din cauza unei probleme de sanatate.

Ce ne aduce o imbratisare?

Protectie… – Este important pentru oricine de a se simti protejat… prin acest simplu, dar extrem de generos gest, dar si mai mult pentru copii si batrani, ce frecvent depind mult de dragostea celor din jur.

Siguranta… – Toti avem nevoie de un plus de siguranta. Daca de multe ori nu traim acest sentiment este si din cauza ca intretinem intr-o forma ineficace relatiile cu cei din jur.

Incredere… – Increderea in propria fire sau in cei apropiati, ne face sa avansam cand teama afecteaza dorinta de a participa cu entuziasm la provocarile vietii.

Forta… – Cand transmitem emergia noastra prin imbratisare, cu siguranta propriile noastre forte cresc.

Sanatate… – Contactul fizic in imbratisare implica o energie vitala capabila de a vindeca sau usura suferinta.

Recunoastere… – Prin imbratisare transmitem un mesaj de recunoastere a valorii si nobletei ce este depozitata in fiecare…

Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii pozitive.

Strangand in brate un copac va reincarcati cu energie vitala. In China imbratisarea copacilor este un fenomen de masa. Dimineata parcurile sunt pline de tree-huggers.

Ai imbratisat deja astazi pe cineva? 🙂 Nu uita: nu pierde prilejul unei mari binefaceri… O imbratisare face si spune multe…

Imbratiseaza-ti prietenul sau prietena, imbratiseaza cu toata caldura pe toti cei dragi tie, imbratiseaza-ti copiii, chiar si un animal sau o planta draga. Imbratiseaza totul.

Am sa fac intotdeauna ceea ce simt. Nu ma tem de esecuri sau de judecata oamenilor. Intre a face si a ma mai gandi, am sa aleg intotdeauna a face. Este singurul mod in care eu pot merge inainte cu regrete zero.

Este ceea ce ma face pe mine sa trag linie, sa pun punct, virgula sau sa deschid paranteze. Nu mereu cei din jur reusesc sa tina pasul cu mine …unii se impiedica…altii fac atacuri de panica…altii se dovedeste ca au mintit…pe altii ii loveste noaptea mintii brusc așa. Eu, insa, cum spuneam, am sa fac intotdeauna ce simt.

Este singurul mod in care viata imi raspunde la intrebari…;)Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!